Ogródek AGNESS
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Chryzantema pomarańczowa piękna! Czekam na kwitnienie 'Carot'. Ciekawe, czy też będzie tak intensywnie wybarwiona?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Judytko w takim razie bardzo podobnie podchodzimy do wycinania roślin na zimę
Ja część bylin wycinam, część pozostawiam
Ze względów estetycznych i podziału prac pomiędzy jesienią a wiosną, bo gdyby tak wszystko pozostawić na wiosnę, to byłby ogrom pracy.....
Dynie i własne i zdobyczne. Te większe moje ogrodowe, ozdobne kupione . Moje ozdobne też jak najbardziej są, ale pod postacią ziarenek w torebeczce....zapomniałam wiosną wysiać
.... będą czekały na następny sezon
Danusiu wiem, że Ty kochasz biel, róże i fiolety
.... ja znów preferuję gorące barwy... ale w ogródku potrzebuję wszystkich kolorków
Na szczęście duża ilość zieleni wycisza ten ,,barwny jarmark,,
Cieszę sie bardzo, że jesienne dekoracje przypadły Ci do gustu
Aniu miło mi bardzo, że jesienna dekoracja mojego tarasu podoba Ci sie
Wiesz ja czerń kocham.... i na tarasie jako dodatek do ciepłego drewna i wikliny mam właśnie czarno-białe dodatki
Tak, że i latarenki również w tym kolorze
Geniu dziękuję
Mówisz, żeby chryzantemkę od razu wysadzić do ogródka, nie zimować w piwnicy??? Myślisz, że przetrwa??? W takim razie spróbuję
Martusiu dziękuję za cieplutkie słowa
Uwielbiam dekoracje z przewagą naturalnych elementów
Miłeczko ,, co się odwlecze to nie uciecze,, gdy znajdziesz to zrobisz dekorację
Ilonko.....o tak.....u mnie latarenki są zawsze ważnym elementem dekoracji
A jaki efekt wieczorem, gdy zapłoną świeczki.....
Na sabat niestety nie ma szans...ale myślami będę z Wami

Dynie i własne i zdobyczne. Te większe moje ogrodowe, ozdobne kupione . Moje ozdobne też jak najbardziej są, ale pod postacią ziarenek w torebeczce....zapomniałam wiosną wysiać

