Chałaputkowo
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo
Skarbie ogródki z gumy są nie wiesz? no to początek zakupów super!
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ciekawe czy portfel to wytrzyma
i Misio 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
przecież cerowaliśmy jesienią dziurawe skarpety to pewnie coś tam zostało zerknij
Bardzo lubię ostróżki ale nie mam do nich szczęścia - i siałam, i kupowałam dorodne sadzonki i klops!!!!!!!!!!zła kobieta jestem.

Bardzo lubię ostróżki ale nie mam do nich szczęścia - i siałam, i kupowałam dorodne sadzonki i klops!!!!!!!!!!zła kobieta jestem.
- chalaputkowo
- 1000p
Problem w tym że ja to z ostróżkami w ogóle do czynienia nie miałam
, tu nie wolno przeklinać a chciałoby się aż ch....ra krzyknąć , no cóż
, może się uda 
Rano pobudka , więc czas na sen Doooobranoc , już czas na

Rano pobudka , więc czas na sen Doooobranoc , już czas na

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
czy magnolia na pierwszym zdjęciu to ,,Rogów"?
A tak w ogóle zakręciłam się z tą brzoskwinką. Małgosia Pepsi gdzieś słyszała, że podobno wapnem można spalić młode gałązki.
Ja się z czymś takim nigdy nie spotkałam, u mnie się nic takiego nie stało, ale może lepiej uważaj na wszelki wypadek.
Dla ochrony można zamiast bielenia wbić 3 paliki i rozpiąć na nich włókninę ( w pewnej odległości od drzewka, niech go nie dotyka)- będzie chronić od wiatru i słońca w drugiej połowie zimy.
Piszesz, ze masz na liście koło 30 róż. Ja właśnie złożyłam zamówienie na podobną ilość.
I już od kilku dni kombinuję, jak je rozsądnie posadzić.
Dam radę. Ale już niedługo.
A ta niebieska roślinka - dopiero dziś zauważyłam, że nie znasz nazwy, to miecznica.
Doskonała samosiewka, pomału zarasta mi ogród
czy magnolia na pierwszym zdjęciu to ,,Rogów"?
A tak w ogóle zakręciłam się z tą brzoskwinką. Małgosia Pepsi gdzieś słyszała, że podobno wapnem można spalić młode gałązki.
Ja się z czymś takim nigdy nie spotkałam, u mnie się nic takiego nie stało, ale może lepiej uważaj na wszelki wypadek.
Dla ochrony można zamiast bielenia wbić 3 paliki i rozpiąć na nich włókninę ( w pewnej odległości od drzewka, niech go nie dotyka)- będzie chronić od wiatru i słońca w drugiej połowie zimy.
Piszesz, ze masz na liście koło 30 róż. Ja właśnie złożyłam zamówienie na podobną ilość.
I już od kilku dni kombinuję, jak je rozsądnie posadzić.
Dam radę. Ale już niedługo.
A ta niebieska roślinka - dopiero dziś zauważyłam, że nie znasz nazwy, to miecznica.
Doskonała samosiewka, pomału zarasta mi ogród

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Co to za żółta magnolia , cudowna , zamówienie super , już widzę poletko żurawek , będzie bosko , i szykujesz coś "decupowac " tylko pod nie zapomnij się pochwalić
Róży to ja mam dluuuuuuuugą listę ,siłą się muszę powstrzymywać
przed zamawianiem 

Róży to ja mam dluuuuuuuugą listę ,siłą się muszę powstrzymywać

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Moni:)
Ładne zamówienie popełniłaś,ja jeszcze się wstrzymuję,lecz na pewno wkrótce się złamię.
Ostróżki u mnie w miarę rosną,a te zwykłe same się wysiewają.Wiosną chętnie Ci podeślę
Oj będę czekała na Twoje pierwsze decoupagowe cudeńka
Magnolie to masz cudowne,moje coś ostatnio słabo kwitły,a żółta Blue River tylko w dniu zakupu miała 3 kwiaty,teraz będzie trzeci rok i dalej nic
Ładne zamówienie popełniłaś,ja jeszcze się wstrzymuję,lecz na pewno wkrótce się złamię.
Ostróżki u mnie w miarę rosną,a te zwykłe same się wysiewają.Wiosną chętnie Ci podeślę

Oj będę czekała na Twoje pierwsze decoupagowe cudeńka

Magnolie to masz cudowne,moje coś ostatnio słabo kwitły,a żółta Blue River tylko w dniu zakupu miała 3 kwiaty,teraz będzie trzeci rok i dalej nic

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Monia, Monia co Ty opowiadasz, jaka Ty niefotogeniczna
, jaka ja niepoprawna, Moniu tu się liczymy my i nasze zieloności
, a ta trawka ciekawa, nie widziałam czegoś podobnego, śliczna. Monia Ty takich zakupów wielkich nie rób, bo jak do mnie przyjedziesz to mówiłam, przyczepka 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
No już wiem dzięki Ani że to Blue River , tylko czy u mnie by nie przemarzła .
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Moniko , Iwonko ta trawka to miecznica wąskolistna
Ale ładne zdjęcia
Piękny Ogród
Moniko witaj
pięknie u Ciebie - jak pozwolisz to będę podglądać twoje ogrodowe poczynania
Pozdrawiam

Ale ładne zdjęcia

Moniko witaj

Pozdrawiam
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Moniś - ale z Was super kobietki!
Magnolie masz śliczne! No ta kremowo - żółta i moje oczko bardzo przyciągnęła...
A noski tulipanów - no musimy mieć nadzieję, że dadzą radę bez szalików przejść przez zimę i ucieszą wiosennym kwitnieniem.
Ja posadziłam tylko 6 szt, bo widzę co się dzieje wokoło - podziemne potworki wyjadają cebule co do jednej...

Magnolie masz śliczne! No ta kremowo - żółta i moje oczko bardzo przyciągnęła...
A noski tulipanów - no musimy mieć nadzieję, że dadzą radę bez szalików przejść przez zimę i ucieszą wiosennym kwitnieniem.
Ja posadziłam tylko 6 szt, bo widzę co się dzieje wokoło - podziemne potworki wyjadają cebule co do jednej...
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Monia, pole tulipanów, prawie jak w Holandii, wygląda bajecznie.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moniko, piękna prymulka
Zakupami mi imponujesz. Ja w tym roku nic nie kupuję z sadzonek...Portfel nie wytrzymuje innych wydatków. Powoli sporządzam listę nasion do kupienia
Działkę trzeba będzie wkrótce opłacić, a za miniony rok nie uregulowaliśmy za wodę. Żyje się na bieżąco 

- chalaputkowo
- 1000p
Tyyysięczny wpis , ja Cię
Madziu - Magnolia to Heaven Scent , o brzoskwinkę się nie martw , osłonię ją za Twoją radą , obym tylko opryskała ja wiosną , bo
zapomniałam w zeszłym roku i pewnego dnia straciła wszystkie listki . Ja już mam blisko 70 krzaczków róż i wciąż mi mało , i też kombinuję , jak gdzie .... masz to szczęście że Twoje pole do popisu jest dużo , dużo większe od mojego
. A miecznica - dzięki za podpowiedź - super roślinka , jej delikatne kwiatki mnie zauroczyły , kupiona przez przypadek jako nn na targowisku
Reniu - żółta magnolia - prezent od Misia na urodziny "Yellow Bird "
Aniu - wciąż czekam na dekupagową paczuszkę , magnolie u mnie potrzebują do kwitnienia , strasznie ale to strasznie dużo papu , czyli nawozu , ziemia u mnie byle jaka a magnolie kocham , co roku wiosną pędzę do Przelewic , oni tam mają okazy
, by się napatrzeć , nacieszyć
Iwonko
serduszko
Ty moje , to przez Ciebie Wiosny się doczekać nie mogę
Reniu - Yellow Bird - tak się ta magnolia nazywa , znalazłam etykietkę
Teresko -witam i zapraszam i bardzo dziękuję za podpowiedź co zacz
Beaby- kochanie , oby nie wywołać wilka z lasu , u mnie nornic jak dotąd nie było , więc moje tulipany póki co bezpieczne , choć kto wie
Danusiu - oj wiela ja się jeszcze nauczyć muszę , na razie działam intuicyjnie ale długo tak nie pociągnę
Wiolu - u mnie mówią - każdy orze jak może , ja się na warzywach zupełnie nie znam i nawet nie wiem jakie nasionka kupować , a te kwiatki to na kolor
I zeszłoroczna doniczkowa wiosna i może lata ciut ;

