Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witaj Marto :wit . Jak odwiedzam Twój wątek to nie wiem gdzie mam oczy kierować ;:oj , same cuda pokazujesz ;:215 . Wspaniale kwitną Ci róże i widać, że o nie mocno dbasz ;:108 . Te zielone łuki obok kosza do koszykówki bardzo mnie zaciekawiły . Czy zdradzisz mi co na nich rośnie ?? Ach te róże ;:167 . Byle do wiosny ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu ,czas zakopać te wszystkie nierówności terenu typu depresje i dołki ;:306 a zacząć się cieszyć że idzie piękna pora roku . Ty i tak masz lepiej bo ogród na wyciągnięcie ręki a ja w swoim jeszcze nie byłam i pojadę dopiero za 2 tygodnie na cięcie winorośli . Dziewczyno , stań w ogrodzie i posłuchaj jak radośnie odzywają się ptaki a robotę i tak zrobisz jak co roku .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś cudownie tak powspominać i masz racje zapomina się o bożym świecie. ;:138
A zaglądałaś do Gunnerki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu ale radosne te obrazki, tak tęskno już do nich na żywo, a jeszcze teraz jak taka deszczowa i ponura pogoda, więc cieszymy oczy takimi ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zawsze podziwiałam Twój ogród za różnorodność.
Niesamowite klimaty
Zazdroszczę kwitnienia róż.
U mnie nigdy tak nie będą wyglądały
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, jak ja kocham Twój ogród. Różana opowieść przecudna. Czym dokaramiasz róże?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i ja kocham Twój ogród ;:167 i lubię po nim spacerować i podziwiać ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich milusińskich ,pogoda u mnie mnie okropna, wiatry szaleją,a rana była taka śnieżyca 100lecia ,na niebie czarno ,na ziemi biało i znowu wszystko zasypane ,teraz już nie sypie ,tylko topnieje ,nie idę dzisiaj do ogrodu i basta .

Sabinko,to prawda,że się tęskni,ale chociaż jeszcze trochę odpoczniemy ,teraz można bawić się sianiem ,ja jestem zadowolona z Heidi Klum,może pod koniec lata jakieś plamki wyjdą ,ale w ciągu lata jest dobrze,fajnie się rozrasta i ma piękny kolor i duże kwiaty,ja też u was oglądam tam i z powrotem ,nie można się nasycić ,pozdrawiam :wit

Mariusz,piszesz tyle miłych słów ,że mogę się tylko cieszyć ,że ogród właśnie tak dorośleje ,te łuki porośnięte są listkami ,to przyniesione z brzegu lasu dzikie siewki,wyrośnięte do góry sadzonki buka i wiązu,miały być same bukowe,ale mąż poszedł wczas na wiosnę,bo go wysłałam i nie rozróżnił,bo nie było jeszcze liści i co rosło wysokie a w miarę cienkie ,żeby sie dało wysoko spiąć wykopał i przyniósł, ,wsadziłam te 4 sztuki tak ,żeby było swobodne przejście ,na górze spięłam gałęzie drucikami w łuk i podcięłam boczne gałązki,tak podcinam co roku na wiosnę ,żeby się w poprzek nie rozchodziły ,tylko zagęszczały,mogłam posadzić jeszcze dwa z trzeciej strony i byłaby malutka altanka ,a zielony dach byłby ze spiętych gałęzi na górze,zawsze można dosadzić ,ale będą teraz łyse w porównaniu z tym co już osiągnęłam ,można zrobić taką żywą altankę w postaci sześcioboku i wtedy w środku będzie więcej miejsca,a wiąz i buk świetnie nadają sie do cięcia i formowania i za parę lat powstaną mocne filary o jakiej chcesz grubości i zielony dach,jeżeli coś niejasno napisałam to pytaj,pozdrawiam :wit

Grażynko,bardzo bym chciała te pomidory mieć własne ,bo je uwielbiam i nie ma jak swoje ,nie robiłam pomidora 25 lat i z takim niedowierzaniem wracam i lękiem ,żeby się udało ,teraz zajmuję sie kwiatami ,więc coś zawsze będzie ,ogród się rozrasta ,tylko do pracy ciągle ja ,znowu sobie na wiosnę pofruwam ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ślicznoty nie tylko z przed domu,ja nie jestem w stanie tych wszystkich róż pokazać ,ta róża o którą pytasz to Maria Teresa,a te fioletowe kłosowe kwiaty to Krwawnica,ja też teraz zaczynam sie zapadać ,bo ziemia odmarza ,zwłaszcza na wejściu do ogrodu,codziennie robię troszkę porządków,żeby na wiosnę było mniej roboty,pozdrawiam i miłego weekendu życzę Obrazek

Ewelina,aż jestem dumna za te pochwałyObrazek,o żadne kwiatki nie dbam szczególnie ,bo nie miałabym czasu,sadzę i muszą rosnąć ,tylko przed sadzeniem kopię pod róże dziurę daję ziemi próchniczej ,potem obornik potem znowu ziemię i sadzę i jak to jest dopracowane to potem nie robię już nic ,na każdą wiosnę daję trochę obornika na start ,potem rozdzielam po trochę nawozy potasowo fosforowe jak pod wszystkie kwitnące,oczywiście jak mam chwilę czasu ,te zielone łuki opisałam wyżej Mariuszowi ,bo też o nie pytał,na tych łukach rosną listki ,bo to są łuki z buka i wiązu,pozdrawiam :wit

Eluś,też tak sobie tłumaczę ,ale czasem to tak trudno zrozumieć ;:306 ,mam ogród na wyciągnięcie ręki ,ale czasem dni upływają ,a ja nie mam czasu dla niego,bo ciągle jest coś ważniejszego,u mnie ptaszki coś zamilkły ,już porządnie śpiewały ,a teraz przy tych wiatrach cisza,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:168

Kasiu,miło sie patrzy na nasze letnie zdjęcia i ma sie tą chwilę zapomnienia,po Twoim wpisie odważyłam się zaglądnąć do Gunnery,więc donoszę ,że pięknie przetrwała zimę ,opatuliłam ją takim plastykowym wózkiem ,potem dużym kartonem ,potem workiem wypchanym sianem ,potem jeszcze większym pudłem kartonowym i a z boków obsypałam popiołem ,żeby z boku mróz nie wszedł ,zawsze jeszcze pod wózek plastykowy dawałam drobne wióra,nie miałam tej jesieni tych wiór i były w środku tylko liście Gunnery,ale dało radę chociaż u mnie długo było -26 stopni mrozu i tak naprawdę to się o nią martwiłam,pozdrawiam ;:168

Iwonko,oglądając wspomnienia zapominamy choć na chwilę o problemach i troskach ,a wszędzie jest ich pełno,pozdrawiam :wit

Gosiu Margo2,to prawda są u mnie różnorodne rośliny i nie umiem z niczego zrezygnować,chyba kocham je wszystkie ,każda coś wnosi do ogrodu ,ich urok i wdzięk są nieocenione ,róże kwitną bardzo to prawda,ale ja uważam ,że to przygotowane miejscówki do sadzenia powodują ten efekt,szałwia siedmiogrodzka ,o którą kiedyś pytałaś ładnie przetrwała zimę ,mam różową i białą i obie są nienaruszone po tych wielkich mrozach u mnie ,pozdrawiam :wit

Gosiu PEPSI,jak mi miło,że nie tylko ja kocham ten ogród :heja i taka jestem dumna ,ze i Tobie się podobaObrazek,róż mam tyle ,ze chyba nie potrafię wszystkich pokazać ,przed sadzeniem przygotowuję im dobrą miejscówkę ,czyli do dziury wsypuję ziemię próchniczą ,mieszam trochę z gliną ,potem obornik i potem znowu ziemię czarną z worka i sadzę i widać jak już w pierwszym roku świetnie sobie radzą ,potem każdej wiosny idzie obornik a w ciągu sezonu nawóz potasowo fosforowy co jakiś czas wszystkim kwitnącym roślinom i różom też ,pozdrawiam :wit

Tereniu,i Ty też kochasz ten ogród to już pękam z dumyObrazek,koniecznie musisz pospacerować w realu,obiecaj mi to ,ze przyjedziesz,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fruwaj Martuś, fruwaj......oby tylko zdrowie nam dopisało to będzie dobrze. ;:168
Już niedługo ruszymy w ogrody i zacznie się nam nasza ulubiona praca.
Z pomidorkami dasz rady ;:108 , to nie takie znowu trudne, jak ja sobie poradziłam to tym bardziej dasz radę Ty. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ciągle jeszcze u mnie wspomnienia ,wiec zapraszam na spacer wśród kwiatów i drzew i krzewów.

Obrazek

Żmijowiec
Obrazek

Obrazek

róże krasnoludki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rutewka żółta
Obrazek

Obrazek

Przetacznik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia omszona Plumosa
Obrazek

biała tawułka z czarną porzeczką na pniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! niedziela znowu ponura, nie wiem co to za prawidłowość dzień słoneczny, a potem wraca ponurość i to często nie na jeden dzień ;:223 Zaczęłam już przygotowania pod położenie maty wiklinowej na siatkę i musiałam powycinać sporo wiciokrzewów, a pracy towarzyszyła suka sąsiadów ujadając na mnie w obawie że się wkradam do jej ogrodu ;:oj Spacer po Twoim ogrodzie to miód na oczy spragniony mocnych kolorów. Te Twoje kurdupelki różyczki cudne są i mam nadzieję, że królewna przeżyła zimę w tunelu i będzie komplet!
Miałam chyba zaćmienie że krwawnicy nie poznałam, ale i teraz nie wiem co to jest http://s847.photobucket.com/user/marbru ... f.jpg.html I jak udało się zebrać nasionka dzwonka? Życzę Wam spokojnej niedzieli i buziaki posyłam Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto u ciebie jak w ogrodzie botanicznym ;:173 dla każdego coś miłego i ciekawego ;:138 a mnie zaciekawiła roślinka na tym zdjęciu Obrazek ta w pomarańczowo łososiowych kwiatach .... Jestem miłośniczką takiego właśnie ;:215 artystycznego nieładu na rabatach
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto cały czas zaglądałam do Twojego przepięknego ogrodu, mało tego widziałam Cię w jednym z programów Mai ;:196 Od razu mówiłam mężowi, że Ty i Alinka jesteście moimi koleżankami i mam od Was roślinki. Piwonie mnie zachwycają, zamówiłam sobie dwie mam nadzieję, że przyślą właściwe, bo jak przeczytałam opinie negatywne o sprzedawcy to się wystraszyłam.
Zazdroszczę tych ogrodowych spotkań forumowiczek, może i mnie tego roku się uda.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i znowu piękności pokazujesz ;:180 ;:180 jesteś kochana że nas pocieszasz w te szare dni ;:196
Cudowny spacerek odbyłam przy kolorowych łanach kwiatów , każdy dla mnie zasługuje na pochwałę ;:167
Pozdrawiam i posyłam ;:196 życząc miłego tygodnia
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Dzień Dobry Martusiu! Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i moim zachwytom nie ma końca:) ale cudnie u Ciebie!!! Ostróżki cudowne no i ta lewizja na ostatnim zdjęciu!!! och..... nigdy lewizja u mnie nie chciała rosnąć:) będę Cię odwiedzać :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”