Danusiu wiem, że Ty kochasz biel, róże i fiolety

Cieszę sie bardzo, że jesienne dekoracje przypadły Ci do gustu

Aniu miło mi bardzo, że jesienna dekoracja mojego tarasu podoba Ci sie

Geniu dziękuję

Martusiu dziękuję za cieplutkie słowa

Miłeczko ,, co się odwlecze to nie uciecze,, gdy znajdziesz to zrobisz dekorację

Ilonko.....o tak.....u mnie latarenki są zawsze ważnym elementem dekoracji

Na sabat niestety nie ma szans...ale myślami będę z Wami

- AGNESS
Marzenko dziękuję za miłe słowa, ciesze się, ze dekoracje podobają Ci się
U mnie też był problem z dyniami.... te mniejsze wszystkie kupione, moje z ogródka to te większe, chociaż niestety nie osiągnęły dużych rozmiarów..... w przyszłym roku posieję je pod kompostem.... one strasznie żarłoczne...
Aguś dziękuję, ciesze się, że dekoracje podobają Ci sie
Uwielbiam takie wyzłocone hosty, jednak szkoda, ze tak krótko trwają w takim pięknym stanie....
Aniu dziękuję
Hosty u mnie na razie jeszcze się trzymają, ale to podejrzewam, kwestia dni.... aż szkoda....
Majeczko ciesze się kochana, że zaglądasz
Tak to jest z tym czasem..... ja do końca wrześnie miałam ,,młyn,, teraz wszystko znacznie wyhamowało..... przetwory praktycznie zakończone, w ogródku niewiele już robię.... to i czasu więcej....
Cieszę się bardzo, że moje tarasowe dekoracje podobają Ci sie
Edulkotku dziękuję za miłe słowa o dekoracjach
Najbardziej lubię właśnie te jesienne
U Ciebie powódź liści, u mnie tylko te z drzew owocowych, bo innych niestety nie mam, brak miejsca w ogródku. A ze on mały, to staram się jak najbardziej wykorzystać miejsce i sadzę tylko drzewka, z których mogę mieć korzyść.... chociaż marzy mi się jakiś klonik, buczek, czy brzózka...ale cóż.... nie można mieć wszystkiego
Dorotko bardzo dziękuję, niesamowicie się ciesze, ze dekoracje podobają Ci się
Z chryzantemkami chyba zaryzykuję i po prostu wysadzę je do ogródka....dobrze zabezpieczę.... i co będzie .....
PW poszło.....
Jacku i ja nie mogę napatrzeć się na chryzantemki, podobają mi się obie, bo ani jednego ani drugiego kolorku nie mam, a uwielbiam te kwiaty.... i te odcienie moje ulubione.... zobaczymy.... wysadzę je do ogrodu..... może przetrwają... liczę, ze będzie podobnie jak w zeszłym roku dużo śniegu, który ochroni rośliny....
Bardzo ciekawa jestem, Twojej Carot

U mnie też był problem z dyniami.... te mniejsze wszystkie kupione, moje z ogródka to te większe, chociaż niestety nie osiągnęły dużych rozmiarów..... w przyszłym roku posieję je pod kompostem.... one strasznie żarłoczne...
Aguś dziękuję, ciesze się, że dekoracje podobają Ci sie

Uwielbiam takie wyzłocone hosty, jednak szkoda, ze tak krótko trwają w takim pięknym stanie....
Aniu dziękuję

Hosty u mnie na razie jeszcze się trzymają, ale to podejrzewam, kwestia dni.... aż szkoda....
Majeczko ciesze się kochana, że zaglądasz

Cieszę się bardzo, że moje tarasowe dekoracje podobają Ci sie

Edulkotku dziękuję za miłe słowa o dekoracjach

U Ciebie powódź liści, u mnie tylko te z drzew owocowych, bo innych niestety nie mam, brak miejsca w ogródku. A ze on mały, to staram się jak najbardziej wykorzystać miejsce i sadzę tylko drzewka, z których mogę mieć korzyść.... chociaż marzy mi się jakiś klonik, buczek, czy brzózka...ale cóż.... nie można mieć wszystkiego

Dorotko bardzo dziękuję, niesamowicie się ciesze, ze dekoracje podobają Ci się

Z chryzantemkami chyba zaryzykuję i po prostu wysadzę je do ogródka....dobrze zabezpieczę.... i co będzie .....
PW poszło.....
Jacku i ja nie mogę napatrzeć się na chryzantemki, podobają mi się obie, bo ani jednego ani drugiego kolorku nie mam, a uwielbiam te kwiaty.... i te odcienie moje ulubione.... zobaczymy.... wysadzę je do ogrodu..... może przetrwają... liczę, ze będzie podobnie jak w zeszłym roku dużo śniegu, który ochroni rośliny....
Bardzo ciekawa jestem, Twojej Carot

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, śliczne słoneczne fotki
Miłego czwartku!

Miłego czwartku!
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to mi się przypomniało że muszę jukę przesadzić. 
Hortensje piękne, one, astry i chryzantemy to ozdoba jesiennych ogrodów. Muszą być po prostu !

