Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

I to jest świetne stwierdzenie-nie samym forum człowiek żyje !!
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ależ oczywiście, że 'prawdaż' :D , tylko , że ja się martwiłam, czy gdzieś się nie 'zapodziałaś' ;:174 . Dzisiaj był dobry dzień do pracy - przynajmniej u mnie, ale też i chyba przesadziłam z tym przesadzaniem ;:223 , bo ledwie dycham. Mam nadzieję, że do jutra się 'zregeneruję' ;:306 . Te hortensje są 'całkiem' ładne ;:108 , muszę pomyśleć, czy ne kupić którejś ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dorciu ,Anusiu serdeczności poranne Wam przekazuję ;:196
Na razie u mnie słońce walczy z chmurami powodując u mnie huśtawkę nastrojową bo jestem duchowo nastawiona na działkowanie oby aura nie spłatała mi figla... ;:131
Dwa dni w domu to jak na tę porę roku trochę za dużo! ;:145

Dobre myśli na dzień dzisiejszy wspieram przeglądaniem fotek i oczywiście coś tam wybrałam... ;:306
rozmyślam... ;:218
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przejaśnia się ale chmury też są , ciekawy widok nieba za oknem ...napawam się widokiem i miłego dnia sobie i Wam życzę!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu ja nie wiem jak ty to robisz, że u Ciebie wciąż lato :roll: moje jeżówki ledwie co zipią a twoje jakby dopiero rozkwitły. Mnóstwo kwiecia jeszcze masz dlatego spacer po Twoich ogrodowych zakątkach to dla mnie sama przyjemność ;:196
Powiedz mi jeszcze co to za trawa za rozchodnikiem o długich, zielonych i sztywno stojących źdźbłach?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie świeci słońce ;:3 . Co to za roślinka na 2 zdjęciu? :?: . A to zdjęcie z brzozą i floksem niesamowite - "zapłakany floks" ;:131 . Inne obrazki też mi się podobają :D . Miłego dnia przy wytężonej pracy ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Maryniu,zdjęciami z twojego ogrodu można sobie pozytywnie naładować akumulatory.U ciebie sa przepiekne przebarwienia hortensji,u mnie w tym roku porażka z hortensjami,a tak czekałam na ich kwitnienie.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyjemnego "działkowania" :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anym Aniu lato w kalendarzu to i lato na rabatach jeszcze... taki mikroklimat ;:190 Cieszę się,że zajrzałaś i miłe słowa zostawiasz! ;:196
A zielone źdźbła to igły sośnicowego maluszka . ;:173

Anusiu ;:196 ; w jednym czasie wysyłałyśmy swoje posty ;:oj Miło wiedzieć i czuć,że tam daleko...za lasami, za rzekami ...jest taki Ktoś ;:97 Wzruszyłaś mnie ... ;:180 Na drugiej fotce...to pospolity żeniszek . :)
Dziękuję ,że jesteś :D !!!!

Małgosiu witaj u mnie! ;:168 Bardzo dziękuję za miłą wizytę i kojące słowa! Hortensje bukietowe mają się u mnie nieźle poza wiadrem wody raz w tygodniu i wiosennym nawożeniem nie wymagają ode mnie niczego więcej. A ,że nie mam ich wiele to się starają... ;:173

Dorotko ;:180 dziękuje, bardzo bym chciała !
:heja ;:180
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też to zauważyłam; ten sam czas ;:168 .
Dostałam dzisiaj piwonie krzewiaste, ale się chmurzy i chyba koniec na dzisiaj zabawy w ogrodniczkę :heja . Szkoda, bo dobrze mi szło ;:174 . Nawet grzmi ;:161 . Wyłączam internet.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja Droga Anuś ;:168 witaj o poranku , mam nadzieję,że burza przeszła spokojnie ich czas już minął podobno ... ;:173

U mnie był wczoraj słoneczny , ciepły i pracowity do bólu członków dzień! :) Gleba była idealna do podjęcia prób pozbycia się z przed ogródka podagrycznika. Widły były w robocie i wybieranie kłączy ... Ub. wiosny M tam czyścił bardzo intensywnie i chyba dzięki tej pracy mam taki "urobek" obecnie ;:145 ...natomiast wiele innych roślin przepadło bez wieści ... :( Wczoraj jako zadośćuczynienie ściął potężne konary jabłoni close służącej jako zacieniacz hostowiska no i słońce zajrzało tam ale w umiarkowanym natężeniu co mnie ucieszyło :) ...Wizja zmiany aranżacji pod nią się narodziła ;:7 tylko czy zdążę przed zimą... ;:218

Jednak słoneczko już jesienne przyświeca, ciepłe barwy w ogrodzie coraz bardziej widoczne szczególnie po południu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapowiada się piękne ;:3 tym,którzy zamierzają dzisiaj popracować w ogrodzie miłego dnia życzę!

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Maryniu -piąteczek :heja -jak ja to lubię :D ,u mnie też zapowiada się cudny dzień,oj poszłoby się na działkę ,ale trzeba poczekac do popołudnia -przyjemności :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ;:196 .
Pogoda faktycznie się poprawiła, a ja czekam, żeby trochę obeschło i biorę się za szpadel ;:192 .
Twoje zdjęcia z trawami i nie tylko, prowokują mnie do szukania nowych miejsc w ogrodzie ;:131 . Ale podoba mi się to zajęcie. Co do pomocy eM-ów, to wcale mnie to nie dziwi, że tak Ci 'wypielił' podagrycznik :;230. Mój nawet gałązki nie obetnie, bo szkoda :roll: . A nowe wizje są wskazane ;:306 .

-- 29 sie 2014, o 07:25 --

Spójrz na czas, dzisiaj tak samo 7.21 ;:oj .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu BINGO! :D ;:196

Trawom wbrew pozorów trzeba trochę miejsca przewidzieć ..właśnie przyglądam się swoim pierwszym miskantom no i hakusi ;:7 i się zastanawiam co z nimi zrobię jeszcze za chwilę... ;:131 Turzyce wykopuję i odmładzam bez problemu a z miskantami gorsza sprawa! Nie te lata! ;:7

Dorcia no trzeba popracować , żeby potem odpoczywać jak my na emeryturze :) Mnie zeszło 40 lat... :D
Tobie też zleci ! ;:173
Miłego dnia!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, widzę, że wzięło Cię na porządną rewolucję w ogrodzie ;:oj masz rację, niektóre rośliny tak szybko rosną że konieczne jest ich okrojenie co jakiś czas.Zwłaszcza trawy i hosty w tym przodują. ;:108
Ale bez nich ogród byłby jakiś pustawy, niepełny a poruszające się z wiatrem trawy dodają lekkości i tajemniczości każdemu zakątkowi. ;:215 Red baron ślicznie Ci się wybarwia a Hakonechloa to moja ulubienica. ;:138
M już po badaniu z dobrym wynikiem.Ale radocha. :tan Pozdrawiam i Wam też zdrówka życzę. ;:196 :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ wspaniała porcja zdjęć. Piękny ogród :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”