Nie odzywałam się bo ostatnio trochę się działo. Dziewczyny Lusia i Uchlatusia

były na sterylizacji. Rekonwalescencja trochę trwała i musiały być pod ciągłym nadzorem. Mam zdjęcie po zabiegu, są w takich śmiesznych zielonych kubraczkach

W między czasie zaręczyliśmy się z moim chłopakiem także jest już narzeczonym

Dziewczyny które mam w znajomych na fejsie widziały
W tym tygodniu zachorował nasz piesio Karmel i co najdziwniejsze od kleszcza (

mamy przecież luty) Dosłownie walka o jego życie..... anemia, żółtaczka, wymioty brak apetytu, koszmar jakiś. Byliśmy u weterynarza w tym tygodniu 3 razy dostał łącznie ponad 10 zastrzyków i na jednej wizycie spędził kilka godzin pod kroplówkami. To jest wielki pies więc na wizytę muszą z nim jechać dwie osoby co jest bardzo kłopotliwe. Niestety w dalszym ciągu pies ma brak apetytu ( muszę go karmić strzykawką) jest osłabiony i osowiały. Niby powinna być poprawa za kilka dni ( tak nam weterynarz powiedziała) ale jeszcze jest ryzyko że oprócz babeszjozy kleszcz mógł zarazić go borelioza.Strasznie się martwimy

mam nadzieje że Karmel wyjdzie z tego, nie wyobrażam sobie że mogło by go z nami nie być.
Kaszka
Wszystko jest do nadrobienia

a czasami można natrafić na super okazje i piękne sadzonki kupić za 15 zł ale trzeba się najeździć po ogrodniczych niestety. Nie wiem w jakich stronach mieszkach bo ja najbardziej zadowolona jestem z hortensji ze szkółki Szmitów w Pęchcinie koło Ciechanowa. Mają przeogromny wybór - nigdzie indziej nie widziałam tylu odmian. Ceny bardzo atrakcyjne a co najważniejsze przepiękne sadzonki. W tym roku nie będę wprowadzać nowych odmian tylko dokupywać do tych które już mam. Teraz jadę po 5 magical moonlight i po minimum dwie strong annabell- może więcej zależy jak to będzie cenowo wyglądać.
Soniu
Nasionka od ciebie pięknie wzeszły

dziękuje jeszcze raz
W marcu mam zamiar przywieźć 5 hortensji magical moonlight

muszę dokończysz szpaler bo na razie mam dwie hortensje tej odmiany.
i tak myślę chociaż ze dwie strong annabell - wszystko zależy od ceny jak będą mniejsze tańsze sadzonki to kupię więcej, do celowo potrzebuje 5 hortensji strong annabell ( jedną już mam) Ciężko jest dostać te dwie odmiany a ja przez internet nie chce zamawiać hortensji raz się przejechałam i wolę więcej nie ryzykować. W ogóle dużo osób narzeka na rośliny przez internet. Ciężko jest znaleźć dobrego sprzedawce.