Namiastka ogrodu
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Namiastka ogrodu
Ewuniu widzę ,ze masz też dużo astrów jesiennych , pięknie kwitną nie tylko one , ale róże i widzę też rozchodniki są tez u mnie ale w 'zapomnieniu" , a to jesienne kwiaty 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękna jesień u Ciebie i fajnie było pooglądać te śliczne zdjęcia
. Masz sporo astrów jesiennych a one teraz bardzo zdobią nasze ogrody
. Róże masz bardzo ładne i świetnie sobie u Ciebie radzą
. Baronesse wygląda uroczo
. Pozdrawiam
.

daysy, miło mi, że do mnie wpadłaś w odwiedziny. Buszuj ile dusza zapragnie. Dziękuję za miłe słowa pochwały
inka52, astry to cudne roślinki. Teraz jest mało kwitnących roślin a one nie dość, że zdobią ogród to są stołówką dla pszczół i innych owadów. Teraz nie ma efektu bo większość to małe sadzonki, może w przyszłym roku będzie wyglądały dużo ciekawiej.
ewelkacha88, dziękuję za miłe słowa
Wczoraj sadziłąm tulipany na nowej rabacie
Zawędrowały tam
5 sztuk

10 sztuk

15 sztuk

15 sztuk

18 sztuk

10 sztuk

16 sztuk

Do tego 10 sztuk tulipana Angelique i razem mamy ich 100 od bieli przez róż do brzoskwini
Już się nie mogę doczekać wiosny

inka52, astry to cudne roślinki. Teraz jest mało kwitnących roślin a one nie dość, że zdobią ogród to są stołówką dla pszczół i innych owadów. Teraz nie ma efektu bo większość to małe sadzonki, może w przyszłym roku będzie wyglądały dużo ciekawiej.
ewelkacha88, dziękuję za miłe słowa
Wczoraj sadziłąm tulipany na nowej rabacie
Zawędrowały tam
5 sztuk

10 sztuk

15 sztuk

15 sztuk

18 sztuk

10 sztuk

16 sztuk

Do tego 10 sztuk tulipana Angelique i razem mamy ich 100 od bieli przez róż do brzoskwini
Już się nie mogę doczekać wiosny

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Tyle cebul - będzie piękna wiosna
Masz śliczne marcinki

Masz śliczne marcinki

Monika w tym roku polowałam na marcinki i oto efekt. niestety większości nie ma odmian więc nie znam ich wysokości. Podrosną to się zobaczy.Alania pisze:Tyle cebul - będzie piękna wiosna![]()
Masz śliczne marcinki![]()
![]()
Oto moje młodziaki

Dzisiejsze róże, niestety to już chyba końcówka tego dobrego
Artemis i ciekawski Paganini zerkający zza świerka

Ostatnie kwiaty pięknotki

- Alania
Śliczne
Astry to również moja słabość
Szkoda, że nie znasz nazw
Wszystkie należą do grupy Dumosus?

Astry to również moja słabość

Szkoda, że nie znasz nazw

Znam tylko nazwę tego niskiego w lila kolorze - Aqua Compact, będzie niewysoki. ten lilaróż i fiolecik widzę u ludzi w ogródkach i są z tych wyższych. O astrach nie wiem nicAlania pisze:Śliczne![]()
Astry to również moja słabość![]()
![]()
Szkoda, że nie znasz nazwWszystkie należą do grupy Dumosus?

Doczytałam, że to aster karłowy

- Alania

O ich ekspansywności już się wcześniej przekonałam i teraz sadzę je w dużych doniczkach więc maja ograniczone możliwości.Alania pisze:tak, to niskie astry rosnące dość ekspansywnie, rozłogami, ale pięęęękne
- gosiak132
- 100p
- Od: 21 wrz 2013, o 23:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewuniu.Dawno nic nie pisałam ,ale na bieżąco czytam. Widzę że dzieje się u Ciebie nowe rabaty , imponująca ilość tulipanów.Będziemy podziwiać jak zakwitną na wiosnę
.Róże jeszcze pięknie kwitną u Ciebie i astry też. Lubię patrzeć na Twoje fotki ,tym bardziej przy takiej deszczowej pogodzie jak dzisiaj u mnie. 

Pozdrawiam Małgosia
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Widzę, że nie próżnowałaś
. Ta rabatka jak zakwitną tulipany zapowiada się pięknie i kolorowo
. Sporo odmian tam wsadziłaś i na pewno będzie cudownie
. Teraz trzeba poczekać kilka miesięcy a to najtrudniejsze
. Astry to bardzo fajne rośliny i zdaje sie, że ja też muszę dokupić sobie ich więcej kolorów
. Pozdrawiam
.

Małgosiu, skoro lubisz moje zdjęcia to jeszcze kilka. Niestety nie było słoneczkagosiak132 pisze:Witaj Ewuniu.Dawno nic nie pisałam ,ale na bieżąco czytam. Widzę że dzieje się u Ciebie nowe rabaty , imponująca ilość tulipanów.Będziemy podziwiać jak zakwitną na wiosnę.Róże jeszcze pięknie kwitną u Ciebie i astry też. Lubię patrzeć na Twoje fotki ,tym bardziej przy takiej deszczowej pogodzie jak dzisiaj u mnie.

Ostróżki będą kwitły już chyba trzeci raz

Pozdrawiam Cieplutko w ten deszczowy dzień
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy Concerto u Ciebie powtarza? Mojej nigdy się to nie zdarzyło, a ja wyjątkowo lubię tę różę.
Białe ostróżki! Toż to istne cudo.
I te lawendowe marcinki
. Mają taki fajny kompaktowy pokrój. Dobrze by chyba było, gdyby takie niskie pozostały, prawda? Ja w każdym razie lubię te niższe odmiany, bo najczęściej wysokie marcinki mają brzydkie "nogi". Takie przynajmniej widuję w ogrodach, bo sama nie mam. Mam tylko jeden jedyny - niski biały, który kiedyś dostałam od forumowiczki.
Białe ostróżki! Toż to istne cudo.

I te lawendowe marcinki

Witaj Ewo, śliczne rośliny goszczą w twoim ogrodzie. Róże, byliny, hortensje- to jest to, co również lubię. Najbardziej jednak teraz zwracają uwagę jesienne marcinki nadające barwę tej porze roku. Zwłaszcza białe wysokie i niskie mnie zachwyciły, jeszcze nie widziałam takich na żywo w żadnym ogrodzie. Te wysokie, to widać,że już są rozrośnięte. A te niższe, czy to z nowych zakupów, czy masz je już dłuższy czas? Jak z łapaniem przez nie mączniaka? Kiedyś miałam niskie ciemnoniebieskie, ale regularnie je atakowała ta choroba. Pozdrawiam Kasia
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witaj. Mijamy się w wielu wątkach. W dodatku masz nick z nazwą róży, na punkcie której totalnie ześwirowałam.
Weszłam więc do Ciebie na spacerek. Tworzysz piękny ogród, pełen róż, hortensji, jeżówek i bylin. Czegóż chcieć więcej? Zostaję.

Weszłam więc do Ciebie na spacerek. Tworzysz piękny ogród, pełen róż, hortensji, jeżówek i bylin. Czegóż chcieć więcej? Zostaję.