Jak pytają które to np. kwiaty to mówię na rondzie

Lodziu ja na czosnki też chcę jeszcze zapolować w Lidlu, oni zawsze mają duży wybór cebul pod koniec lata, między różami bym je widziała.
Moja piwonia drzewiasta kwitnie, wydaje mi się, że bardzo wcześnie bo te bylinowe to w zwartych pąkach jeszcze siedzą.
Lodzia zakwitła pierwsza róża

Krysiu ale moja piwonia w tym roku ma mniej kwiatów jak w ubiegłym, przecież zima nie była taka straszna.
Tak..czosnki z wysoka spoglądają bo są posadzone przy tarasie a tam jest wysoki nasyp ziemi bo i taras wysoko stoi, taki duży u mnie spad terenu.
Basiu host mam sporo, nie wszystkie pokazałam, ale w nazwach się pogubiłam i już chyba nie dam rady nazwać żadnej po imieniu.

Zuzia to robimy obydwie polowanie na czosnki, ja mam chrapkę na te bardzo ciemne. Alejak nie będzie to i te jaśniejsze kupię, białe mi nie odpowiadają.
Tak widzę te czosnki górujące o tej porze między różami, kiedy to wyczekuję na kwitnienie róż.
Będziemy się wzajemnie informować

Zuzia a mój rodek to kupiony w tym roku w Marszewie z dużymi pąkami za 30 zł.
Iwonka ja myślę, że hosty dadzą sobie radę przy mojej pomocy, tylko tak naprawdę to trochę mi się nie chce o tej porze robić rozpierduchę

Zakwitły pierwsze żurawki przy ptasiej stołówce

Iwonka hostowisko powstanie i damy radę ale w tym sezonie chyba już mi się nie chce.
Wielosił o ładniejszych, pełniejszych i ciemniejszych kwiatkach.

Tereniu jak sadziłam Wajgelę to była malunia, ale poszła jak burza przez dwa lata i już zaczynam myślęć co zrobić z nią jesienią. Potrzebuję też przy tarsie rośliny co by mnie troche zasłoniły ale wiem jak rosną wajgele. Nie wiem za to czy mogę ją ostro ciąć i czy będzie w następnym sezonie kwitła.....muszę doczytać i dopytać.
Obecnie cała w bieli