Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

;:196
nie mam Bombshel bo niestety nie ma zbyt pochlebnych opinii, bardzo się pokłada ale kwiaty ma śliczne
pozostałe to moje ulubienice, ubóstwiam je haha Silver Dollar to terminatorka na słońce do końca sezonu wyglądała pięknie żadnych przypaleń zresztą tak samo jak pinky :wink: phantom radziła sobie ze słońcem troszkę gorzej ale ogólnie nie było źle. Nadrabia pięknymi kwiatami które pachną i zakwitają najszybciej ze wszystkich bukietówek które mam.
Kaszka hortensji będzie przybywać :tan już w marcu jadę po nowe dziewczyny ;:306
Godna polecenia jest też limelight :wink: duże kwiaty i stoi na baczność no i magical moonlight ideał jeśli chodzi o urodę ale i nie pokłada się.
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapisuję sobie wszystko skrzętnie co napisałaś :wink: Dziękuję za podanie innych nazw.
To Bomshell odpada,nie będę bawić się w stojaki.A jakie kupujesz teraz? Jakieś nowości? Jak to wyszło,że ja tak późno odkryłam hortensje,nie do pomyślenia ;:14
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitka się odezwała. ;:215 Zdradź jakie bukietówki zagoszczą w marcu u ciebie. :)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Nie odzywałam się bo ostatnio trochę się działo. Dziewczyny Lusia i Uchlatusia ;:306 były na sterylizacji. Rekonwalescencja trochę trwała i musiały być pod ciągłym nadzorem. Mam zdjęcie po zabiegu, są w takich śmiesznych zielonych kubraczkach :D W między czasie zaręczyliśmy się z moim chłopakiem także jest już narzeczonym ;:167 Dziewczyny które mam w znajomych na fejsie widziały :)
W tym tygodniu zachorował nasz piesio Karmel i co najdziwniejsze od kleszcza ( :shock: mamy przecież luty) Dosłownie walka o jego życie..... anemia, żółtaczka, wymioty brak apetytu, koszmar jakiś. Byliśmy u weterynarza w tym tygodniu 3 razy dostał łącznie ponad 10 zastrzyków i na jednej wizycie spędził kilka godzin pod kroplówkami. To jest wielki pies więc na wizytę muszą z nim jechać dwie osoby co jest bardzo kłopotliwe. Niestety w dalszym ciągu pies ma brak apetytu ( muszę go karmić strzykawką) jest osłabiony i osowiały. Niby powinna być poprawa za kilka dni ( tak nam weterynarz powiedziała) ale jeszcze jest ryzyko że oprócz babeszjozy kleszcz mógł zarazić go borelioza.Strasznie się martwimy ;:174 mam nadzieje że Karmel wyjdzie z tego, nie wyobrażam sobie że mogło by go z nami nie być.

Kaszka
Wszystko jest do nadrobienia ;:108 a czasami można natrafić na super okazje i piękne sadzonki kupić za 15 zł ale trzeba się najeździć po ogrodniczych niestety. Nie wiem w jakich stronach mieszkach bo ja najbardziej zadowolona jestem z hortensji ze szkółki Szmitów w Pęchcinie koło Ciechanowa. Mają przeogromny wybór - nigdzie indziej nie widziałam tylu odmian. Ceny bardzo atrakcyjne a co najważniejsze przepiękne sadzonki. W tym roku nie będę wprowadzać nowych odmian tylko dokupywać do tych które już mam. Teraz jadę po 5 magical moonlight i po minimum dwie strong annabell- może więcej zależy jak to będzie cenowo wyglądać.

Soniu
Nasionka od ciebie pięknie wzeszły ;:196 dziękuje jeszcze raz :heja
W marcu mam zamiar przywieźć 5 hortensji magical moonlight ;:167 muszę dokończysz szpaler bo na razie mam dwie hortensje tej odmiany.
i tak myślę chociaż ze dwie strong annabell - wszystko zależy od ceny jak będą mniejsze tańsze sadzonki to kupię więcej, do celowo potrzebuje 5 hortensji strong annabell ( jedną już mam) Ciężko jest dostać te dwie odmiany a ja przez internet nie chce zamawiać hortensji raz się przejechałam i wolę więcej nie ryzykować. W ogóle dużo osób narzeka na rośliny przez internet. Ciężko jest znaleźć dobrego sprzedawce.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anitko gratulacje zaręczyn ;:138

