Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Sylwuś okropnie! Dłużą mi się te dni strasznie. Chyba dlatego że już czekam na tą prawdziwą wiosnę i chcę żeby ten luty się skończył.
Wstawiam obiecane zdjęcia lampionu.
Obrazek
I białe gladiole
Obrazek
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madzieńko ;:196
Wpadam na wieczorową herbatkę i podczytuję co u Ciebie słuchać, bo nie ukrywam, że mam trochę zaległości :lol:
Dłużą Ci się dni? Ja mam wrażenie całkowicie odwrotne :roll: Praca, szkoła, dom i powiem Ci, że dobrze się czuję z tym, że mam zajęcie dodatkowe bo człowiek jest o wiele bardziej zorganizowany i lepiej mi się funkcjonuje :D
Zakupki świetne ;:215
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko u mnie same zmiany :) cofnij się kilka stron to zobaczysz. Siedzę właśnie i myślę co muszę jeszcze kupić. Już bym chciała żeby skończyły się te wydatki. W dodatku chyba zepsuła mi się lodówka. Kurczę ma ze 4 lata i juz?? Jutro przychodzi Pan od naprawy... też nie miała lepszego momentu na nawalanie.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madziula właśnie nadrabiam zaległości ;:65
Lodówka? Niech ją szczyści... :D
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Witaj Madziu, troszkę to trwało, ale wreszcie się wpisuję, musiałam najpierw przebrnąć przez kolejne części wątku, aby zobaczyć co i jak, całości nie czytałam, bo za pół roku bym nie skończyła ;:306 , ale zdjęcia sobie pooglądałam. Te z samego początku i te obecne, normalnie, aż się wierzyć nie chce, bo kiedy zaczynaliście, nie było tam kompletnie nic. Widziałam wylewkę pod domek i jego powstawanie, potem kolejne etapy, pierwsze nasadzenia, piękne kolorowe klomby i elementy dekoracyjne oraz powstającą skarpkę. Huśtawkę, pergolę i ogrodzenie, fajnie umeblowany tarasik i super wielgachny basen, teraz widzę, że już i studnia wykopana, altanka postawiona, idziecie jak "błyskawice", bo jak dobrze zrozumiałam, to zaczynaliście wiosną dwa lata temu. Ciekawe to ukształtowanie terenu, powiem szczerze, że nie potrafię wyobrazić sobie całości, bo wydaje mi się, że to dość duży teren, ale nigdzie nie doczytałam, jak duża jest ta działka. Fajna latarenka, a wiesz, że właśnie dzisiaj oglądałam podobną
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko witam Cię w moich skromnych progach :) Tak, zaczynaliśmy wiosną dwa lata temu. Ciężko mi tu taj na forum zobrazować Wam jej przedziwny kształt. Pobiegam w tym roku z aparatem i może teraz się uda? Choć nie wiem jak mam się ustawić żeby ogarnąć wszystko :) Jak sobie przypomnę to pole wiśni.. jak chodziłam między nimi i myślałam o jej, jak ja mam zrobić tu porządek? Kiedy to będzie jakoś wyglądać? Do dziś często wracam do zdjęć kiedy tam było kawał brzydkiego pola. Najgorzej jest zacząć. Potem jak już wyrównaliśmy teren, posadziliśmy 4 pierwsze rośliny i zrobiliśmy wylewkę to byłam taka dumna... na domek czekaliśmy od wylewki 2 miesiące. Co tydzień przychodziłam na nią, siadałam i wyobrażałam sobie że piję kawę na tarasie. Na latarenkę chorowałam już od jakiegoś czasu.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Piękna gladiola, masz jeszcze w planie jakiś dokupić? ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamówiłam już wcześniej Oscar i Priscilla. Myślę że jeśli chodzi o mieczyki to na ten rok wystarczy. Podobają mi się ale nie przepadam za roślinami które trzeba wykopywać :) Będą posadzone u podnóża wierzby Hakuro.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dołączam do Grażynkowej herbatki i biorę się za nadrabianie zaległości :?
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Witam z poranną kawą - latarenka super. Też takie lubię, może troszkę bardziej wolę metalowe, ale to ten klimat. pod koniec roku kupiłam maleńką metalową w JYSK - był fajny wybór- białe, czarne, czerwone, na jednego tealight'a, do powieszenia lub postawienia. Za grosze, bo tylko 7zł i strasznie załuję, żekupiłam tylko jedną, bo jedna mi była potrzebna do dekoracji halloween, trzeba było wziąc na zapas już do ogrodu i na taras. Lampka stała miesiąc na deszczu i nic jej nie jest. Twoja jest super, bo znacznie większa. Bardzo mi się podoba.

