Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Kiedy tak zerknęłam na te zdjęcia z Magnolii z "Ogrodem w bieli", to tylko westchęłam, bo zawsze chciałam mieć biały ogród, albo choćby jedną rabatę, ale nigdy mi nie wychodziło, gdyż trafiał się jakiś inny kolor i koncepcja brała w łeb.
Aniu kamionka była piękna zarówno PRZED jak i PO. :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejuuu kamionka wyszła przepiękna i jeszcze te wiosenne kwiatki w kamionce ;:63
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Przepiękne róże ,a Hot Chocolate powalająca . ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu Hot Chocolate kupowałam latem w OBI na wyprzedaży :) Sadzonka była marna i dość słaba, ale zakwitła trzema może kwiatkami. Chuchałam na nią żeby tylko zechciała rosnąć. Jak się wzmocniła to posadziłam ją do gruntu jesienią. Teraz siedzi pod kopcem i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Kamionka wyszła Ci ślicznie ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj i dziś cudna pogoda,niebo czyste bez jednej chmurki...wiosna idzie ;:138
Dziś na chwile zajechałam na działeczkę zobaczyć jak sobie radzą moje roślinki.Po szybkich oględzinach stwierdzam,że bardzo dobrze,pędy róż zielone,oby tak dalej.Raczej wszystko jeszcze śpi,ale kilka akcentów wiosennych znalazłam.
Postałam,podumałam myśląc gdzie ja posadzę kolejne 9 róż i 10 lilii ;:224
Na moim balkonie w donicach zimuje kilka powojników.Dziś je z bliska obejrzałam i ku mojemu zdziwieniu każdy z nich się budzi do życia,a dwa mają już liścienie ;:oj Pytanie do as kochani...czy ja mam je podlać troszkę? Ziemia sucha jak wiór ....co robić? W nocy są jeszcze lekkie przymrozki....dylemat mam ;:224

Domówiłam u Ewci jeszcze jedną różę Acropolis z Agel i Lagunę ;:333
W Lilypol złożyłam zamówienie na 10 lilii łącznie,coby różom samotno nie było ;:215

Mufka dziękuję:)

Madziu Elfe niestety ma się źle,w zeszłym roku tylko dziczki powypuszczała,po raz drugi bym jej nie kupiła,jest wrażliwa.
Magnolia Yellow Bird rośnie u mnie drugi rok,ale kwiaty widziałam tylko w dniu zakupu,czekam co roku,ale nie zapowiada się znowu,żeby zakwitła ;:224

Aniu to metoda decoupage,naklejanie serwetkami ;:108

Maju byłam dziś na działce,zero śniegu u mnie,ziemia jednak mocno zmarznięta.U niektórych różyczek noski leciutko wystają,ale jeszcze trochę trzeba poczekać.Mam na balkonie 2 patyczki,które wetknęłam w doniczki,jeśli mi się uda swoją różę wyhodować to chyba z radości podskoczę.Nie wiem,czy je podlać,czy zostawić? Ciekawe,czy byłaś u siebie?

Soniu Artemis to bardzo dobry wybór ;:108

Aniu zamówiłam kilka Harknesek ;:108

Iwonko kamionka wnosi trochę wiosny i napawa mnie optymizmem:)

Wandziu o tak biała rabata i mi się marzy...może kiedyś będę konsekwentna i się o to postaram.Na razie sadzę co popadnie:)

Moni mini wiosenkę sobie stworzyłam,jak mi tęskno ;:167

Jolanta Hot Chocolate to jedna z moich ciekawszych różyczek ;:333

Dorotko pod Twoją opieką Hot Chocolate na pewno wydobrzeje :D
Oj nie pogardziłabym...taka okazja,czasem ze słabowitych roślin wyrastają piękne okazy,czego Ci życzę ;:215

Narcyzy wychylają nosy...

Obrazek

Naparstnice zielone...

Obrazek

Rośliny rosnące w cieniu zmrożone...

Obrazek

Wspomnienia liliowe...Brasilia cudny,delikatny róż...

