Moja działka 5
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 5
Przyszła na nią pora, więc niech sobie będzie. Też jest potrzebna!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu nie wstrętna ale potrzebna a zwłaszcza pierzynka śnieżna, no chyba że klimat się nam zmieni całkiem i zima wypadnie z obiegu
Piękne fotki z czapeczkami białymi

Piękne fotki z czapeczkami białymi

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu wiem o czym myślisz, ale jest i dobra strona tej zimy! roślinki dostały kołderkę i minusy im nie straszne 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lideczko nie sądziłem,że tak mnie będą cieszyły zdjęcia zimowej scenerii.Śliczne.Pozdrawiam 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Maska jak koty wróciły na działkę, a było jeszcze ciepło, to starałam się codziennie trochę tam z nimi pobyć, żeby je poprzytulać i wygłaskać.
Dorotko DTJ_1 cieszę się, że moje rośliny Ci się podobają. Jeżeli tojeść orszelinowa dobrze przezimuje, to chętnie się nią z Tobą podzielę. W końcu ja też ją dostałam, a więc czas obdarować następną osobę.
Reniu bebeluch nie smuć się, może Twoja naparstnica stewartii wiosną odbije od korzenia, albo może u mnie znajdą się jakieś siewki.
Marysiu mar33 w domu koty rzeczywiście trochę się nudziły, bo spędzały czas w jednym pomieszczeniu.
Stasiu stasia_ogród dziękuję. Kotki już są na działce i maluch przyzwyczaja się do zimy.
Ewuniu Ewiczka52 dziękuję. Przygotowań świątecznych było niewiele, bo nikt u mnie nie był. A śnieg, no wiem, że jest potrzebny, bo taki mamy klimat, ale ja go nigdy nie polubię.
Sławku slanka-flora witam i bardzo dziękuję za pochwałę fotki. Na naszych działkach królują czarne koty, a więc te dwa, też czarne.
Wracamy do letnich zdjęć.
Lilia nn
Róża Westerland
Trojeść bulwiasta - Asclepias tuberosa
Przegorzan pospolity - Echinops ritro
Barwinek pospolity 'Atropurpurea' - Vinca minor 'Atropurpurea'
Jeżówka purpurowa - Echinacea purpurea
Dorotko DTJ_1 cieszę się, że moje rośliny Ci się podobają. Jeżeli tojeść orszelinowa dobrze przezimuje, to chętnie się nią z Tobą podzielę. W końcu ja też ją dostałam, a więc czas obdarować następną osobę.
Reniu bebeluch nie smuć się, może Twoja naparstnica stewartii wiosną odbije od korzenia, albo może u mnie znajdą się jakieś siewki.
Marysiu mar33 w domu koty rzeczywiście trochę się nudziły, bo spędzały czas w jednym pomieszczeniu.
Stasiu stasia_ogród dziękuję. Kotki już są na działce i maluch przyzwyczaja się do zimy.
Ewuniu Ewiczka52 dziękuję. Przygotowań świątecznych było niewiele, bo nikt u mnie nie był. A śnieg, no wiem, że jest potrzebny, bo taki mamy klimat, ale ja go nigdy nie polubię.
Sławku slanka-flora witam i bardzo dziękuję za pochwałę fotki. Na naszych działkach królują czarne koty, a więc te dwa, też czarne.
Wracamy do letnich zdjęć.

- slila1
Żanko Michasia1 kociak bardzo lubił przesiadywać przy komputerze.
Cieszę się, że podobają Ci się moje rośliny. Liliowiec Kwanso Variegata rośnie jak chwast. Jak będziesz chciała, to wiosną mogę Ci kawałek odkopać.
Aniu sweety masz rację, ale dla mnie zima to najbardziej przygnębiająca i najgorsza pora roku.
Marysiu mar33 zimowe zdjęcia, które ostatnio pokazałam, to chyba jedyne, zrobione przeze mnie tej zimy. Pokazywać więc będę kolory lata i wiosny.
Marysiu Maska niestety kołderka nieco przykrótka, bo składa się z ledwo dwucentymetrowego puszku, ale dobre i to. Szkoda tylko, że znienacka przyszedł taki duży mróz.
Jacku jacekopole dziękuję, ale pewnie Twój piękny ogród już też w zimowej scenerii.
Czarnuszka damasceńska - Nigella damascena
Lilia nn
Rozwar wielkokwiatowy - Platycodon grandiflorus
Liliowiec nn
Płomyk wiechowaty nn
Liliowiec nn
Goryczka siedmiodzielna - Gentiana septemfida
Cieszę się, że podobają Ci się moje rośliny. Liliowiec Kwanso Variegata rośnie jak chwast. Jak będziesz chciała, to wiosną mogę Ci kawałek odkopać.
Aniu sweety masz rację, ale dla mnie zima to najbardziej przygnębiająca i najgorsza pora roku.
Marysiu mar33 zimowe zdjęcia, które ostatnio pokazałam, to chyba jedyne, zrobione przeze mnie tej zimy. Pokazywać więc będę kolory lata i wiosny.
Marysiu Maska niestety kołderka nieco przykrótka, bo składa się z ledwo dwucentymetrowego puszku, ale dobre i to. Szkoda tylko, że znienacka przyszedł taki duży mróz.
Jacku jacekopole dziękuję, ale pewnie Twój piękny ogród już też w zimowej scenerii.

