Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Ewuniu widzę ,ze masz też dużo astrów jesiennych , pięknie kwitną nie tylko one , ale róże i widzę też rozchodniki są tez u mnie ale w 'zapomnieniu" , a to jesienne kwiaty ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękna jesień u Ciebie i fajnie było pooglądać te śliczne zdjęcia ;:138 . Masz sporo astrów jesiennych a one teraz bardzo zdobią nasze ogrody ;:108 . Róże masz bardzo ładne i świetnie sobie u Ciebie radzą ;:108 . Baronesse wygląda uroczo ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

daysy, miło mi, że do mnie wpadłaś w odwiedziny. Buszuj ile dusza zapragnie. Dziękuję za miłe słowa pochwały ;:196 ;:196 ;:196

inka52, astry to cudne roślinki. Teraz jest mało kwitnących roślin a one nie dość, że zdobią ogród to są stołówką dla pszczół i innych owadów. Teraz nie ma efektu bo większość to małe sadzonki, może w przyszłym roku będzie wyglądały dużo ciekawiej.

ewelkacha88, dziękuję za miłe słowa

Wczoraj sadziłąm tulipany na nowej rabacie

Zawędrowały tam

5 sztuk

Obrazek

10 sztuk

Obrazek

15 sztuk

Obrazek

15 sztuk

Obrazek

18 sztuk

Obrazek

10 sztuk

Obrazek

16 sztuk

Obrazek

Do tego 10 sztuk tulipana Angelique i razem mamy ich 100 od bieli przez róż do brzoskwini

Już się nie mogę doczekać wiosny ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tyle cebul - będzie piękna wiosna ;:333
Masz śliczne marcinki ;:333 ;:303 ;:215
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:Tyle cebul - będzie piękna wiosna ;:333
Masz śliczne marcinki ;:333 ;:303 ;:215
Monika w tym roku polowałam na marcinki i oto efekt. niestety większości nie ma odmian więc nie znam ich wysokości. Podrosną to się zobaczy.
Oto moje młodziaki :-)

Obrazek

Dzisiejsze róże, niestety to już chyba końcówka tego dobrego

Artemis i ciekawski Paganini zerkający zza świerka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie kwiaty pięknotki

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne ;:333
Astry to również moja słabość ;:215 ;:167
Szkoda, że nie znasz nazw ;:218 Wszystkie należą do grupy Dumosus?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:Śliczne ;:333
Astry to również moja słabość ;:215 ;:167
Szkoda, że nie znasz nazw ;:218 Wszystkie należą do grupy Dumosus?
Znam tylko nazwę tego niskiego w lila kolorze - Aqua Compact, będzie niewysoki. ten lilaróż i fiolecik widzę u ludzi w ogródkach i są z tych wyższych. O astrach nie wiem nic ;:7 Grupa Dumosus brzmi dla mnie obco. Będę musiała się doszkolić :oops:

Doczytałam, że to aster karłowy :-)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D tak, to niskie astry rosnące dość ekspansywnie, rozłogami, ale pięęęękne ;:333
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze::D tak, to niskie astry rosnące dość ekspansywnie, rozłogami, ale pięęęękne ;:333
O ich ekspansywności już się wcześniej przekonałam i teraz sadzę je w dużych doniczkach więc maja ograniczone możliwości.
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewuniu.Dawno nic nie pisałam ,ale na bieżąco czytam. Widzę że dzieje się u Ciebie nowe rabaty , imponująca ilość tulipanów.Będziemy podziwiać jak zakwitną na wiosnę ;:333 .Róże jeszcze pięknie kwitną u Ciebie i astry też. Lubię patrzeć na Twoje fotki ,tym bardziej przy takiej deszczowej pogodzie jak dzisiaj u mnie. ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Widzę, że nie próżnowałaś ;:333 . Ta rabatka jak zakwitną tulipany zapowiada się pięknie i kolorowo ;:138 . Sporo odmian tam wsadziłaś i na pewno będzie cudownie ;:108 . Teraz trzeba poczekać kilka miesięcy a to najtrudniejsze ;:224 . Astry to bardzo fajne rośliny i zdaje sie, że ja też muszę dokupić sobie ich więcej kolorów ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosiak132 pisze:Witaj Ewuniu.Dawno nic nie pisałam ,ale na bieżąco czytam. Widzę że dzieje się u Ciebie nowe rabaty , imponująca ilość tulipanów.Będziemy podziwiać jak zakwitną na wiosnę ;:333 .Róże jeszcze pięknie kwitną u Ciebie i astry też. Lubię patrzeć na Twoje fotki ,tym bardziej przy takiej deszczowej pogodzie jak dzisiaj u mnie. ;:196
Małgosiu, skoro lubisz moje zdjęcia to jeszcze kilka. Niestety nie było słoneczka :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostróżki będą kwitły już chyba trzeci raz

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Cieplutko w ten deszczowy dzień
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy Concerto u Ciebie powtarza? Mojej nigdy się to nie zdarzyło, a ja wyjątkowo lubię tę różę.
Białe ostróżki! Toż to istne cudo. :D
I te lawendowe marcinki :D . Mają taki fajny kompaktowy pokrój. Dobrze by chyba było, gdyby takie niskie pozostały, prawda? Ja w każdym razie lubię te niższe odmiany, bo najczęściej wysokie marcinki mają brzydkie "nogi". Takie przynajmniej widuję w ogrodach, bo sama nie mam. Mam tylko jeden jedyny - niski biały, który kiedyś dostałam od forumowiczki.
KasiaT
50p
50p
Od: 21 wrz 2009, o 20:49

Post »

Witaj Ewo, śliczne rośliny goszczą w twoim ogrodzie. Róże, byliny, hortensje- to jest to, co również lubię. Najbardziej jednak teraz zwracają uwagę jesienne marcinki nadające barwę tej porze roku. Zwłaszcza białe wysokie i niskie mnie zachwyciły, jeszcze nie widziałam takich na żywo w żadnym ogrodzie. Te wysokie, to widać,że już są rozrośnięte. A te niższe, czy to z nowych zakupów, czy masz je już dłuższy czas? Jak z łapaniem przez nie mączniaka? Kiedyś miałam niskie ciemnoniebieskie, ale regularnie je atakowała ta choroba. Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj. Mijamy się w wielu wątkach. W dodatku masz nick z nazwą róży, na punkcie której totalnie ześwirowałam. ;:131
Weszłam więc do Ciebie na spacerek. Tworzysz piękny ogród, pełen róż, hortensji, jeżówek i bylin. Czegóż chcieć więcej? Zostaję. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”