Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Witaj Iwonko w nowym roku ;:196
Widzę że już wysiewasz ;:333 ;:333 Pieprz górski ciekawa roślinka - trzymam kciuki żeby Ci ładnie wzeszła i rosła .
ASTVIT - już kupiony a ja jeszcze , muszę jechać do Kielc ale chyba szybciej będzie przez internet ;:108 Nasza Jadzia już wypróbowała i jest super ;:138 U mnie zima ale czekam jeszcze na więcej śniegu bo jest dopiero cienka warstewka .
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka i załatwienia pomyślnie swoich spraw ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj ..widzę że już myślisz o siewach..mnie tez wczoraj syn pytał kiedy papryczki wysiewamy:)))
Kurcze mrozy zapowiadają powyżej -20..dama nie wiem co robić..czy okrywać czy ryzykować??tak co roku głupieje..
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Nie mam jeszcze nasionek do siania na parapecie ale za to już kupiłam sobie prusznika ,ołownika i czerwoną hortensję . W tamtym roku za późno się namyśliłam i już nie było tych tańszych , teraz już mam . Jeszcze szukam szafirowej burzy i będę miała niebiesko przy ścianie domu ..
U mnie też zimno i jeszcze śnieg pada ale to przecież styczeń .
Dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń w tym roku ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, znowu coś nowego u Ciebie wyczytałam. Muszę chyba też zaopatrzyć się w ten górski pieprz, to może się troszku odmłodzę... :;230 :;230 Chociaż mnie już raczej nic nie pomoże, najwyżej porządna tapeta na ćwarz. ;:306 ;:306
Idą mrozy, ale u Ciebie one raczej takie siarczyste być nie powinny. U mnie wieszczą takie średnie, ok. -13* nocami, ale śniegu mało i raczej nie będzie więcej. ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko ja zawsze twierdze ,ze przydałoby się porządne żelazko parowe, bo raczej nic nie pomoże ;:306
Iwonko znów jakieś nowe roślinki bedą u Ciebie ;:oj . Wciąż nas zaskakujesz i czasem dobrze ,ze nie mam już gdzie poszaleć ;:306 -
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj tam, oj tam Lucynko, nie zaszkodzi spróbować, a nuż się uda i znów osiemnastka będzie ;:306
Janeczko oj piękne rośliny, ołownika miałam i straciłam go, a szkoda bo śliczny i ślicznie mi kwitł, tak samo szafirowa burza, no trudno, przez moje choroby sporo roślin straciłam i w doniczkowe za bardzo już się nie chce bawić ;:108 , Janeczko wszystkiego najpiękniejszego Ci życzę ;:196
Reniu lepiej okryj i głowa spokojna, ja okryłam mimo iż temperatury nie maja być u nas straszne, ale nie wiadomo co jeszcze ta zima pokaże ;:108
Tereniu u Was widzę pada śnieg, u nas więcej deszcz i krupa, trzeba to przeczekać, choć nie powiem że jestem zadowolona z takiej pogody bo i samopoczucie gorsze ;:185
Basiu u nas jak na razie zimy nie ma, znaczy biało nie jest, lekko mrozi czasami, no a astvit próbuj, dobra rzecz, znaczy na kwiatki próbuj ;:306
Jadziu ale ja też nie mam za bardzo gdzie, ale co tam, jak urośnie to dopiero się martwić będę ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko niestety o doniczkowe trzeba specjalnie dbać, bo inaczej po nich .Mam parę sadzonek zrobionych szafirowej burzy które stoją na korytarzu.Widzę ,ze ładnie niektóre wypuściły listki. Mnie w domu mirt zaschnął bo zapomniałam podlać i wściekłabym sie bo to mój wyhodowany .Czasem straty są
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Jadziu i ja mirt straciłam i wiele innych przechowywanych, a z dźwiganiem doniczek u mnie już nie bardzo, więc choć bardzo bym chciała to muszę się opamiętać
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko jestem też ciekawa twoich wschodów :D
ile lat ten pieprz musi rosnąc, abyś miała owoce z niego ?
wszyscy zaopatrujecie się w ten oprysk powiedz Iwonko pomogło, bo u mnie pokazały
się chyba te zimoródki w doniczkach :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko Jadzia go stosowała i się sprawdził w domu, ja na szczęście robali nie mam, ale podlałam pierwszy raz wczoraj i czekam jak mi rośliny zaczną bujnie rosnąć ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak tylko trzeba mocno podlać ,żeby woda przeleciała przez doniczkę .Ja mam ten suchy i musiałam go rozrobić , a dopiero dzisiaj przywiozłam ten płynny.Jednak chyba go zostawię do ogródka na opryski.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, przed chwilą patrzyłam przez okno, no więc mamy zimę, jest biało ;:oj i fajnie by było, gdybym znowu nie martwiła się o to jak jest na drogach, jak drogowcy się spiszą, mój syn teraz dojeżdża do pracy do Berlina i wraca z popołudniowej zmiany późno w nocy, no i noc przynajmniej do jego przyjazdu nie przespana ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooooo Iwonko to i do Ciebie zima także dociera :heja fajnie ;:333 .No cóż zawsze martwimy się nasze dzieci, wnuki inaczej nie mogłybyśmy funkcjonować ;:108 Miłych snów bo ja się powoli zbieram w objęcia Morfeusza ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalej czekam, autostrada A11 zamknięta z powodu warunków atmosferycznych jak słyszę, no to poruszać się muszą auta ogródkami powoli ;:185
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko widzę że dalej nie spisz ;:oj ;:oj biedna ;:168 ale tak to jest zawsze się martwimy o swoje dzieci - ale będzie dobrze powolutku dotrze do domu .
ściskam mocno ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”