Obrazek

Nymph

Obrazek

Bailando z nn

Obrazek

Big Brother

Obrazek

Novalis z szałwią ;:167

Obrazek

Charles Austin,z tyłu Novalis

Obrazek

Crown Princesse Margarethe

Obrazek

Lions Rose

Obrazek

Hanstadt Rostock

Obrazek

Artemis ;:167

Obrazek

Hot Chocolate do znudzenia...

Obrazek

Miłego weekendu życzę:)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Anuś takiego widoku mi trzeba! ;:180
Piękne różyce. Dziękuję Ci, bo to własnie dzięki Tobie zamówiłam Artemisa.
A przed chwilą domówiłam sobie jeszcze Rose de Rescht. :tan A co tam! Czułam, że będę żałować cały sezon, że jej nie wzięłam. A po co się zamęczać..? ;:224
I też nie wiem gdzie to wsadzę: 12 powojników, 23 cebule lilii i 9 róż. :oops: Jak na moje warunki "lokalowe" ogromne te zakupy! ;:224 A jeszcze BR do tego... :oops:
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu jak ja lubię te portrety różane, Novalis ;:167 to jeszcze moje chciejstwo, czytam,że tylko każdy coś domawia taki czas, chcielibyśmy już wiosny, pocieszamy się obrazkami pięknych roślin, a one... oj kuszą ;:224 Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:3
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Nie dość że różyce przepiękne to jeszcze lilie ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu zdjęcia letnich kolorów piękne, Artemis oglądam w paru wątkach, Twoja jak żołnierz prosta, śliczna. ;:196 Szukam potwierdzenia, czy w jej towarzystwie mogłaby znaleźć się jakaś jasnoróżowa. Chyba choroba uderzyła mi na głowę. ;:202
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:3 jak ja Cię lubię ;:167 ;:196 bez żadnych skrupułów zamawiasz kolejne róże, lilie...miejsce się na pewno na wszystko znajdzie ;:108
Przy różach lilie dobrze wyglądają, przeglądałam lilie drzewiaste...może gdzieś trafię, nie chcę zamawiać przez internet...wolę obejrzeć cebulki czy nie są zarażone. Przypominam sobie że na lokalnym targu na jesieni kupiłam jakieś cebulki NN...tylko nie pamiętam jakie.....zapomniałam :roll:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, oglądam twoje wiosenne fotki a tu nagle BANG ;:oj lilie i róże ;:306 I nagle takie uderzenie kolorów. Mogę rozwiązać twoją zagadkę.. ta lilia z Bailando to trąbkowa Pink Perfection ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu przez Twoje zdjęcia i kiedyś rzuconą sugestię zakochałam się w różach angielskich. Są takie romantyczne, często dwu-kolorowe. Nie mogę się napatrzeć :) A ten charles austin to jest taki herbaciany? Pięeekny ;:167 Obawiam się wiosny i tego gdzie ja wsadzę te krzaczory róż które zamierzam kupić ;:306 Czy nie mogę mi się jakieś miniaturki delikatne podobać, tylko wielkoludy? :D
Aniu Big Brother cudny. Baaardzo lubię lilie ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czytam że też już nie wytrzymałaś w domu. ;:306
Ja przycinałam winorośl, chociaż w ogrodzie leży jeszcze cienka warstwa śniegu.
Widzę też, że zainspirowała Cię Magnolia.
Ja siedzę w pierwszym polskim wydaniu angielskiego Gardeners World - świetne czasopismo redagowane przez najlepszych angielskich ogrodników.
Wszystko w tych czasopismach wygląda pięknie, tylko jakoś mój ogród nie chce się dostosować. :;230
Róże cudne jak zawsze, a ja zaczynam bać się wiosennego cięcia, będzie co robić. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Mrozik od rana u mnie - 4 stopnie,ale dziś zapowiadali w tv,że będzie słoneczny dzień i na to liczę ;:333
Wczoraj zastanawiałam się jakie powojniki mam na balkonie,dwa to wiem,że Rhapsody i Dr.Ruppel,ale trzy donice nie oznaczyłam i nie wiem co to za clemki i nie wiem jak ciąć ;:oj Dwa pamiętam,że wywiozłam na działkę...no i mam dylemat.
Wiem na pewno,że muszę dokupić znaczników do roślin ...