- Maska
- Kontakt:
Lidziu i u mnie kołderka letnia cieniutka
ale poprzedni mróz był bez kocyka
Ładny kolor tej czerwonej lilii

Ładny kolor tej czerwonej lilii

- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Lidziu, ociepliłaś klimat ostatnimi zdjęciami. U nas śniegu sporo, ale to i dobrze bo roślinki są zabezpieczone. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to aż tęskno za wiosna, za pięknymi liliami. Jeśli będziesz miała chwilę, to pooglądaj moją zimę
Wszystkiego dobrego na Nowy 2015 ROK
Wszystkiego dobrego na Nowy 2015 ROK

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lideczko, umnie to jedynie mróz taki do -6 trzyma a śnieg? Hmmm,jak by mąką odrobinę posypał. Lideczko,widzę,że u Ciebie ładnie kwitną ciemierniki...Moje jeszcze śpią 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Wszyscy narzekają a ja tam lubię zimę
. Moja psina też od razu nabiera ochotę na zabawy na śniegu. Lidziu przepiękną masz tę różyczkę kremową nn z pręcikami w środku na poprzednio-poprzedniej sesji zdjęciowej 
Lidziu życzę Ci wiele ogrodowych sukcesów i zdrowych wszystkich dni w całym 2015 roku

Lidziu życzę Ci wiele ogrodowych sukcesów i zdrowych wszystkich dni w całym 2015 roku

- slila1
Marysiu Maska ostatnio kołderka zrobiła się trochę grubsza, ale już zapowiadają ocieplenie i pewnie śnieg się stopi.
Uleńko UlaL. u mnie też przybyło trochę śniegu i wnuk nawet wczoraj odśnieżał ścieżkę na działce.
Skorzystałam z Twojego zaproszenia i obejrzałam Twoja zimę. Śniegu masz zdecydowanie więcej.
Dziękuję za życzenia.
Jacku jacekopole71 w ostatnie noce mróz trochę dał się we znaki, bo temperatura spadła do -15, a wczoraj nawet rano było bardzo zimno, bo wiał lodowaty wiatr.
Dwa z moich ciemierników rozpoczynają zwykle kwitnienie już pod koniec października. Teraz ich kwiaty prześwitują spod śniegu.
Ewuś ewa w na temat zimy wolę się już nie wypowiadać. Po moim ostatnim upadku wychodzę z domu ze strachem w oczach.
Dziękuję za życzenia.
Odwiedzającym mój wątek życzę mile spędzonego Sylwestra oraz wiele pomyślności w Nowym Roku.

Uleńko UlaL. u mnie też przybyło trochę śniegu i wnuk nawet wczoraj odśnieżał ścieżkę na działce.
Skorzystałam z Twojego zaproszenia i obejrzałam Twoja zimę. Śniegu masz zdecydowanie więcej.
Dziękuję za życzenia.
Jacku jacekopole71 w ostatnie noce mróz trochę dał się we znaki, bo temperatura spadła do -15, a wczoraj nawet rano było bardzo zimno, bo wiał lodowaty wiatr.
Dwa z moich ciemierników rozpoczynają zwykle kwitnienie już pod koniec października. Teraz ich kwiaty prześwitują spod śniegu.
Ewuś ewa w na temat zimy wolę się już nie wypowiadać. Po moim ostatnim upadku wychodzę z domu ze strachem w oczach.
Dziękuję za życzenia.
Odwiedzającym mój wątek życzę mile spędzonego Sylwestra oraz wiele pomyślności w Nowym Roku.

- Maska
- Kontakt:
Lidziu masz pomoc i wsparcie męskiego ramienia przynajmniej na czas ferii, a potem może zima się skończy
Kotki mają ciepłe kocyki i pełną miskę. Na Nowy Rok dużo zdrowia i sił i żadnych upadków, a rośliny niech rosną na pociechę ogrodniczki i oglądających

Kotki mają ciepłe kocyki i pełną miskę. Na Nowy Rok dużo zdrowia i sił i żadnych upadków, a rośliny niech rosną na pociechę ogrodniczki i oglądających

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidziu...przede wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
. Bardzo ładne widoczki pokazujesz i te białe których nie lubisz ( ja lubię ale tylko zza okna ) i te kolorowe.
. Niemniej święta bez śniegu , zawsze mi czegoś brakuje a takie u mnie były i dalej to trwa.
. Pozdrawiam serdecznie. 

To tylko się cieszyć że tak szybko rośnie bo jest bardzo ładny zwłaszcza to jego ulistnienie. Może się kiedyś uśmiechnę o niego jak się rozrośnie że będziesz mieć go za dużo.slila1 pisze: Liliowiec Kwanso Variegata rośnie jak chwast.

Lidziu
Wspaniałości w Ogrodzie , zdrowia i radości życzę Tobie i Rodzinie
Dziękuję za liliowca
Może i ja się będę mogła odwdzięczyć.
Życzę Ci wspaniałości w ogrodzię ale Ty już je masz
Cudne kwiaty
Więc życzę jeszcze wiecej
cudności i łownych kociaków 
Wspaniałości w Ogrodzie , zdrowia i radości życzę Tobie i Rodzinie

Dziękuję za liliowca

Może i ja się będę mogła odwdzięczyć.