Mrozik od rana u mnie - 4 stopnie,ale dziś zapowiadali w tv,że będzie słoneczny dzień i na to liczę
Wczoraj zastanawiałam się jakie powojniki mam na balkonie,dwa to wiem,że Rhapsody i Dr.Ruppel,ale trzy donice nie oznaczyłam i nie wiem co to za clemki i nie wiem jak ciąć

Dwa pamiętam,że wywiozłam na działkę...no i mam dylemat.
Wiem na pewno,że muszę dokupić znaczników do roślin ...
Aneczko cieszę się,że się przyczyniłam do kupna Artemisa.Rose de Rescht mam u siebie już 3 rok,ale jak na razie jest mała i czekam aż podrośnie do góry i wybuja.Ma ładne,malinowe,choć nieduże kwiaty
Zamówienie Aniu masz na bogato,ale to normalne skoro zbliża się wiosna tak reagujemy
12 clemków to niezła ilość,ja w tym roku skromnie tylko jeden mam w planie Bałtyk
Lilii również nie mogłam odpuścić,widzę,że u mnie nawet dobrze się sprawują to zamówiłam kilka a co tam ...
Krysiu oby luty szybko minął,bo rzeczywiście w oczekiwaniu na wiosnę człowiek szaleje z zakupami

Kupiłam już róże,lilie,a mam jeszcze chęć na kilka bylin i jednoroczne
Moni no tak jakoś wyszło....rzeknę skromnie:) W poprzednim roku wszystkie czubki lilii coś mi zżarło i nie zakwitły
SoniuArtemis jest wyprostowaną różą,ma ciemnozielone liście i morze kwiatów

Pytasz o jasnoróżową różę?
A może The Wedgwood Rose albo Mary Rose? Jest jeszcze Leonardo da Vinci,ale ona bardziej w mocniejszym różu....
I ostatni typ First Lady

Oj choroba różana jak już złapie to trzyma na lata,u mnie już trwa 7 lat...
Aniu z uporem maniaka zamawiam kolejne,jakby mój mały metraż był z gumy.Pewnie będę musiała co nieco wyautować.
Słabo rośnie u mnie róża Ingrid Bergman,spróbuję ją przesadzić do donicy.Uratowałam w ten sposób Grace i Ledreborg Castle.
Po przeniesieniu do donicy z marnych patyków wyrosły ładne różyce.Popsikałam Asahi i dały radę.
Podobno tam gdzie ja zamawiałam to sprawdzony sprzedawca,liczę na to.Tez kupiłam na giełdzie lilie nn,ale to był mix,cena korzystna to wzięłam.
Sabinko dziękuję za ustalenie nazwy mojej lilii trąbkowej.Zaraz notuję do spisu roślin
Rośnie ona u mnie od początku i co roku tak ładnie kwitnie.Miałam też lilię Landini czarna kolorystycznie,ale niestety zniknęła
Andziu róże angielskie to arystokratki,które swoją urodę pokazują po około 3 latach.Na początku kwitną dwoma,trzema kwiatami,ale z roku na rok zmieniają się w rasowe damy
A które najbardziej Ci się spodobały? Ty lubisz Aniu duże krzaczory.U Ciebie sprawdził by się James Galway.Rośnie wysoko i ma duże,piękne kwiaty i kolorek ech

Charles Austin dokładnie wygląda jak na zdjęciu,kolor herbaciany,a jak przekwita kwiaty bledną...
Zapach ma nieziemski

Masz już jakieś typy?
Grażynko czytam,że i Ty siedzisz z nosem w czasopismach

taki teraz czas,musimy przeczekać
Oj tak cięcie nas czeka,potem opryski ,odżywki,a potem oczy zgubimy
Coraz bliżej takich widoczków...
Charles Austin cały w pąkach
Brateczki...