Witam w piękny, wręcz wymarzony dzień do pracy w ogrodzie
Misiu u ofiarodawczyni też nie kwitnie

więc dla mnie to znak, że jej tu dobrze
Martusiu ciekawa jestem wyników prześwietlenia

może ono pomoże we właściwej diagnozie i leczeniu. Dobrze

że Bogdan pomaga Ci w ogrodzie mimo wielu obowiązków, ale Ty mu też pomagasz. Semiplena warta jest rozpowszechnienia, bo to bardzo żywotna róża. Widzisz jak moje maleństwo kwitnie, a ma jeszcze mnóstwo pączków

Z tymi kwitnieniami to jest różnie ja z kolei widzę, że niektóre rośliny u Ciebie wcześniej się rozwijają. Pewnie to zależy od stanowiska! dzisiaj idę popracować w ogrodzie, bo mam cały dzień dla siebie, więc moje paluszki idą w ruch ale konkretny

Dobrego dnia
Alu cóż wszystko się zmienia, ale najpiękniejszy czas to był czas naszej młodości i wtedy wszystko było jakieś idealne. Jedne rośliny wyginęły, te pierwotne były bardziej wytrwałe, inne powstały nowe ale wrażliwsze

Jednak szkoda, że nie pielęgnujemy starych odmian. W tej dziedzinie Anglicy są mądrzejsi ale i bogatsi, bo propagowanie rodzimych starych odmian roślin kosztuje

Pięknego dnia
Aguś dziękuję w imieniu kwiatów, które w żywo wyglądają jeszcze ładniej i jak chodzę przez ogród to wierz mi dusza i gęba mi się śmieje
Danusiu szałwia mukszatołowa to roślina krótkowieczna albo dwuletnia i ślicznie kwitnie. Posiałam ją kiedyś i miałam kępę z pięknym kwiatostanem. Niestety wtedy panowały latem deszcze i pokładała mi się, ale coś nie widzę żeby się wysiała

Podobno jak się nie dopuści do zawiązania nasion ścinając kwiatostan (do wazonu) to roślina jest dłużej.
Cieszę się jak wątek pomaga w identyfikacji roślin, bo to znaczy że służy czemuś więcej niż chwaleniu się własnymi roślinami
Dobrego i owocnego dnia