Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

ANIU to Złocień czerwonawy cudne ma kwiaty ;:167 zawsze z niecierpliwością czekam na jego kwitnienie .Masz rację fotki wygladają cudnie, gorzej potem gdy szron opadnie, to roślinki raczej nieciekawie wyglądają no chyba ,ze to iglaki to inksza inkszość

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

aha,,Złocień czerwonawy ;:108
Pięknie werbena ci wyszła z tym szronikiem. ;:63 ;:63
Ja też rano kilka w biegu zrobiłam zdjęć.Dzis kilka pokazałam reszta jutro.. idę spać.
Dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniałe bajkowe zdjęcia ;:333 No i szkoda że czar tak szybko pryska jak zaswieci słońce :) Podziwiam że chciało ci się wyjść z domu w tej zimnicy porannej, bo mnie nie. Ja przykrywam bakłażany, natkę oraz pory bo nie chce aby im zważyło liscie. Jutro czeka mnie sprzątanie takich od cukini,pomidorkow itd. Za wcześnie te przymrozki;mam nadzieję że się ociepli.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia zrobiłaś świetne ale żal mi roślin, ich żywot jest taki króciutki.
Zdążyłam owinąć włókniną donice ale fuksje wiszące pewnie przemarzły ( jeszcze sporo pąków miały).
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Po cóż mi Jadziu jechać na działkę po kropelkowe fotki, skoro wystarczy tylko, że zajrzę do Ciebie i mam :heja
Te oszronione chyba jeszcze piękniejsze, chociaż niestety ich piękno szybko mija, kiedy tylko zejdzie z kwiatów. Taki niestety mamy teraz czas, że coraz więcej szarzyzny będziemy odkrywać. Byleby tylko utrzymała się ona w naszych ogrodach, nie zahaczając o życie, to już będziemy wygrani.
Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, musiałam nadrobić sporo stron, bo dawno do nikogo nie zaglądałam :oops: Przeczytałam i skopiowałam sobie link do oprysku sodą na mączniaka. Na pewno wypróbuję w przyszłym sezonie. U mnie mączniak gości co roku na różach. Dobrze będzie przekonać się czy naprawdę działa.
Fotki oszronionych roślin cudne ;:215 Miejmy nadzieję, że jeszcze będzie dość ciepło, bo u mnie sporo róż w pąkach i niechby zdążyły się pootwierać ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu śliczne te mroźne zdjęcia, tylko szkoda, że tak wcześnie, po tych przymrozkach ma być jeszcze ciepło, to jeszcze może trochę rośliny pokwitną ;:108 , oby tak było pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj była kolejna nocka z przymrozkiem ;:222 i dzisiaj nawet nie zajrzałam do ogródka- szkoda nerwów.Po południu zaczął padać deszcz, może rano zajrzę co pozostało z dalii jednak nie mam złudzeń bo widziałam jak wyglądały wczoraj . No cóż sezon powoli się kończy smutno ,że tak szybko minął ,a przecież dzięki daliom i astrom mógł jeszcze potrwać ;:174

Obrazek

Obrazek

IWONKO 0042 czytałam u Ciebie ,ze ręka już sprawna to super teraz zaczniesz szaleć :;230 Jednak bierz to powoli bo wiesz jak jest :wink: Dalie mogły jeszcze trochę cieszyć a dzisiejszej nocy chyba zostały dobite przez mróz ;:222 Nawet nie zaglądałam do ogródka ;:174

Obrazek

Obrazek

DOROTKO soda dobra też na rdzę i powiem ,ze miałam praktycznie calutki sezon spokój jak opryskałam, dopiero teraz znów się pokazał ten wstrętny grzyb.Słyszałam ,ze sąsiad ma usunąć gruszę, jednak czy to zrealizuje nie wiem i tak mu nie rodzi owoców.Powinien lepiej usunąć jałowce sabińskie, które ma wielgachne i to przy samym płocie na mojej granicy .Jednak tylko Pink peace załapała tę rdzę, i na początku sezonu Doktorek soda super zadziałała na mączniaka na którego już kolejny rok zapada RU do teraz ma liście tylko z lekko ciemniejszymi plamami po mączniaku totalnie zahamowała rozwój grzyba tak jak piszą w tym artykule. Lubię eksperymentować wtedy mogę stwierdzić czy piszą prawdę, czy takie pisanie wsadzić między bajki