A właśnie przeczytałam, że dopiero od dwóch lat działacie. Super. Naprawdę świetne tempo, tak trzymaj. Efekt waszych działań jest fantastyczny. I zazdraszczam męża który lubi i chce pracowac w ogrodzie. Mój jest ok, bo zrobi to co mu mówię, ale że by sam chciał, to nie...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Madziula :wit
Bardzo ładna latarenka,lubię takie dekoracje ;:173
Priscille i ja kupiłam i w sumie tylko 10 mieczyków,ale mam chyba ze 40 z poprzednich lat,także wystarczy ich ;:108
Dobredo dzioneczka ;:3
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Madziu ;:7

Ale ostatnio się u ciebie działo na działeczce,wiele pozytywnych zmian,brawo.Teraz tylko,żeby wiosenka przyszła szybko,byś mogła częściej na działkę jeżdzić i korzystać z tych dobrodziejstw.Latarenka wygląda super będzie miły nastrój.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ piękna latarenka ;:oj uwielbiam je pod wszelką postacią.... a drewniana mi się marzy, nie mam takiej niestety..... będzie stała w domu, czy na tarasie???
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś stawiam kawusię popołudniową :)
Aguś-athshe Ja też mam małe metalowe białe śliczności :) Pokazywałam je kilka stron wcześniej. Kupiłam je w Ikei. Powiem Ci że baaardzo mi się podobają. Ale podobno lubią rdzewieć na dworku. Będę musiała pilnować i chować je jak będziemy z działki wyjeżdżać. Tak, to prawda że dopiero od 2 lat działkujemy. Ostatnio wszystko dosłownie przeliczamy na rośliny, na inne potrzebności na działkę. Ustaliliśmy że działka to nasze wspólne hobby.
Aneczko-anabuko uu 40 sztuk no to kochana poszalałaś. Mieczyki w skupisku wyglądają prześlicznie.
Aniu-anias oj tak, czekam na prawdziwą wiosnę jak na zbawienie. Jak tylko marzec minie to będzie już z górki. Pracy przed nami jeszcze bardzo dużo, ale liczę że zima już nie zawróci i im wcześniej zaczniemy to może w tym roku uda się w urlop troszkę odpocząć a nie codziennie od rana do wieczora coś robić. I tylko dyskusje że doba w urlop powinna trwać 36 godzin.
Agness Latarenka docelowo ma stać na schodkach od altany. Ale nie wiem czy będzie tam pasować. Muszę jechać i zobaczyć. Jak będzie kiepsko wyglądać to będzie stała na stole w altanie. To taki plan wiosenno- letni. Zimą zamierzam zabierać ją do domu. Bardzo lubię siedzieć w blasku świec zwłaszcza w zimowe wieczory. Także wykorzystywana będzie caaaały rok :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu piękna latarenka i w ogóle fajne kupujesz ozdoby :)
A na tą altankę zadaszoną to zachorowałam...ale jeszcze trochę minie zanim się zdecydujemy na kupno.
W miejscu gdzie mogłaby stać na razie jest huśtawka dzieci i zjeżdżalnia:)
Ostatnio pokazywałam mężowi Wasz piękny kawałek ziemi ...podobało mu się i altanką go zaraziłam:)

Pozdrawiam:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”