Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Marto, ja znów zaglądam do Ciebie z zachwytem ;:180 Śliczne piwonie, piękny ogród. Chciałabym już taki mieć- u Ciebie tak kolorowo, pięknie po prostu, że och i ach ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martuś ;:196
Piękne maki i te jednoroczne i te bylinowe ;:138 ;:138
I znowu cudowne Toje róże ;:215 ;:215 U Ciebie wszystkie kwiaty pięknie się prezentują ;:333
A co to za kwiatuszki pod pustynnikiem a makiem jednorocznym ?? nie rozpoznaję ;:185
Pozdrawiam niedzielnie i posyłam ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,myślę ,że jednak coś dokupię ,już nie tak dużo ,bo miejsca niewiele ,i wiele piwonii nowych powinno po raz pierwszy u mnie zakwitnąć ,więc znowu będzie co oglądać ,róż też chcę dokupić ,ale też na razie nie mam przygotowanego miejsca i na wiosnę może być z tym wszystkim nieciekawie ,bo za dużo prac się zbiegnie naraz w tamtym roku na nową różankę przygotowałam praktycznie w styczniu,bo nie było zimy,a teraz kicha ,u mnie też spokojnie trochę śniegu ,trochę mrozu ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Milenko,witaj,bajki to najpiękniejsza rzecz jaka nas może spotkać ,więc fajnie ,że w ogrodzie wkraczasz w świat bajki ,ja też tak lubię , :uszy u mnie też trochę śniegu nie mogę powiedzieć ,że dużo,ale i temperatura nie za niska bo -4,różyczka która Ciebie interesuje to Alexander Mackenzie ,ten klik to to samo co na ostatniej fotce tylko w fazie większego rozkwitu,pozdrawiam :wit

Iwonko,mogę na wiosnę dać Ci taki różowy jak nie masz :wit

Andziu,zaglądaj często ,bo bardzo mi miło,tez taki będziesz miała,na wszystko trzeba trochę czasu a ty dopiero zaczynasz ,więc życzę spełnienia marzeń ;:196

Tereniu,ja chyba posłałam ci nasionka jednorocznych ,wysiej do gruntu pod koniec marca ,te kwiatuszki to z krzewu żylistka ,śliczny jaśniutko różowy kolor mają ,róż mam trochę i one bardzo romantyczne są trzeba im to przyznać ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U Martusi wielkie ciepłe i cudne wspomnienia. ;:196
Pięknie i kolorowo a naparstnica mnie urzekła to bylinowa?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A Ty Martusiu jak chcesz pełnego, to ja się podzielę, zobacz u mnie czy takiego masz :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,to prawda na polu zima ,a na ekranie lato i dużo słoneczka,naparstnica może bylinowa ,ale one są krótkowieczne i na pewno będzie się rozsiewać i odnawiać,pozdrawiam ;:196

Iwonko,widziałam u ciebie ,nie mam takiego ,ale aż nie wygląda na bylinowego ,to w takim razie wymieniamy ,tylko trzeba wczas na wiosnę ,bo potem maki bardzo chorują ,albo się nie chcą przyjąć ,bo mają korzeń palowy :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo lubię oglądać poszczególne roślinki, bo wtedy można przekonać się jak wyglądają, ale najbardziej u Ciebie lubię ogólne widoczki
Wszystko tak do siebie pasuje. Jedne rosliny podkreślają drugie.
Piwonie masz niesamowite.
Czekam na swoje. Czy w końcu wszystkie zakwitną?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na troszkę wspomnień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mme Plantier biała i Alexander Mackenzie różowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

janowce
Obrazek

Przywrotniki
Obrazek

Obrazek

bodziszek niebieski
Obrazek

szałwie
Obrazek

Obrazek

pustynnik gigant
Obrazek

Naparstnica Mertona
Obrazek

Obrazek

Kalmia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Witaj, pozwolisz że się wproszę? :wink: Jakoś tak zabłąkałam się do ciebie w poszukiwaniu ciekawszych widoków niż te za oknem i powiem ci, że jestem zauroczona twoim ogrodem :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzień w tonacji popielatej więc takie widoki pomagają odzyskać równowagę :D Nie wiedziałam że masz taką kolekcję host. Tak niewinnie tu rośnie tam rośnie, a uzbierało się ho ho! Śliczne ujęcia ogólne ;:63 Dobrego dnia i tygodnia i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, w ten ponury dzień porcja Twoich fotek pełnych słońca, stawia na nogi lepiej niż kawa.
Widzę, że nie tylko kolekcja piwonii się u Ciebie zadomowiła... Również ciekawa kolekcja host, maków, no i róże ;:167 Pięknie ;:180
Pierwszy raz widzę tak duże poletko przywrotników ;:215 Nie padają Ci po kwitnieniu? U mnie ciągle tak robią zołzy...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu witaj I znowu piękności pokazujesz ;:oj ;:oj ;:oj
Piękne powojniki ,hosty , róże , janowce itd............................................ wszystko ;:138 ;:138 ;:138
Jak ja lubię do Ciebie zaglądać :D od razu się buzia uśmiecha :)
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu witaj,wchodź,wchodź razem zawsze lepiej ,furtka otwarta dla każdego i ścieżek do spacerów dużo ,wszyscy się zmieszczą ,a jeszcze jak po drodze znalazłaś coś ciekawego dla siebie to tym bardziej się cieszę :tan

Marysiu,to tylko odrobina z mojej kolekcji host,jakoś chyba mało ich pokazuję,i fotografuję ,pewnie wolę kwitnące i kolorowe widoki,fajnie ,ze widoki ogrodu się podobają ,chociaż znasz ten ogród,a pewnie ciągle widzisz go pierwszy raz i coś nowego i inaczej :uszy ,pierwszy dzień tygodnia za nami ,tak właśnie szybko przeleci do wiosny,pozdrawiam ;:196

Elu,to się cieszę ,że ogród postawił Ciebie na nogi ,to jest cel naszych ogrodów,jak już nic się nie chce to należy wejść do ogrodu,zaraz się człowiek ożywia i natychmiast uruchamiają sie wszystkie zmysły,ja przynajmniej tak mam,przywrotniki kocham za ich kwiatową seledynkową chmurę,a potem po obcięciu przekwitłych kwiatów nie jest najgorzej ,są w grupie to może inaczej się trzymają ,pozdrawiam :wit

Tereniu,miło,że lubisz zaglądać ,bo inaczej to po co bym to wstawiała,gdyby nikogo nie było,chociaż jakoś nie chce się niektórym nic pisać ,przykre to ale trudno i też trzeba uszanować takie decyzje,pozdrawiam i buziaczki dla wszystkich ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś jestem i nadal się gapię na cudny ogród. Obrazek Właśnie przypominanie lata trzyma mnie w przyzwoitej kondycji, nienawidzę krótkich dni bez słońca. ;:145 Ciągle się zastanawiam nad posadzeniem piwonii, tylko ta moja nędzna gleba. ;:222 Wystarczy jak w dołek wsypię kompostu, czy trzeba wymienić większą ilość ziemi. :?:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu oprócz róż, przepięknych zresztą, masz cudną kolekcję host. Na dodatek piszesz że to nie wszystkie.
Zauroczył mnie też bodziszek. Ja dopiero zaczynam z nimi przygodę , jesienią dostałam z wymiany Forumowej parę odmian i jestem ich bardzo ciekawa... ;:65
Także kępy szałwii masz fascynujące , kiedy moje będą takie.... ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”