Obrazek

Obrazek

IWONKO 1 teraz będzie kolorowo za sprawą słonka i teraz szybciej chyba opadną liście, bo trochę je zmroziło a dzisiaj deszcz może przyspieszy spadanie liści .Kasztanowce już prawie gołe bo ostatnie wichury przyczyniły się do tego włącznie z ogołoceniem z kasztanów.Spadały na potęgę, bo mamy przed domem aż 3 szt wielgachnych drzew.Miło że podobają Ci się moje kropelkowe i okryte szronem fotki

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO w tę pierwszą noc też miałam fuksję na podeście jednak nic jej sie nie stało ,ale zaraz wczoraj zabrałam je na korytarz.Teraz wypadałoby znów je jeszcze wynieść do ogródka, bo jeszcze ma być ciepło to po co mają się kisić na korytarzu to samo pelargonie .Jednak nie wiem czy chce mi sie wciąż je wnosić i wynosić może niech już lepiej zostaną na korytarzu

Obrazek

Obrazek

IGO dziękuję za pochwały fotek lubię wcześnie rano zasuwać do ogródka ,ze zrobić takie fotki wtedy jeszcze słońce inaczej świeci i można sie różnie ustawić do zdjęć. Cóż z tego ,że już się ociepliło jak dalie trzeba powoli chować bo wszystko padło a lepiej gdyby dłużej były w ziemi wtedy mają krótszy odpoczynek Ciekawe czy moje selery też pomarzły nawet nie spojrzalam wczoraj a dzisiaj na pewno już po nich ;:222

Obrazek

Obrazek

ANIU takie fotki oszronione czy z kropelkami są śliczne, bo nie zawsze można takie uwiecznić, a to moja nowa pasja :) jednak nie zawsze znajdą się takie cuda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim odwiedzającym kolorowych snów

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten sezon przynajmniej u mnie jest krótszy o co najmniej miesiąc przez opóżnioną wegetacje (majowe zimno i ulewy) a te ostatnie przymrozki go jeszcze przykróciły dodatkowo i bardzo szkoda bo wiele kwiatów mogłoby dalej zdobić ogrody :(
Ale w sumie ja się spodziewałam,że w tym sezonie to nie będe miała nic bo po maju te susze i upały i ślimaki niszczyły straszliwie i musiałam siać po 3 lub 4 razy.
Ale jednak warzywa były(nawet pomidory jeszcze mam co mi sie nigdy nie zdarzyło :) ) więc nie jest tak żle jak się zapowiadało :D
Tylko żal że mróz tak zniszczył nam wiele no i lato i ;:3 odeszły na wiele miesięcy. Ale taki mamy tu klimat ;:145
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Zdjęcia jak zwykle piękne i te z kropelkami i te oszronione ;:215 . Różyczki jak widać na zdjęciach nie bardzo się przejęły przymrozkami, szczególnie Graden of Roses, bardzo ją lubię, u mnie też jeszcze z kwiatami.
Jadziu podaj proszę przepis z użyciem sody, jakieś mam zapisane w kajeciku, ale każdy następny się przyda ;:333 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I dalej zachwycam się pięknymi zdjęciami. ;:63 ;:63
Moje dalie są tylko wspomnieniem na zdjęciach ;:173
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Piękne zdjęcia oszronionych roślinek zrobiłaś :D
Różyczki wyglądają super.
Straszny żal po dalijakch i jednorocznych :cry:
Jak przechowujesz fuksję :?:
Obcinasz przed schowaniem :?:
Sezon mieliśmy krótki i pracowity w tym roku :?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości wieczorową porą ;:196 ;:196 U mnie sezon trwa nadal po mimo ,że 2 dalie poszły do ECO pojemnika czyli czerwona od Beatki [Beaby] i Vuurvogel. do dołu zmrożone. Byłam dzisiaj zszokowana jak weszłam do ogródka .Wilczomlecz migdałolistny ożył tylko 3 łodyżki są takie nie ten tego ;:202 aż nieprawdopodobne, to samo Złocień czerwonawy :tan Jednak Ferncliff illusion i Convoitise ,a także pierwszy pąk Cafe au lait zmrożone do połowy dalej zielone liście, więc na razie wykopywać nie będę. Selery ,pietruszka nie naruszone to samo Lubczyk czyli nie jest najgorzej .Astry jesienne też w dobrej kondycji to samo chryzantemy jest dobrze :) Kurcze ;:224 nie przyjrzałam się szałwii Amistad w jakim jest stanie, bo tylko przelotem byłam w ogródku i nie dało sie wszystkiego ogarnąć .Liczyłam ,ze po południu trochę popracuje, jednak inne zadania na mnie czekały ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na tej fotce Black Jack ,Sunshine,Happy days lemon i Aurore ;:145

