Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Chryzantema pomarańczowa piękna! Czekam na kwitnienie 'Carot'. Ciekawe, czy też będzie tak intensywnie wybarwiona?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Judytko w takim razie bardzo podobnie podchodzimy do wycinania roślin na zimę :D Ja część bylin wycinam, część pozostawiam :D Ze względów estetycznych i podziału prac pomiędzy jesienią a wiosną, bo gdyby tak wszystko pozostawić na wiosnę, to byłby ogrom pracy.....
Dynie i własne i zdobyczne. Te większe moje ogrodowe, ozdobne kupione . Moje ozdobne też jak najbardziej są, ale pod postacią ziarenek w torebeczce....zapomniałam wiosną wysiać :;230 .... będą czekały na następny sezon :wink:

Danusiu wiem, że Ty kochasz biel, róże i fiolety :D .... ja znów preferuję gorące barwy... ale w ogródku potrzebuję wszystkich kolorków :lol: Na szczęście duża ilość zieleni wycisza ten ,,barwny jarmark,, :wink: :lol:
Cieszę sie bardzo, że jesienne dekoracje przypadły Ci do gustu ;:196

Aniu miło mi bardzo, że jesienna dekoracja mojego tarasu podoba Ci sie :D Wiesz ja czerń kocham.... i na tarasie jako dodatek do ciepłego drewna i wikliny mam właśnie czarno-białe dodatki :D Tak, że i latarenki również w tym kolorze :D

Geniu dziękuję ;:196 Mówisz, żeby chryzantemkę od razu wysadzić do ogródka, nie zimować w piwnicy??? Myślisz, że przetrwa??? W takim razie spróbuję :D

Martusiu dziękuję za cieplutkie słowa ;:196 Uwielbiam dekoracje z przewagą naturalnych elementów ;:167

Miłeczko ,, co się odwlecze to nie uciecze,, gdy znajdziesz to zrobisz dekorację ;:167

Ilonko.....o tak.....u mnie latarenki są zawsze ważnym elementem dekoracji :D A jaki efekt wieczorem, gdy zapłoną świeczki..... ;:oj
Na sabat niestety nie ma szans...ale myślami będę z Wami ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko dziękuję za miłe słowa, ciesze się, ze dekoracje podobają Ci się ;:196
U mnie też był problem z dyniami.... te mniejsze wszystkie kupione, moje z ogródka to te większe, chociaż niestety nie osiągnęły dużych rozmiarów..... w przyszłym roku posieję je pod kompostem.... one strasznie żarłoczne...

Aguś dziękuję, ciesze się, że dekoracje podobają Ci sie ;:167
Uwielbiam takie wyzłocone hosty, jednak szkoda, ze tak krótko trwają w takim pięknym stanie....

Aniu dziękuję ;:196
Hosty u mnie na razie jeszcze się trzymają, ale to podejrzewam, kwestia dni.... aż szkoda....

Majeczko ciesze się kochana, że zaglądasz ;:196 Tak to jest z tym czasem..... ja do końca wrześnie miałam ,,młyn,, teraz wszystko znacznie wyhamowało..... przetwory praktycznie zakończone, w ogródku niewiele już robię.... to i czasu więcej....
Cieszę się bardzo, że moje tarasowe dekoracje podobają Ci sie ;:167

Edulkotku dziękuję za miłe słowa o dekoracjach ;:196 Najbardziej lubię właśnie te jesienne :D
U Ciebie powódź liści, u mnie tylko te z drzew owocowych, bo innych niestety nie mam, brak miejsca w ogródku. A ze on mały, to staram się jak najbardziej wykorzystać miejsce i sadzę tylko drzewka, z których mogę mieć korzyść.... chociaż marzy mi się jakiś klonik, buczek, czy brzózka...ale cóż.... nie można mieć wszystkiego :roll: :lol:

Dorotko bardzo dziękuję, niesamowicie się ciesze, ze dekoracje podobają Ci się ;:196
Z chryzantemkami chyba zaryzykuję i po prostu wysadzę je do ogródka....dobrze zabezpieczę.... i co będzie .....
PW poszło.....

