Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Kasiu,ja też uwielbiam te brzozy ,zresztą sama je sobie zasadziłam,no i te grzyby co pod nimi rosną w jesieni,no widzisz ,czyli już od wiosny trzeba zapisywać co się podoba ,bo tawułki u mnie pod dostatkiem,a chciałam zapytać o białą firletkę ,przecież miała być u mnie i sobie zapomniałam,pozdrawiam i pięknych snów życzę :wit ;:19

Aniu,te czerwone kwiatki to jaskry,a na mrówki to wsadź do doniczki ziemię i zalej wodą z cukrem wszystkie przeniosą się do tej doniczki i je potem gdzieś daleko wyrzucisz,bo mogą w ziemi pod korzeniem mieć gniazdo i robią różne przestrzenie i może to osłabić wzrost piwonii ,ja o tobie nie zapomniałam i wszystko będzie po 1 maja,bo teraz na nic nie mam czasu,pozdrawiam i dobrej nocki życzę :wit ;:19

-- 27 kwi 2014, o 23:52 --

Krysiu,witam Cię w moich skromnych progach,cieszę sie ,że jesteś i Ci się podoba,zapraszam znowu ;:65 ;:168
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu uwielbiam brzozy, szczególnie wiosną, pospolite sosny i wszystkie rośliny dziko rosnące.
Wygląd dawnej, dzikiej kwitnącej łąki nie ma sobie równych.
Ogród podobnie jak Ty lubię naturalny, z łanami bylin.
Tylko szkoda, że czasami te łany muszę likwidować, gdyż nowości kwiatowe także się podobają i chciałabym chociaż trochę mieć. Tawuła śliczna, takie bielutkie różyczki miała moja śliwolistna, ale zmarzła niestety .
Ciekawa jestem kwitnienia piwonii Fan Tan. .
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie śliwolistna niewielka jeszcze tawuła nie kwitnie ale mam nadzieję . Na razie mnie cieszy kwiatem tawuła szara G. ;:167 Wczoraj postraszyło u mnie burzą ale przeszła bokiem tylko trochę popadało , dzisiaj mam nadzieję na konkretne prace na rabatach!Troszkę roślin do posadzenia i mnie się nazbierało :) Co gdzieś pójdę to przy "okazji"cos przytargam.Nic wielkiego same drobiazgi bo na poważne rośliny nie mam miejsca ale taka "biżuterię "naturalną zawsze wcisnę!
Miłego dnia Martuś! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie słyszałam o tym sposobie na mrówki. Zaraz go wypróbuję, bo nie dość, że niszczą mi rośliny, to nawet zaczęła zapadać się kostka w ogrodzie.
Bardzo ładnie kwitnie Ci goryczka. Jakoś nie mam do niej szczęścia, choć w tym roku jeszcze nie sprawdzałam :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Jeśli tylko tawuła pozwoli się jakoś podzielić, to z przyjemnością :) W szkółkach nie widziałam jej, tylko szarą, choć i ona jest śliczna w trakcie kwitnienia :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,to masz problem ,jeżeli ogródek mały ,bo ja mam duży i też rozpycham się z nowymi rabatami,że dzieci nie będą miały za chwilę gdzie w piłkę grać,uwielbiam naturę i w moim ogrodzie są takie dzikie zakątki ,bo niektóre rośliny tak się powysiewały i same się pousadawiały i stworzyły piękną przestrzeń i ja im daję swobodę ,a one dobrze się czują,ale jak jest mało miejsca to jest problem,pozdrawiam gorąco ,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Maryniu,z tym przywlekaniem do ogrodu różnych kwiatów to choroba ,ja mam to samo ,do żadnych sklepów nie muszę wstąpić ,ale do ogrodniczych szkółek obowiązkowo,u mnie dzisiaj widzę świeci słońce ,zaraz idę do ogrodu,mam w nim dużo pracy,pozdrawiam i też życzę pięknego dnia,buziaczki przesyłam ;:196 :wit

Iwonko,zawsze mrówkom można nasypać chemii,ale ta metoda też jest też dobra i ekologiczna,a goryczka jest trochę chimeryczną rośliną,lubi słońce .przepuszczalną ziemię i goryczki kwitnące na wiosnę lubią ziemię obojętną ,lub zasadową ,a goryczki kwitnące w jesieni lubią ziemię kwaśną i bardziej wilgotną i półcień,pozdrawiam :wit ;:168

Pacynko,tawuła bez problemu się podzieli i szara i śliwolistna buziaczki dla Ciebie i miłego dnia ;:196 ;:3
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martuś chemię, to ja stosuję każdego roku, ale koszt jest dość wysoki, bo nie wystarczy kupić jedno opakowanie, czy dwa,
kiedy ma się las sosnowy za płotem.
W tym roku zastosuję oba sposoby, bo już nie mogę patrzeć na sieć mrówczych korytarzy :evil:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu te rośliny, które się same wysieją, najlepiej rosną.
U mnie także się wysiewają, ale dużo wyrywam, żeby było miejsce na co innego. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ;:196 ja mam jakąś inną tawułę, bo jeszcze nie kwitnie i gałązki układają się inaczej. Pokażę jak zakwitnie. Czy już odpoczywasz czy dalej jesteś taka zajęta? Dzisiaj mi mocno ogród podlało :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,mrówki też są niefajne , przez nie może roślina zaginąć,,tak z wszystkim trzeba walczyć ,ja też walczę ,pozdarwiam :wit ;:196

Tereniu,ja to rozumiem ,bo czasem też interweniuję ,jak mi coś nie odpowiada ,u Maryni -marpy napisałam do Ciebie o jałowcach płożących ,a u siebie wstawię zdjęcia jak to wygląda,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

ta tawułka jest późniejsza od szarej i nie przewiesza się tylko ma pędy strzeliste proste ,mam już dość ,dalej w biegu ,a odpoczywać będę po 1 maja,u mnie też deszcz mnie przegonił z ogrodu ,ale padało krótko,burza obeszła dookoła tylko grzmoty było słychać ,zrobiło się bardzo czarno ,aż cierpłam ,żeby gradu nie było,ale jakoś się rozwiało,pozdrawiam ;:168 :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, witaj... ;:196
Ta brzozowa alejka bardzo mi się spodobała... ;:138
Ogród piękny, bardzo naturalny... Podoba mi się i tak w nim swojsko... ;:333
Buziaki zostawiam... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wychodzi szkarłatka amerykańska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kącik białych tulipanów,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły jabłonki niskopienne w ogrodzie przy alejkach
Obrazek

zakwitły wiśnie jadalne
Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Oj za chwilę pięknie będzie jak te rododendronowe pąki rozkwitną ;:oj , no i przypomniało mi się że ja też gdzieś mam posadzoną szkarłatkę, tylko gdzie :roll: , mam nadzieję że jej nie wyplewiłam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,czasem tak bywa ,że się wyplewi ,każdemu się zdarzy ,wystarczy ,że zapomnisz gdzie posadziłaś i w ogóle zapomnisz o roślinie i zaraz roślinka wyplewiona,przesyłam pozdrowienia i buziaczki :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,nasadziłam brzozy bo bardzo lubię te drzewa ,muszę inaczej ją sfotografować ,bo nie widać alei ,zdjęcie w poprzek,i jak się wychodzi ścieżką z ogrodu ,to bezpośrednio wchodzi się w aleję brzozową,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie :wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”