Obrazek

AGUSIU fuksji nie obcinam prowadzę ją na drzewko w tej chwili jest jeszcze w ogródku, a druga poszła na korytarz.Z jednorocznych miałam tylko jednego astra, więc nie mam co żałować,jedynie dalii trochę żal bo mogły jeszcze zdobić jesienny ogródek wspólnie z chryzantemami i astrami jesiennymi

Obrazek

Obrazek

ANIU moje w większości też juz pozostały wspomnieniem może obetnę te zmrożone liście, a dołem są jeszcze zielone .i pobędą jeszcze w glebie niech odpoczną :wink: Nawet datura jeszcze jako tako wygląda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DAYSY
https://distripark.com/aktualnosci/ekol ... przeciw-gr http://www.nawojtowejroli.org/pl/index. ... -naturalne https://zielonyklub.pl/sol-epsom.html trochę mam tych linków, ten z sola gorzką mam zamiar wykorzystać wiosną teraz również . Gardenka ma tak cudny kolor do zakochania uwielbiam te tony ;:167 Nawet dzisiaj nie zrobiłam jej fotki ,ale rano nadrobię bo dzisiaj miałam zbyt mało czasu na robienie fotek i pobyt w ogródku .

Obrazek

Obrazek

IGO mnie zalewanie nie grozi raczej susza i współczuję tym którzy praktycznie każdego roku mają zalewane uprawy jak też nasza Agusia [pelagia72] Na ślimaki spróbuję wykorzystać tę gorzką sól Epson zobaczę jak zadziała czy to prawda co piszą . Moje pomidory w skrzynce w domu będą teraz dojrzewać. Teraz tylko spuścić wodę z węża i zegary ponakrywać i podłączenie wody .Powoli trzeba się z tym uporać, a na końcu pochować ławeczki i ogrodowe ozdoby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego wieczoru u mnie popaduje drobny deszczyk
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspaniałe wiadomości,że ogród tak się obronił ładnie przed przymrozkami! Teraz tylko słoneczka i ciepełka potrzeba bardzo. Piękne jesienne zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadzieńko Twoje roślinki się dobrze prezentują, mrozik im nie wyrządził szkód, tylko Dalijki ucierpiały, u mnie wygląda to gorzej :( nawet chryzantema[tak wysoka różowa] którą mam od Ciebie ucierpiała, tą którą mi przysłałaś w tym roku, schowałam z doniczką do domu, więc ona myślę,że zakwitnie, ma pączki :) Ja praktycznie wycinam już po kolei wszystko, kończy się sezon. Przyglądam się róży Gartenspass, czy masz może zdjęcie jej w pączku? Jeśli tak to proszę wstaw ;:180 próbuję zidentyfikować jedną z NN. Czytam że bardzo zajęta jesteś, ale opieka nad Amelką na pewno jest bardzo absorbująca. Pozdrawiam i życzę jeszcze fajnych chwil w ogrodzie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”