Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Witaj Ewo :wit zajrzałam do Ciebie aby zobaczyć jak wiosna się rozwinęła w Twoich rejonach/ bo u mnie jak zawsze trochę spózniona/. No i zatrzymałam się bo cofnęłam się wstecz do sezonu 2018r. I jestem oczarowana Twoją działka i ilości kwiecia na niej ;:oj ;:167 jest pięknie ;:108 Tyle gatunków różnych roślinek-róż, Floksów, i innych nie mówiąc o Jeżówkach które u Ciebie przepięknie rosną ;:138 Ja parę lat wstecz też fascynowałam się Jeżówkami które zamawiałam też w "Bylinowym raju" i parę lat mi ładnie rosły ale póżniej stopniowo mi ginęły bądż zmieniały się w pojedyńcze po prostu te szlachetne zdominowała ta zwykła purpurowa :(
Wiosna już śliczna za sprawą różnokolorowych hiacyntów i ilości czerwonych i bordowych Sasanek ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Ewo, pięknie wiosennie u Ciebie, pola sasanek są cudowne, ale zachwycony jestem Twoimi hiacyntami, piękne kuleczki z nich, takie dorodne ;:oj Pozdrawiam Cię i wesołych Świąt życzę :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

krasna101 , Witaj w moim powstającym ogrodzie ;:196
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Bardzo lubię kwitnące rośliny. U mnie wiosna przyspieszyła obroty, zaczynają kwitnąć drzewa owocowe.

Obrazek

Obrazek

Mariusz (maniolek), ja będąc na działce też zachwycam się hiacyntami. Jestem zadowolona z tego pomysłu, żeby je zebrać w jedno miejsce. Do tego roku były rozrzucone po całej działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ grubiutkie te hiacynty. Przepiękne! I pewnie zapach masz na święta niesamowity. U mnie hiacynty były takie tłuściutkie tylko pierwszy rok po zakupie, a potem to już coraz chudsze. :( Ale czytam, że podlewasz cebulowe rosahumusem, więc już wiadomo, dlaczego takie dorodne.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wanda7 pisze:Ależ grubiutkie te hiacynty. Przepiękne! I pewnie zapach masz na święta niesamowity. U mnie hiacynty były takie tłuściutkie tylko pierwszy rok po zakupie, a potem to już coraz chudsze. :( Ale czytam, że podlewasz cebulowe rosahumusem, więc już wiadomo, dlaczego takie dorodne.

Wandziu, hiacynty pachną obłędnie. Te najtłuściejsze są z jesiennego sadzenia. Hiacynty, żeby się nie wyradzały sadzę w doniczkach. Tak samo robię z liliami, nie uciekają wtedy w głąb ziemi i nie marnieją tak szybko.

Świąteczny spacerek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Kwitną czereśnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świdośliwa

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewa - tak śliczne hiacynty musza być chwalone. ;:180
I jaki wyjątkowy las sasankowy - rewelacja.
Bardzo wioseenie jest u Ciebie i bardzo pięknie. ;:3
Wszystkiego dobrego.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu ,no i potwierdziło się moje przypuszczenie , że potrafisz zaskakiwać bo masz wiosennie i kolorowo od hiacyntów , więc oczy i dusza się radują .Będę z ogromną przyjemnością i ciekawością odwiedzała Twój ogród .Twoja , moja róża to już ładny krzaczor , ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Ewo :wit . Hiacyntów to Ty masz mnóstwo ;:138 . Pięknie wyglądają w takim tłumie ;:215 . Sasanki również robią wrażenie ;:oj . Ja mam jedną i chyba mnie nie lubi ;:218 . Świdośliwa cudownie kwitnie a ja mam w planach jej zakup . Nigdy nie jadłam i jestem ciekawa jak smakuje. Wesołego Alleluja! :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewuś, jak to robisz, że masz takie grubaśne hiacynty ;:oj ? Wykopujesz cebulki po kwitnieniu?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, bardzo dziękuję za tak miłe słowa ;:196

Elu, bardzo się cieszę, że róża zadomowia się u Ciebie. Może zakwitnie w tym roku ;:138

Ewelinko, ja lubię rośliny w dużych skupiskach. Świdośliwa ma bardzo smaczne owoce. Wszystkim bardzo smakują i poprosili mnie, abym dokupiła jeszcze jedno drzewko. Kupić to nie sztuka, tylko gdzie je posadzić.? ;:oj Na szczęście znalazłam dla niego miejsce i już rośnie. Chociaż to mały egzemplarz to już cała w kwieciu.

Moniko, ja żadnych cebul kwiatowych nie wykopuję. Dobrze robi im sadzenie w doniczkach, wtedy nie uciekają w głąb ziemi. Swoje podlewam rosahumusem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię floksy szydlaste i zaczynają swój pokaz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit . Ewo a powiedz mi czy ta świdośliwa ma normalnie pestki czy jak ?? N a szczęście ja mam gdzie posadzić ;:131 . Planuję kupić dwie a co potem to się okaże :lol: . Pięknie wyglądają floksowe dywaniki ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj :wit . Ewo a powiedz mi czy ta świdośliwa ma normalnie pestki czy jak ?? N a szczęście ja mam gdzie posadzić ;:131 . Planuję kupić dwie a co potem to się okaże :lol: . Pięknie wyglądają floksowe dywaniki ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Ma drobniutkie, podobnie jak jagody, czy borówka amerykańska.
Ewelinko, ja świdośliwę kupiłam jako drzewko ozdobne, cudnie wygląda wiosną cała obsypana kwieciem. Jesienią też jest piękna, bo liście zmieniają kolor na cudne odcienie czerwieni, taki malinowy. Potem okazało się, że ma wyśmienite owoce.
Jestem z niej bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196 . W takim układzie moje dziewczyny powinny być zadowolone ;:138 . Nie dość, że pięknie kwitnie, ma ogniste liście jesienią to do tego owoce bez pestek jak np u wiśni , z którymi dzieci nie do końca sobie radzą. Same plusy ! Nic tylko kupić i sadzić. Ciekawi mnie tylko jak długo się czeka na owoce . Widziałam kwitnące sadzonki w sprzedaży ale czy one już mogłyby wydać owoce tego roku? Ciekawe ;:131 . Udanego dnia :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”