Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Aniu, nareszcie i u Ciebie ogród podlany :heja Teraz możesz spokojnie zająć się czymś innym, bo roślinki są już dobrze napojone.
Bardzo ładna ta nowa jeżówka ;:oj Tak samo zresztą jak i wszystkie inne Twoje jeżówki. Zabrałaś ich już całkiem sporo i każda jest śliczna. Mają piękne kolory i bardzo ożywiają ogród. Doczytałam, że masz około 60 liliowców. Gdzie Ty to wszystko mieścisz?Ogród niby duży, ale wydawałoby się, że nie aż tak, a masz takie ilości roślin, że niejeden ogród botaniczny mógłby ci pozazdrościć ;:63
Zdjęcia jak zwykle cudne ;:63 Widać każdy szczególik, tak jak lubię ;:108
Pozdrawiam i życzę miłych chwil w ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aneczko :D zachwycająco pokazałaś rabaty, fotki jak zawsze rewelacyjne. Przy liliowcu zauważyłam, drobne kwiatuszki rutewki...kiedyś kupiłam , nie przetrwała zimy...napisz coś o uprawie?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie,,, już zaraz odpowiem :)

Dalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Lilia
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Liliowiec Bella Lugosi
Obrazek
Lilia Drzewiasta Nymph
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska -Marysiu ; ewarost -Ewuniu; Locutus ; korzo_m -Dorotko ; Bardzo wam dziękuję za te miłe, pozytywne słowa. ;:196
Dziękuję w imieniu host. Zdrowo rosną .Oczywiście jakieś zakałki też mam. Ślimaków nie mam.
Może nie wszystko w moim ogrodzie mi się podoba .Ale kolory to tak. ;:138 A teraz liliowców , jeżówek i lilii jeszcze nie brakuje.
A i dalie startują, hortki pięknieją. jakieś róże jeszcze kwitną ponownie .Pysznogłówki mam 3.
Jeżówki są śliczne. Moje nie wszystkie rosną równie dobrze. Dwie marne na jeśli przesadziłam i widzę ,że im ta przeprowadzka posłużyła.
A na wiosnę przesadziłam i podzieliłam biała. Bo liliowce się rozrosły i ją zasłaniały już.
U mnie tylko ta zwykła różowa się wysiewa. Ale też muszę pozbierać te siewki i poprzesadzać. ;:108
Olu2310 Dziękuję. ;:196 Jężówek też już trochę jest. A jeszcze mam ochotę na 2 odmiany.
Lilii jest sporo. A i liliowców też sporo. ;:167
Cieszę się bardzo,ze deszcz większy popadał i u mnie.
To miłego dalszego wypoczywania życzę.Ogród na pewno ci ładnie przetrwał.
Aniu11 Dziękuję za pochwałę moich roślin i fotografii.. Ach, kolorowo w ogrodzie jest. ;:167
Ja mam rutewkę dopiero od ubiegłego roku .I to mam tą delavaya.
Także doświadczenia z nimi jeszcze nie mam.
Moje rosną w rabacie liliowcowej i trochę pod okapem. Deszczu mało tam dochodzi. Czasami je podleję . Może na drugi rok je przesadzę.

Hortensja Debolistna
Obrazek
Obrazek
Hortensja Bobo
Obrazek
Hortensja bukietowa Sundae Fraise
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu piękne masz te dalie ja tez posadziłam ale ślimaki mi zjadły i zgniły w tym roku mi się nie udały. Lilie tez piękne jak wszystko zresztą u Ciebie. życzę słoneczka pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

irpam -Irenko Dziękuję w imieniu host, jeżówek, lilii i liliowców. Dużo kolorów i dużo letnich radości. :D
Ten liliowiec o który pytasz to Baja. Piękny, ciemnoczerwony ;:108 ale podobnych do niego jest dużo.
Bardzo ciszę się,że moje zdjęcia ci się podobają. ;:196
JAKUCH -Jadziu Bardzo lubię takie ogrody z kolorami. Latami dążyłam aby w nim było stale coś kwitnącego.
Och, współczuje ślimaków.Ja ich nie mam.
I mnie owadów pełno. A czemu motylków nie m u ciebie ?? Przecież raczej zawsze były.
Bardzo dziękuję za te miłe słowa w imieniu roślin i ogrodu. ;:196
Iwonko1 O tak, tak, nareszcie mam ogród wszędzie podlany i to dobrze.
Tak, mogę spokojnie co drugi dzień zrywać ogórki i je przerabiać.
Tak mam z 60 liliowców. Mam upchane. Na wiosnę chcę je trochę poprzesadzać. Dać im trochę luzu.bo jeszcze dobrze, się nie rozrosły wszystkie a już zachodzą, jedna na drucie.
Jeżówek trochę jest. Ta nowa też mi się spodobała. Jeszcze mam ochotę na 2 odmiany.
Oj, oj do ogrodu botanicznego to m dużo brakuje. ;:108
Cieszę się, że podobają ci się moje zdjęcia ogrodowe. ;:196 Ty też robisz ładne zdjęcia swoim roślinkom ;:173
Dziękuję i również pozdrawiam serdecznie. ;:113
Alu 125 Dziękuję za pozytywne słowa.
Dalie dopiero zaczynają. Oj , szkoda, że twoje ślimaki podżarły. U mnie ich nie ma. I niech tak zostanie. :wink:
Lilie cudne i cudnie pachną.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko ;:196

Lato, i letnie kwitnienia ;:167
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ach te lilie ;:167
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit . Pięknie rozpoczęły swój pokaz Twoje dalie ;:215 . U mnie tego roku istna katastrofa ;:222 . Posadziłam z córką kilkanaście karp z czego wyszła tylko połowa. Posadziłyśmy je trochę niefortunnie na niewielkim zboczu więc nie mają zbyt dobrych warunków. Susza nie pomaga i dalie wegetują ;:222 . Nie czekam na kwiaty, marzę tylko by nie stracić tych karp ;:145 . Ciebie pięknie jeszcze kwitną lilie ;:138 a hortensje takie czarujące :tan . Piękne i kolorowe lato masz, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ale chwalipięta z tą miarką przy kwiatach, no? To tak, żebyśmy tu wszyscy pozielenieli z zazdrości, nie? :;230

Zresztą jest czego zazdrościć? Piękne masz te wszystkie okazy? Choć mnie i tak najbardziej zachwyca firletka chalcedońska? Mam nadzieję, że i moja kiedyś tak obrodzi w kwiaty, zamiast produkować ich po dwa-trzy na końcu każdej łodyżki? No ale ja swoją siałem nieco ponad rok temu, więc niedawno, jeszcze młoda jest...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko Z moich posadzonych dali 2 nie wyszły. A tak wszystkie są. Szkoda, że twoje się zbuntowały.
Ale może chociaż karpy będą. Ale za wcześnie aby podejrzeć. Niech siedzą do października.
Lilii jeszcze mam sporo kwitnących i nawet w pąkach. ;:108
Hortensje samo wchodzą w swoje piękne okresy. Będziemy je podziwiać i u siebie i u innych ;:173
Dziękuję i również pozdrawiam ;:196
Locutus -LOKI Wcale nie miałam tego chwalenia się na myśli. Chciałam tylko zobrazować, jakie niektóre kwitnienia są duże.
A zdjęcie nie zawsze oddaje rzeczywisty rozmiar. ;:108
firletka chalcedońska dopiero w tym roku jest ładniejsza. To i twoja na drugi rok będzie piękniejsza.
Dziękuję i pozdrawiam :wink:

W drodze nad staw :D Te wszystkie rośliny były przesadzane gdzieś na początku maja.
Guzikowiec
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nawet złotolin kwitnie :D A w maju miał tylko ze 2 kwiatki. Wszystkie te rośliny, wyściółkowałam trawą. Aby nie plewić. Ale i tak ziemia wokół nich się nie wysusza.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
I jeden z 4 hibiskusów syryjskich jaki mam ;:108
Obrazek

Liliowce ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, ileż tu pięknych kwitnień ;:oj
Lilie, liliowce, floksy w rozkwicie ;:215
cudne, a jeżówki przecudne ;:108
Hortensje nabierają kolorków i dalie rozwijają ogromne kolorowe kwiaty!
Guzikowiec przesadzany i taki śliczny, muszę przesadzić swojego, może nabierze mocy, bo nędza przy Twoim!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ja kiedyś jedną dalię, co to ją jeszcze na balkonie miałem, fociłem stojąc obok? Równie wysoka co ja, a kwiat równie wielki co mój łeb? Też wyszło ciekawe porównanie? :-P

Cudna fotka pszczoły?

Pozdrawiam!
LOKI
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, w chwaleniu się nie ma przecież nic złego ;:108 Skoro mamy czym, to się chwalmy i z przyjemnością zbierajmy pochwały ;:196 Nie każda lilia ma takie ogromne kwiaty, oczywiście zależy to od gatunku, ale jaka to przyjemność spojrzeć na takie cudo.
Te rozczochrane maczki są urocze, fajnie że ciągle kwitną :heja U mnie już tylko pojedyncze, ale też są.
Podlane, dogrzane przez słonko, tylko patrzeć jak będzie jeszcze piękniej. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Maczki też u mnie się pokazują to tu to tam bo sąsiadki mają i do mnie wiatr przenosi zapewne ale nawet mi się już nie chce ich fotografować bo..mi się już znudziły! :? Tyle jest nowych kwitnień, że obiektywy się grzeją.. :tan . Jeżówki,liliowce i fotki u Ciebie oglądam z zainteresowaniem! ;:138 :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Znów czarujesz Aniu pięknymi kwitnieniami https://images90.fotosik.pl/220/5b29b9595530eeed.jpg cudny ten liliowiec zresztą każdy z nich jest cudny. Rośliny nad stawem fajnie się przyjęły i nawet kwitną jak ten Guzikowiec czy Złotlin ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu debolistna śliczna, ;:oj trzeba pokazywać ładne rośliny. Niedoświadczeni, albo zniechęceni do róż, tacy jak ja, :roll: maja łatwiejszy wybór.
Mikołajek pięknie kwitnie. Swojego przesadziłam w lekki cień i niestety wegetuje. ;:222
Guzikowiec to wyjątkowo interesujący krzew. Blisko stawu będzie miał u Ciebie idealne warunki. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”