Madziu - Magnolia to Heaven Scent , o brzoskwinkę się nie martw , osłonię ją za Twoją radą , obym tylko opryskała ja wiosną , bo

Reniu - żółta magnolia - prezent od Misia na urodziny "Yellow Bird "
Aniu - wciąż czekam na dekupagową paczuszkę , magnolie u mnie potrzebują do kwitnienia , strasznie ale to strasznie dużo papu , czyli nawozu , ziemia u mnie byle jaka a magnolie kocham , co roku wiosną pędzę do Przelewic , oni tam mają okazy

Iwonko

Reniu - Yellow Bird - tak się ta magnolia nazywa , znalazłam etykietkę
Teresko -witam i zapraszam i bardzo dziękuję za podpowiedź co zacz
Beaby- kochanie , oby nie wywołać wilka z lasu , u mnie nornic jak dotąd nie było , więc moje tulipany póki co bezpieczne , choć kto wie

Danusiu - oj wiela ja się jeszcze nauczyć muszę , na razie działam intuicyjnie ale długo tak nie pociągnę
Wiolu - u mnie mówią - każdy orze jak może , ja się na warzywach zupełnie nie znam i nawet nie wiem jakie nasionka kupować , a te kwiatki to na kolor
I zeszłoroczna doniczkowa wiosna i może lata ciut ;

Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Moniko,
mi chodziło o magnolię na pierwszym i drugim zdjęciu z kolei. To na pewno nie jest Heaven Scent. Po pierwsze, kształt i kolor kwiatu się nie zgadza. Po drugie, kwitnie wraz z m. stellata, czyli o przy najmniej 2 tygodnie wcześniej. Tutaj jest kwiat Heaven Scent:
http://www.havlis.cz/karta_en.php?kytkaid=1697
Całkiem możliwe, że nabyłaś ją z plakietką od Heaven Scent, ale to nie ona. Moim zdaniem ,,Rogów" którą znam i mam. Popatrz na zbliżenie jej kwiatu i porównaj ze swoją:
http://arboretum.sggw.pl/galeria/magnolia_rogow.jpg
tutaj, we wpisie z 18 kwietnia z 18.20 też są bardzo dobre zdjęcia:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
A doniczkowe cebulowe, lilie i krokusy - wprawiają w zachwyt.
mi chodziło o magnolię na pierwszym i drugim zdjęciu z kolei. To na pewno nie jest Heaven Scent. Po pierwsze, kształt i kolor kwiatu się nie zgadza. Po drugie, kwitnie wraz z m. stellata, czyli o przy najmniej 2 tygodnie wcześniej. Tutaj jest kwiat Heaven Scent:
http://www.havlis.cz/karta_en.php?kytkaid=1697
Całkiem możliwe, że nabyłaś ją z plakietką od Heaven Scent, ale to nie ona. Moim zdaniem ,,Rogów" którą znam i mam. Popatrz na zbliżenie jej kwiatu i porównaj ze swoją:
http://arboretum.sggw.pl/galeria/magnolia_rogow.jpg
tutaj, we wpisie z 18 kwietnia z 18.20 też są bardzo dobre zdjęcia:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
A doniczkowe cebulowe, lilie i krokusy - wprawiają w zachwyt.