Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Justynko jestem pewna, że teściowa była zachwycona :D

Małgosiu Twoja Pepsi to prawdziwa rozrabiaka :lol:
Kompost to prawdziwe dobro dla naszych ogrodów..... warto je mieć ...

Aguś taki bukiet to wspaniała dekoracja i naprawdę cieszy :D

Milenko jestem pewna, że Twoja bratkowa kompozycja jest piękna.... zaraz biegnę podziwiać :D
Buziaki :wit

Grażynko
ja podobnie jak Ty, nie przywiązuję wagi do takich opinii.....kwiat to kwiat.... a że był popularny i łatwo dostępny w jakimś okresie, to nic nie umniejsza jego urody w każdym innym czasie ....
Szkoda, że nie masz miejsca na goździki, ale nie możemy mieć wszystkiego... ogródku mają swoją pojemność :wink:

Dorotko już biegnę oglądać Twoje doniczkowe brateczki... jestem pewna, że wyglądają pięknie ...

Martusiu w moim ogródku goździki to również pozycja obowiązkowa ... Bardzo, bardzo je lubię...
Miłego dnia :wit

Agatko ja również nie wracam uwagi na przyklejane roślinkom łatki ... kwiat to kwiat i zawsze jest piękny..... podobnie jak walczę ze stereotypem , że chryzantemy to kwiaty tylko na cmentarz..... po prostu przyszło im kwitnąć w stosownym momencie..... je je uwielbiam i mam w ogródku całkiem sporo .....
Goździki uwielbiam w każdym wydaniu..... i domu i ogrodzie :D

Uleńko dziękuję ;:196 pracy w ogródku jeszcze mam mnóstwo ,ale już ta najcięższa zrobiona.... teraz zostały już tylko obrzeża bez kamieni, więc będzie dużo łatwiej ....
Twoje kwiatuszki wędrują z tarasu do domu, więc tu i tu masz piękną kolorową wiosnę :D

Aniu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ..... nie zwracam uwagi na przyklejane kwiatom łatki one są po prostu piękne....

Aguś zaciekawiłaś mnie tymi dzwonkami irlandzkimi..... to jednoroczne??? Fajne nasionka kupiłaś.... i kwiatuszki i warzywka....będą własne witaminki ...
Ja też dziś do ogródka biegnę, tylko obiadek podszykuję.....taki piękny dzień, trzeba korzystać ...
Co do zapełnienia ogródka..... zobaczysz jak szybko zapełni się i u Ciebie, ja tak jak mówiłam chętnie podzielę się sadzonkami , w pasującym Ci momencie :D

Gosiu i ja uwielbiam wszelkie pachnące roślinki :D
Faktycznie różane liście nie powinny zostawać na rabacie, u mnie dosyć często pojawia się plamistość.... niestety...
Ogródek z korą, czy bez kory..... każdy jest piękny.... najważniejsze, żeby było tak jak właściciel lubi :D

Aniu masz rację..... kwiatuszki to coś co raduje nasze serca..... jak się nimi nie cieszyć, kiedy są takie piękne :D
Miłego dnia ;:196

Gosiu witaj ;:196
Weekend spędziłam bardzo intensywnie..... ale nie na pracy, ale na błogim relaksie 8-) jeździłam do córci do Wawy i do domku wróciłam dopiero nocą . Teraz tylko podszykuję obiadek i wybieram się do ogródka....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Grażynko ja podobnie jak Ty, nie przywiązuję wagi do takich opinii.....kwiat to kwiat.... a że był popularny i łatwo dostępny w jakimś okresie, to nic nie umniejsza jego urody w każdym innym czasie ....
Szkoda, że nie masz miejsca na goździki, ale nie możemy mieć wszystkiego... ogródku mają swoją pojemność :wink:
Agnieszko zgadzam się , choć zawsze wybieram te które mi się najbardziej podobają , nadal w moim ogrodzie kwitną marcinki ,ostróżki , teraz jeszcze zamówiłam dzielżany a to popularne rośliny są , dzielżany kilka lat temu przesadzałam jesienią i mi zginęły , ale chcę je mieć znowu .

Genia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dzielżany podobają mi się niesamowicie, jednak nie mam na nie miejsca..... mam jedną malutką sadzonkę, która bardzo słabo się rozrasta, bo nie ma najlepszego miejsca..... jednak nie mam gdzie przesadzić....

Kilka dzisiejszych obrazków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko,u ciebie też stokrotki rozpanoszyły się w trawie.U mnie co rok to jest ich więcej a ja bardzo je lubię.Dzwonki irlandzkie są jednoroczne,wspaniale wyglądają jako dodatek do bukietów także po zasuszeniu.I głównie po to je wysiewam.Wiesz,ja roślin w ogrodzie mam całkiem sporo.Jak zrobiłam spis wyszło około 100 gatunków,niektóre w kilku kolorach.Tylko tego jakoś nie widać,bo rabaty powstały niedawno i wszystko jeszcze młode.Ale jak się rozrośnie to ho-ho.Tylko,że ja jestem niecierpliwa i chciałabym już.Tak sobie myślę...są dwa typy ogrodników,architekci i kolekcjonerzy.Ja chyba jestem ten drugi typ,szalony kolekcjoner... ;:306 Ale jak patrzę na twój ogród to my chyba pokrewne gatunki jesteśmy ;:224 Miłego,spokojnego tygodnia Aguś.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne kolory u Ciebie. Widać że zimę masz już za sobą. Tulipanki śliczne. I pomyśleć że teraz powinno być z każdym dniem coraz bardziej kolorowo :heja Ahh jaka wspaniała część roku przed nami :)
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Aguś :wit kolorowo i wiosennie :tan Tulipany już Ci kwitną ;:oj moje jeszcze pąkach ale mizerniutkie , chudziutkie ;:185

Dzielżany nawet nie wiedziałam , że się tak nazywają ;:131 moja babcia takie miała w ogrodzie , kojarzą mi się własnie z takim wiejski ogrodem, śliczne. U mnie nie do kupienia , może jak będę teraz weekend majowy u rodzinki w lubelskim może gdzieś trafie :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja w zeszłym roku wykopałam z 20 tuj z pod płotu bo sąsiad posadził po drugiej stronie płotu , 2 rzędy nie są potrzebne , dlatego mam miejsce pod płotem .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś uwielbiam stokrotki w trawniku..... ja nawet kwitnące mlecze w trawniku uwielbiam :roll: Staram sie nie dopuścić do wydania nasion, żeby nie wyparły mi trawnika, ale tak naprawdę, to tych co są nie likwiduję..... wyrywam częściowo , gdy już za bardzo się rozpanoszą :lol:
Dzwonki irlandzkie są przepiękne ;:167 uwielbiam takie zielone kwiaty.... bardzo żałuję, że na jednoroczne roślinki nie mam miejsca....
U Ciebie rośliny rozrosną się szybciej niż się spodziewasz :D Już niedługo będzie piękny kwiatowy busz i Twoja kwiatowa kolekcja będzie oszałamiała, bo roślin masz naprawdę bardzo dużo :D

Madziu faktycznie przed nami cudowna pora roku..... kolorowa, pachnąca, słoneczna i cieplutka..... bardzo wszyscy na nią czekaliśmy i wreszcie jest :D
Rano, gdy robiłam fotki, to tulipanki jeszcze były w pąkach.... teraz już pięknie się rozchyliły :tan Nie mogę się na nie napatrzeć ;:167

Edytko kilka dni i Twoje tulipanki ślicznie zakwitną :D Moje to bardzo wczesna odmiana - Fashion.... wszystkie inne są daleko w tyle, u większości jeszcze nie ma nawet pąków....
Dzielżany podobają mi się bardzo i naprawdę m żal, że nie mam miejsca, aby je posadzić....
Mam nadzieję, że uda Ci się upolować sadzonki :D

Geniu ależ fajnie udało Ci się z nowym miejscem ;:oj Dzielżany są piękne i warto je mieć :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszkotuje teraz rosną pięknie w ogrodzie syna , nic się nie zmarnowało .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne masz te tulipanki.
Wydaja się być takie delikatne i zwiewne.
Teraz zaczyna się ich 5 minut wraz z narcyzami.
A z ogrodu nie chce się wracać do domu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Och Aguś, jakie rozwinięte tulipanki ;:oj Przegoniłaś mnie Kochana.. U nas na noc zapowiadają przymrozek -2* :( Rośliny się starają, ale powoli- nie spieszy się im zbytnio :wink: Stokrotki w trawniku też mam, kwitną ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu syn ba pewno był zachwycony z takiego pięknego, podhodowanego prezentu :D

Grażynko tulipanki są faktycznie bardzo delikatne i niewielkie.... uwielbiam je.... zawsze zakwitają jako pierwsze :D
Narcyzów u mnie niestety nie ma.... bardzo mi się podobają.... bardzo, ale u mnie nie chcą rosnąć.... piękne są tylko przez 1 sezon.... później giną.... Zrezygnowałam z ich sadzenia... Ale za to niedługo zacznie sie sasankowe i tulipanowe szaleństwo :D

Moniś
stokrotki w trawniku uwielbiam 8-) ;:167
Te tulipanki są bardzo wczesne, inne daaaaleko w tyle... pewnie zakwitną nam w podobnym czasie :D
Mam nadzieję, że nie będzie juz dużych przymrozków..... wszystko już takie zaawansowane w rozwoju.... takie -2 nic roślinkom nie zrobi, ale oby nie było więcej...

Wiosenne obrazki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Ale kolorowo u Ciebie, prawdziwa wiosna ;:173 ;:215
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aga piękna, dorodna kępa sasanek. Mi ostatnio udało się dokupić 3 białe i 3 fioletowe, ale stoją w doniczkach i brak pomysłu na miejsce dla nich, bo u mnie glina i mokro.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wiosna aż kipi u Ciebie również Agnieszko! ;:173
Miłego dnia!