Jacku i ja nie mogę napatrzeć się na chryzantemki, podobają mi się obie, bo ani jednego ani drugiego kolorku nie mam, a uwielbiam te kwiaty.... i te odcienie moje ulubione.... zobaczymy.... wysadzę je do ogrodu..... może przetrwają... liczę, ze będzie podobnie jak w zeszłym roku dużo śniegu, który ochroni rośliny....
Bardzo ciekawa jestem, Twojej Carot :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, śliczne słoneczne fotki :D
Miłego czwartku!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to mi się przypomniało że muszę jukę przesadzić. :)
Hortensje piękne, one, astry i chryzantemy to ozdoba jesiennych ogrodów. Muszą być po prostu !
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko :wit piękny jesienny ogród, hortensje mimo przymrozków w dobrym stanie a za hortensją jak się moje oczy nie mylą biały marcinek-śliczny :heja
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga w tym roku chyba kiepski rok na dynie . Kilka osób skarżyło się się , ze słabo rosły .
U mnie tez w porównaniu z rokiem ubiegłym 1/3 zbiorów .
W ogrodzie u Ciebie jak zwykle ślicznie . Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo sympatyczne zachęcające do spaceru fotki :)
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Aguś po raz kolejny jestem pod wrażeniem Twojego zmysłu artystycznego, dekoracje tarasu - przepiękne...a może byś tak jakiś kurs zorganizowała i nas poduczyła jak robić takie piękne dekoracje....
A jesienna odsłona ogrodu z każdym dniem coraz piękniejsza, mimo zeszłotygodniowych przymrozków
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Podziwiam Twoje hortensje ,jeżeli to wczorajsze bo u mnie już zrudziały wszystkie :)
A na chryzantemy swoje czekam...czekam...czekam... ;:7 Nie kupuję kwitnących bo mam kilka na działce stopniowo rozwijają pączusie... nadeszły ciepłe dni to je podśpieszy - mam nadzieję .
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudownie kolorowo! Hortensje jednak niesamowicie upiekszają otoczenie! Rozchodniki też! I jak tu nie mieć czegoś takiego w ogrodzie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu dziękuję ;:196 Zapraszam na jesienny spacerek :D Tobie również miłego dnia ;:167

Mariolu przesadzanie jukki to nic przyjemnego..... może nawet nie chodzi o samo przesadzanie, ale o to co się dzieje później :roll: Praktycznie nie ma szansy, żeby wykopać korzeń do końca, bo trzeba robić wielki krater, bo to jest korzenisko a nie korzeń :roll: ....a wystarczy że choć troszkę zostanie, to to paskudztwo wciąż odnowa wybija.... jak chwast :roll:
Ja również nie wyobrażam sobie ogródka bez roślin, które wymieniłaś ;:167

Aniu zgadza się, to biały marcinek, bardzo go lubię, bo jest niewysoki i ślicznie rozrasta się w dużą, zwartą kępę ;:167

Aguś może to przez tę niesamowitą suszę, jaka była w tym sezonie...... dynie to straszne żarłoki, a aura ich nie rozpieszczała ....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku ;:196

Basiu w takim razie bardzo zapraszam na spacerek ;:196 .... Tylko to trawsko takie bałaganiarskie, ale już skoszone :lol:

Sylwio jesteś bardzo miła, dziękuję ;:196 Niesamowicie się cieszę, ze dekoracje przypadły Ci do gustu :D
Przymrozki były całkiem spore, ale na szczęście roślinki wyszły z nich obronną ręką :D

Maryniu zdjęcia sprzed 2-3 dni, ale w ogródku nic się nie zmieniło. Przymrozków nie ma, więc roślinki wspaniale się trzymają w ciepełku i hortensje wciąż z dużą dawką koloru różowego....a są również i niedawno rozkwitłe całkiem białe :D
U mnie też niektóre odmiany bardzo się ociągają..... mam nadzieję, ze jeszcze długo będzie ciepło i pięknie i zdążą rozkwitnąć....

Miłeczko i ja nie wyobrażam sobie ogródka bez tych kwiatów.... bardzo lubię i jedne i drugie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Latarenki świetnie się wpasowały w kompozycje, a ja sobie w końcu nie kupiłam ;:223 Ciąle coś i zapomniałam w końcu...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

O ile piękniej wygląda świat, gdy na niebo wyjdzie słońce.
Kiedy jeszcze na dodatek ma co opromieniać...a u ciebie w ogrodzie jest co pokazywać, oj jest... ;:333
Agnieszko zauważyłam podpartego rozchodnika, czyżby się wykładał ?
W ogóle na forum wiele osób ma z tym problem...moje stoją, jak żołnierze :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Piękne słoneczne widoczki nam serwujesz ;:138 taka jesień mogłaby trwać dłużej :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”