Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

Mi tu na wsi generalnie nic nie przeszkadza - ni kociak sąsiada przychodzący na sikorki i zrobić qpkę ;:306 ni błoto na drodze dojazdowej, a kury sąsiada spacerujące pod moją bramą i jego indyki za płotem wprost uwielbiam! Koguty to zimą przecież taka namiastka ptasich treli :lol: Inna sąsiadka twierdzi, że z kurnika i królikarni (czy jak to się fachowo zwie) strasznie śmierdzi, może moje powonienie odbiera na innych falach ;:224 Przepraszam, jedna rzecz mnie okropnie drażni, o czym zresztą już parę razy marudziłam - smrodek szamba ze strumyka ;:222
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu wczoraj wyprodukowałam takie gigantyczne pismo do Ciebie i poszło w kosmos. ;:306
Leżę z RWĄ KULSZOWĄ , rozmyślam co by to już posiać a przewrócić się nie mogę na drugi bok ;:41 ;:205
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Marysiu już niedługo ,jak te kurki będziemy grzebać w ogródkach .Ty masz taki piękny naturalny ,nie zawsze zostawiam ślad ale często podglądam :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam serdecznie, Marysiu, u schyłku roboczego tygodnia... słonko u Ciebie już wstało?
U mnie niebo czyste i nieśmiało rozświetlane przez promienie tego, co lubimy najbardziej :)
Wiosna już niedługo - ptaki o poranku śpiewają, aż miło.
Udanego dnia!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Marysiu porannie.Podgotowuję obiad i idę dzisiaj na babskie pogaduchy tylko nie wiem co z nich wyjdzie,bo śniły mi się dzisiaj 3 wielkie wilczury.Ciekawe czy nie wyjdę pogryziona? ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko nic nie namotałaś, myślę że ogród powinien być na zasadzie "co nam w duszy gra", jedni tworzą sami wszystko od podstaw, inni oddają swój ogród w obce ręce, dając tylko wytyczne. Na samym począteczku, kiedy nasz posesja przypominała łysą polanę, pewnego dnia, zobaczyłam że mi po posesji szwendają się dwie osoby (płotu jeszcze nie było), jedna z kamerą a druga z aparatem, okazało się ze to państwo od aranżacji ogrodów, niespodzianka od eMa, byłam bardzo grzeczna bo to byli pracownicy naszego znajomego, dla męża po powrocie z pracy już niekoniecznie Obrazek.
Mój ogród jest chaotyczny, biegam ze szpadlem i ciągle coś przesadzam, eM mi dużo pomaga zamiast leżeć przed TV z pilotem w ręku, każdy jego ogrodowy pomysł popieram, choćby to wrzosowisko z którego jest dumny, ogród jest nasz, nasz, mój, mój, tylko mój, osobisty, dla mnie najpiękniejszy, a jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy ;:198
Marysiu "sorry" za ten przydługi wpis u Ciebie na wątku.
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko miałam ciocię, która jak jechała na dawną wieś siedziała koło obornika, szła do stajni i wąchała i słuchała odgłosów wsi i ja te geny chyba odziedziczyłam. W ubiegłym roku przywiózł mi sąsiad pół przyczepki obornika i wykiprował koło domu, bo nie było jak wjechać, sama ładowałam na wózeczek i woziłam na grządki....ten obornik w ogóle nie śmierdział. A ja do Twoich nielubianych wiejskich zapachów dodam te z komina, bo w mojej wsi dalej palą śmieci ;:222
Irenko oj bardzo szkoda ;:168 Byłam w takim stanie parę miesięcy temu, koniecznie idź do lekarza dostała zastrzyki i po pierwszym już czułam poprawę, potem dostałam jako kontynuacje tabletki i przeszło. Nie ma co cierpieć ;:168
Czyli wczoraj nici z gimnastyki? A ja już posiałam kobeę i troszkę lobelii (będą jeszcze inne kolory).
Tereniu bardzo mi miło że zaglądasz do mnie, ja też jestem u Ciebie często, chociaż przechodzę po cichutku i podziwiam ;:204
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Agnieszko dzisiaj zostaję w domu a tu słoneczko zamulone w chmurach, może wyjdzie :?:
Czekamy na wiosnę, ale jakoś spokojniej niż rok temu, bo pogoda dla nas przyjazna (przynajmniej w niektórych częściach Polski).
Dobrego dnia Agnieszko :!:
Małgosiu przecież to pewnie Twoje przyjaciółki, więc nie wierzę że się podgryzacie ;:185
Odkąd przyszłam na emeryturę mam ten luksus że otaczam się jedynie przyjaznymi ludźmi, nie muszę już kogoś lubić czy akceptować bo tak wypada ;:306
Iwonko przypomniałam sobie o Twojej przygodzie z architektami ogrodowymi ;:306
Teraz jak Cię poznałam to widzę tą sytuację oczami wyobraźni, bo pomimo że zdrowie czasem Cię zawodzi to jesteś dla mnie silną osobowością dążącą do wytyczonego celu....wiesz czego chcesz ;:196
Czasem ta siłą charakteru nie sprawdza się przy zamawianiu roślin ;:306 ale to wszystko służy temu co piszesz ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu i ja się doklejam do kółka kochających busz w ogrodzie..... to dla mnie najpiękniejsze klimaty...... uwielbiam roślinny przepych, gęstość, bujność, orgię kolorów i zapachów..... Wszystkie kolory mi do siebie pasują. Najlepiej się czuję , gdy w tej ogrodowej gęstwinie można się zanurzyć...... o rany.....ale się rozmarzyłam i jeszcze bardziej tęsknię do wiosny :;230
Wciąż wracam i podziwiam Twoje zielone mieczyki..... są niesamowicie piękne ;:167
Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko nie mam zaznaczonych kolorów, ale po lecie mogę Ci posłać ze dwie cebulki, a poza tym zbierałam cebulki przybyszowe tylko nie wiem czy powtórzą cechy ...no i zakwitną pewnie za dwa lata :D
Wiosna nam się marzy tym bardziej jak ptaki śpiewają, na zewnątrz plusowe temperatury i śnieg się topi. Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak busz kwietny wyrośnie to ten niepożądany stoi przy ziemi i nie ma za wiele pracy, chyba że jakiś wyrywny wystrzeli między kwiatami to szybciej zasili kompost ;:oj
Michał pisze, że ma pstrokato to co ja mam powiedzieć ;:306 ja się dobrze w tej pstrokaciźnie czuję i wcale nie myślę jej redukować, wręcz przeciwnie ciągle coś przybywa ;:173
Siej kochana te jednoroczne bo one wnoszą nam tyle radości w tych naszych oazach zieleni ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maska pisze:Agnieszko nie mam zaznaczonych kolorów, ale po lecie mogę Ci posłać ze dwie cebulki, a poza tym zbierałam cebulki przybyszowe tylko nie wiem czy powtórzą cechy ...no i zakwitną pewnie za dwa lata :D
Wiosna nam się marzy tym bardziej jak ptaki śpiewają, na zewnątrz plusowe temperatury i śnieg się topi. Dobrego dnia ;:196
Marysiu ja już o tym doskonale wiem, że u Ciebie to nawet nic nie można bezkarnie pochwalić, bo od razu chcesz się dzielić .... Ty serduszko szczerozłote ;:196 Ale niestety muszę podziękować, bo u mnie naprawdę straszliwa ciasnota i nawet nie bardzo mam gdzie wetknąąć jakąkolwiek cebulkę, bo przy okazji kaleczę inne. Ale będę je podziwiała w Twoim ogródku ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!...i ja dołączam do tych, którzy lubią "pstrokaty busz", taki naturalistyczny , spontaniczny. Ma być kolorowo cały rok...o chociażby laki kwitnące w śniegu :;230 Wysiewające się margaretki, onętki , szałwie , nagietki...nie miałabym sumienia "eksmitować" je z mojego wiejskiego ogrodu. A pianie koguta?...gdakanie kur... uwielbiam. Wyzwala to we mnie radość życia.
Czekam tez na całkowite odtajanie pryzmy obornika w fermie krów... aby zasilić roślinki!
Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Witam Marysiu - i jak zdróweczko? Ciągnie do wiosny, ciągnie? Mnie niesamowicie. Cieplutko pozdrawiam i oby do wiosny. :)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To i ja mogę dołączyć do Was z moją buszowatą działką. Przy sadzeniu nie zwracam uwagi na kolory, tylko sprawdzam jakie roślina ma wymagania i sadzę tam, gdzie ma szansę zadomowić się i zakwitnąć.
Wysiewaj jak najwięcej jednorocznych, z przyjemnością będziemy podziwiać je pomiędzy bylinami.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Maska pisze:Natalko to jesteś mądra dziewczyna, ale nie każdy potrafi ;:168
Dziękuję ;:168 na 4. roku studiów, to już się człowiek umie uczyć i wie, na co zwracać uwagę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”