Aneczko cieszę się,że się przyczyniłam do kupna Artemisa.Rose de Rescht mam u siebie już 3 rok,ale jak na razie jest mała i czekam aż podrośnie do góry i wybuja.Ma ładne,malinowe,choć nieduże kwiaty ;:333
Zamówienie Aniu masz na bogato,ale to normalne skoro zbliża się wiosna tak reagujemy ;:215
12 clemków to niezła ilość,ja w tym roku skromnie tylko jeden mam w planie Bałtyk ;:108
Lilii również nie mogłam odpuścić,widzę,że u mnie nawet dobrze się sprawują to zamówiłam kilka a co tam ...

Krysiu oby luty szybko minął,bo rzeczywiście w oczekiwaniu na wiosnę człowiek szaleje z zakupami ;:303
Kupiłam już róże,lilie,a mam jeszcze chęć na kilka bylin i jednoroczne ;:108

Moni no tak jakoś wyszło....rzeknę skromnie:) W poprzednim roku wszystkie czubki lilii coś mi zżarło i nie zakwitły ;:185

SoniuArtemis jest wyprostowaną różą,ma ciemnozielone liście i morze kwiatów ;:108 Pytasz o jasnoróżową różę?
A może The Wedgwood Rose albo Mary Rose? Jest jeszcze Leonardo da Vinci,ale ona bardziej w mocniejszym różu....
I ostatni typ First Lady ;:108 Oj choroba różana jak już złapie to trzyma na lata,u mnie już trwa 7 lat...

Aniu z uporem maniaka zamawiam kolejne,jakby mój mały metraż był z gumy.Pewnie będę musiała co nieco wyautować.
Słabo rośnie u mnie róża Ingrid Bergman,spróbuję ją przesadzić do donicy.Uratowałam w ten sposób Grace i Ledreborg Castle.
Po przeniesieniu do donicy z marnych patyków wyrosły ładne różyce.Popsikałam Asahi i dały radę.
Podobno tam gdzie ja zamawiałam to sprawdzony sprzedawca,liczę na to.Tez kupiłam na giełdzie lilie nn,ale to był mix,cena korzystna to wzięłam.

Sabinko dziękuję za ustalenie nazwy mojej lilii trąbkowej.Zaraz notuję do spisu roślin ;:108
Rośnie ona u mnie od początku i co roku tak ładnie kwitnie.Miałam też lilię Landini czarna kolorystycznie,ale niestety zniknęła ;:222

Andziu róże angielskie to arystokratki,które swoją urodę pokazują po około 3 latach.Na początku kwitną dwoma,trzema kwiatami,ale z roku na rok zmieniają się w rasowe damy ;:306
A które najbardziej Ci się spodobały? Ty lubisz Aniu duże krzaczory.U Ciebie sprawdził by się James Galway.Rośnie wysoko i ma duże,piękne kwiaty i kolorek ech ;:167 Charles Austin dokładnie wygląda jak na zdjęciu,kolor herbaciany,a jak przekwita kwiaty bledną...
Zapach ma nieziemski ;:170 Masz już jakieś typy? ;:183

Grażynko czytam,że i Ty siedzisz z nosem w czasopismach ;:215 taki teraz czas,musimy przeczekać ;:65
Oj tak cięcie nas czeka,potem opryski ,odżywki,a potem oczy zgubimy ;:oj
Coraz bliżej takich widoczków...

Charles Austin cały w pąkach

Obrazek

Brateczki...

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu daj znać kiedy wiosną i co trzeba zrobić różom. :oops: Bo mam aż trzy. :lol: I o ile z New Dawn i Flammentanz to wiem co zrobić, czyli nic, to z The Fairy nie mam pojęcia. Czy ją się przycina? :oops:
I tak w ogóle to muszę swoją ND i Flamm porozciągać jak najbardziej w poziomie. Chcę morza kwiatów! A pędy mają długie... oj długie...
;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”