Moje początki - giga45
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś i Hanuś witajcie i dziękuje za wizytke i mile słowa. Hanuś to na 2 zdjęciu to tzw. kozia broda- unikalny grzyb, którego bynajmniej u nas cięzko znaleźć. Jest równie pyszny jak prawdziwek, przynajmniej ja go uwielbiam z cebulką. Jedyna jego wada- że jest pokręcony jak "mózg" i w jego szpary wchodzi mnóstwo różnych mchów, piachu i igieł- ciężko go po prostu wyczyścic, ale co to dla mnie jak ja go tak lubie. Buziaki. :P
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Giguś ,widzę ze było grzybobranie niam niam .Ja strasznie lubię chodzić na grzyby i zawsze jeździłam z tatą bo był świetnym znawcą z nim nigdy nie nazbierałam szatanów.Niestety w czerwcu mój tata zmarł i teraz jak będę jechać na grzyby to tylko będę zbierać podgrzybki ,maślaki bo na tych nigdy się nie pomylę.Najgorzej jest z prawdziwkami one są bardzo podobne do szatanów.A co do koziej brody do przysmak mojej mamy,jak tylko ktoś znajdzie trafia do mamy koszyka .Masz rację Giguś aby go zjeść trzeba mocno sie natrudzić aby porządnie wyczyścić .Pozdrawiam 

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Dziewczyny Dzięki kochane.
Hanuś nie umiem powiedziec w jakich lasach to rosnie bo po prostu trzeba na niego trafic. ten okaz rósł w korzeniu starego drzewa w lesie typowo podgrzybkowym-czyli mech i wysokie sosny. Haneczko jest 2 grzyby BARDZO podobne-które sa trujące, więc jak nie znasz koziej brody to lepiej kochanie racz sie prawdziwkami i innymi OKAZAMI A TYM SOBIE GÓŁWKI NIE ZAWRACAJ ( to taka moja mała sugestia)- oczywiscie nie naciskam ale uprzedzam. Buziaki kochana Hanusiu. :P
Hanuś nie umiem powiedziec w jakich lasach to rosnie bo po prostu trzeba na niego trafic. ten okaz rósł w korzeniu starego drzewa w lesie typowo podgrzybkowym-czyli mech i wysokie sosny. Haneczko jest 2 grzyby BARDZO podobne-które sa trujące, więc jak nie znasz koziej brody to lepiej kochanie racz sie prawdziwkami i innymi OKAZAMI A TYM SOBIE GÓŁWKI NIE ZAWRACAJ ( to taka moja mała sugestia)- oczywiscie nie naciskam ale uprzedzam. Buziaki kochana Hanusiu. :P
Giga... pierwszy kwiatek to rozwar a drugi, to ten nie znany - miałam go w ogródku i trudno było go wyplenić. Jest jak perz /jeszcze potrafi gdzieś wyleźć/, ale rozumiem że bardzo ci się podoba.
Grzybki mniam mniam
Grzybki mniam mniam

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt: