W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

;:3
Marysiu - zachód słońca przepiękny, tym bardziej, że słońca u mnie deficyt. Niedługo zapomnę jak wygląda. :(
Dobrze zrozumiałam, że astry u Ciebie dopiero zaczynają kwitnąć? Czy chodzi tylko o bylinowe?
O brzoskwiniach nie wspomnę. U mnie nie mają szans, za zimno. :? Dzielżan ;:215 o ile to dzielżan :oops:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,czy te astry masz też takie eksapnsywne?Ja swoje juz powoli likwiduję,bo u mnie jeszcze nie kwitną,jak maja kwiaty to już jest zimno i w ogrodzie nie siedzę,praktycznie nie mam kiedy ich podziwiać,a rozłażą się jak głupie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Helenko słońce to życie (slogan!?) jeszcze pamiętam pierwsze miesiące roku kiedy wzdychaliśmy do niego, bo szarość dnia była przygnębiająca.
Tak to asterki bylinowe, bo te jednoroczne już częściowo przekwitły i dzielżan wydawał mi się tak oczywisty że nie podpisałam :?
Podejrzewam, że ta brzoskwinia miałaby szanse ;:108
Małgosiu nie są ekspansywne, bo właściwie je odtwarzam. Miałam kiedyś w jednym miejscu, które dokładnie przekopał mi pies i przestałam je mieć na parę lat, teraz dzięki FO pojawiły się znowu :lol: Ja w ogrodzie bywam cały rok więc niech się sieją :heja
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Chcesz astry niskie fioletowe albo wysoki różowy? A dzielżana proszę dorzuć mi do paczki ;:196 Moje tylko raz zakwitły w 2008 i od tej pory nic, i to takie króciaki były, żółte. Brzoskwiń masz mnóstwo i to o tej porze ;:oj Moje końcem lipca się skończyły, też było dużo. To co kwitnie na czerwono to lobelia czy penstemon? Zachód słońca prześliczny. Dżdżownice zadomawiały się w roślinach od K. kiedy za długo czekały na wsadzenie stoją w doniczkach na gruncie. Też podniszczały korzenie.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu to tylko regularne przypalanie Ci zostaje przy takiej klęsce urodzaju, bo nie przejecie :) Piękne to słońce rozświetlające ogród!
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię dalie ale, z lenistwa (wykopywanie) ich nie mam. Dlatego z uwielbieniem oglądam je w Waszych ogrodach.

Takich astrów potrzebuję na jesienne wypełnienie rabaty cebulowej. Będę szukać. Niestety te, które kiedyś miałam (wysokie marcinki) dopadł mącznak, choć były posadzone lużno i w przewiewnym miejscu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale dostaniesz dzielżany (te mają niemieckie korzenie :wink: ) ale chyba na wiosnę, bo nie wiem czy kwitnące wykopywać. Miałam w doniczkach to pousychały w czasie pamiętnej letniej suszy i czytam o żurawkach też dostaniesz! a asterki proszę dopisz. Wszystko notuj bo na Twoich notatkach można polegać ;:215 Czerwona to szałwia jednoroczna, ale zbieram z niej nasiona i robię rozsadę w tunelu. Brzoskwinie w lipcu były wielkości śliwki węgierki i długi czas takie były. Rakoniewicka teraz dojrzewa :uszy
No to cieszę się, że nie tylko ja mam złe doświadczenia i dżdżownicami. To pewnie tak jest jak ktoś wcześniej napisał jak nie ma martwej materii to wp... niemartwą ;:306
Pati natura sobie sama reguluje ;:306 a przejeść się nie da bo są trochę kwaśne a na dżem już mam zapotrzebowanie od Agi dodaje do jogurtu! tak się szykują na czekający ich czas (spłata kredytu) jak chomiki jakby dotąd na wynajem nic nie płacili ;:306
Aniu dalie pająki, które ostatnio namiętnie pokazuję to są dalie jednoroczne. Jedynie trzeba z końcem marca posiać (nawet nie pikowałam ), a marcinki czasem łapie mączniak! wszystko zależy od roku :| w jednym łapie mączniak a w trzy kolejne nie ;:224
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

O, to by były dalie dla mnie. W sam raz na jesień.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak wreszcie dojrzeją nasiona to będą ro rozdania , przypomnij się Aniu ;:333
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu teraz bardzo rzadko jeżdżę w tamte strony, dla mnie wyjazd z mojej wsi to ogromna wyprawa. Zawsze staję przed dylematem z kim zostawić mój zwierzyniec. Do Krakowa mnie nie ciągnie, jadę z przymusu ( od kwietnia miałam coś załatwić, dopiero w ten piątek mąż namówił mnie, a ja już chciałam zrezygnować, teraz wiem że byłby to mój błąd. Udało się wszystko w dwie godziny pozałatwiać)
Ja jeszcze nasion dalii pająków nie widziałam w sklepach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Jestem baaardzo opóźniona w czytaniu na bieżąco, więc nadrabiam, nadrabiam.... Cię Marysiu ;:196
Zatrzymałam się na temacie dżdżownic.Dżdżownica w doniczce jest szkodnikiem.. Żywi się resztkami roślin, ale przemieszczając się w doniczce uszkadzają korzenie rośliny. Nie zjada ale uszkodzić może.Ja moczę doniczkę w wodzie , więc wypłyną a czasem zabieg trzeba powtórzyć.
O Monetach mogę dużo pisać :roll: ;:306 Ale obrazy Moneta do podziwiania są bardziej interesujące, dla mnie ;:215
Poza tym Mario masz fantastyczne zdjęcia i cud-miód rośliny i ręce do upraw i oko do artystycznego pstrykania ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Marysiu piękne roślinki pokazujesz i ta fotka na koniec ;:167
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko, bo pająki są od Zosi zwkwiat u niej je wypatrzyłam i jak się dowiedziałam że z siewu to poprosiłam o nasiona :lol: Zosia ma dobre serducho i wszystko co od niej dostaję ładnie rośnie :oops:
Basiu Droga szukałam Cię , bo malutko Ciebie ;:196 a tu tyle dobrego piszesz o mnie że ja mogłabym skwitować
fantastyczne zdjęcia i cud-miód rośliny i ręce do upraw i oko do artystycznego pstrykania
i nawzajem, bo tak jest naprawdę uwielbiam Twoje zdjęcia przez ich trafność!
Lubisz impresjonistów? :uszy
Ewciu gdzie się podziewałaś ? miło że zajrzałaś - dziękuję!
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Brzoskwinki jak malowane.Bardzo chciałbym mieć to drzewko ale podobno brzoskwinka jest trudnym w uprawie owocem.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu, wstawiłam zdjęcie swojej belamkandy, jeszcze mi zakwitła :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”