Fajnie,że znów jesteś; ja też planuje zakup hortensji, potrzebuję ich około 15 sztuk, jak nie 20; wszystko na pewno będzie zależało od cen- może wynegocjuje hurt :P
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Lusia i Uchlatusia dzień po zabiegu. Lusia przez kilka dni w ogóle się nie ruszała - to wszystko przez kubraczek, nie mogła się jakoś odnaleźć w ubraniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anitko, po pierwsze gratulacje z posiadania narzeczonego... ;:333
Po drugie dobrze że dziewczyny wysterylizowane. Trochę dziwnie im było w tych kubrakach. Ja też myślę o zabiegu u mojej suni i na myśleniu jakoś się kończy.
I najważniejsze... Co to się robi, u ciebie problemy z psem, u Zuzy z kotem...
Ale już kleszcze? Muszę już mojej psince kupić obrożę...Swojego pieska wygłaskaj i niech się kuruje . Będzie dobrze.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Olci, Filemon miał już kleszcza w styczniu :shock: aż sama nie mgogłam uwierzyć w to co widzę. Kup dla swojej suni tabletkę przeciwko kleszczom, weterynarz do której jeździmy mówi że nie ma nic skuteczniejszego po takiej tabletce pupil na pewno nie załapie kleszcza. Tabletka działa na trzy miesiące. Kicie trzeba było wykastrować przy dwóch to byśmy nie wyrobili z kociakami a tabletki anty dla kotów są szkodliwe i powodują raka.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Gratulacje zareczyn ;:138
Kotki slodkie, jedna ma nawet oczka w kolorze ubranka ;:167
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Anitko kociaczki troszkę pocierpią ,ale potem będzie już lepiej .Ty będziesz miała spokojną głowę a one luz bluz bez pilnowania .Moja też jest po sterylizacji i ja mam już spokój a ona teraz bez ograniczeń może siedzieć na dworku .Też miała ubranko,dobra rzecz i bezpieczna dla nich,że ran nie rozdrapią czy rozgryzą.Powodzenia dla ciebie i twoich pupili,niech szybko dochodzą do siebie :)Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Anitko, biedne zwierzaki ;:168 . Pisz na bieżąco jak się ma Karmelek ;:218 Mam nadzieję, że wkrótce polepszy mu się samopoczucie. Niesamowite, że kleszcze już grasują. Teraz będą bardzo intensywnie działały, bo są wygłodniałe po zimie. Musze jak najszybciej kupić krople p.kleszczom dla moich suniek ;:202
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Kasiu
Dzięki :wink: kicia ma oczka brązowe ale jakoś takiej wyszły na zdjęciu pod kolor kubraczka :D

Beacia
Właśnie po to je daliśmy do sterylizacji aby mieć spokojną głowę i żeby nam się nie powiększyło stadko kotów, trzy wystarczą ;:108

Moniczko
Też jestem w szoku, ze już kleszcze grasują. Wczoraj nastąpiła mała poprawa u Karmelka jesteśmy więc dobrej myśli za 4 dni mamy dzwonić do weterynarza i zdać relacje a ona ustali co dalej. Kochana kup tabletki są bardziej skuteczne niż krople - weterynarz nam powiedziała że nie ma nic lepszego.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Nie wiedziałam, że są tabletki. Muszę to skonsultować z weterynarzem, czy w ogóle Alania może zażywać ze względu na chore serduszko, czy aby nie ma przeciwwskazan.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Też nie wiedziałam, że są tabletki nie wszyscy weterynarze je mają.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne kotki. Żeby tak wszyscy właściciele swoich zwierząt dbali o sterylizacje i inne zabiegi to by było super. Fajnie że zwierzaczki dochodzą już do siebie. Sytuacją z pieskiem nie zazdroszczę. Foxer był kąpany z trzy tygodnie temu i też kleszcza znaleźliśmy. Na szczęście tylko łażącego a nie wbitego . Nie ma mocnych na te dziadostwa. Trzymam kciuki za psiaka. Oby z tego całkiem wyszedł. Najważniejsze, że ma się lepiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”