Hortensje piękne, one, astry i chryzantemy to ozdoba jesiennych ogrodów. Muszą być po prostu !
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko
piękny jesienny ogród, hortensje mimo przymrozków w dobrym stanie a za hortensją jak się moje oczy nie mylą biały marcinek-śliczny 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga w tym roku chyba kiepski rok na dynie . Kilka osób skarżyło się się , ze słabo rosły .
U mnie tez w porównaniu z rokiem ubiegłym 1/3 zbiorów .
W ogrodzie u Ciebie jak zwykle ślicznie . Pozdrawiam
U mnie tez w porównaniu z rokiem ubiegłym 1/3 zbiorów .
W ogrodzie u Ciebie jak zwykle ślicznie . Pozdrawiam

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo sympatyczne zachęcające do spaceru fotki 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Aguś po raz kolejny jestem pod wrażeniem Twojego zmysłu artystycznego, dekoracje tarasu - przepiękne...a może byś tak jakiś kurs zorganizowała i nas poduczyła jak robić takie piękne dekoracje....
A jesienna odsłona ogrodu z każdym dniem coraz piękniejsza, mimo zeszłotygodniowych przymrozków
A jesienna odsłona ogrodu z każdym dniem coraz piękniejsza, mimo zeszłotygodniowych przymrozków
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Podziwiam Twoje hortensje ,jeżeli to wczorajsze bo u mnie już zrudziały wszystkie
A na chryzantemy swoje czekam...czekam...czekam...
Nie kupuję kwitnących bo mam kilka na działce stopniowo rozwijają pączusie... nadeszły ciepłe dni to je podśpieszy - mam nadzieję .

A na chryzantemy swoje czekam...czekam...czekam...

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudownie kolorowo! Hortensje jednak niesamowicie upiekszają otoczenie! Rozchodniki też! I jak tu nie mieć czegoś takiego w ogrodzie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AGNESS
Reniu dziękuję
Zapraszam na jesienny spacerek
Tobie również miłego dnia
Mariolu przesadzanie jukki to nic przyjemnego..... może nawet nie chodzi o samo przesadzanie, ale o to co się dzieje później
Praktycznie nie ma szansy, żeby wykopać korzeń do końca, bo trzeba robić wielki krater, bo to jest korzenisko a nie korzeń
....a wystarczy że choć troszkę zostanie, to to paskudztwo wciąż odnowa wybija.... jak chwast
Ja również nie wyobrażam sobie ogródka bez roślin, które wymieniłaś
Aniu zgadza się, to biały marcinek, bardzo go lubię, bo jest niewysoki i ślicznie rozrasta się w dużą, zwartą kępę
Aguś może to przez tę niesamowitą suszę, jaka była w tym sezonie...... dynie to straszne żarłoki, a aura ich nie rozpieszczała ....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku
Basiu w takim razie bardzo zapraszam na spacerek
.... Tylko to trawsko takie bałaganiarskie, ale już skoszone
Sylwio jesteś bardzo miła, dziękuję
Niesamowicie się cieszę, ze dekoracje przypadły Ci do gustu
Przymrozki były całkiem spore, ale na szczęście roślinki wyszły z nich obronną ręką
Maryniu zdjęcia sprzed 2-3 dni, ale w ogródku nic się nie zmieniło. Przymrozków nie ma, więc roślinki wspaniale się trzymają w ciepełku i hortensje wciąż z dużą dawką koloru różowego....a są również i niedawno rozkwitłe całkiem białe
U mnie też niektóre odmiany bardzo się ociągają..... mam nadzieję, ze jeszcze długo będzie ciepło i pięknie i zdążą rozkwitnąć....
Miłeczko i ja nie wyobrażam sobie ogródka bez tych kwiatów.... bardzo lubię i jedne i drugie

Mariolu przesadzanie jukki to nic przyjemnego..... może nawet nie chodzi o samo przesadzanie, ale o to co się dzieje później

Ja również nie wyobrażam sobie ogródka bez roślin, które wymieniłaś

Aniu zgadza się, to biały marcinek, bardzo go lubię, bo jest niewysoki i ślicznie rozrasta się w dużą, zwartą kępę

Aguś może to przez tę niesamowitą suszę, jaka była w tym sezonie...... dynie to straszne żarłoki, a aura ich nie rozpieszczała ....
Dziękuję za miłe słowa o ogródku

Basiu w takim razie bardzo zapraszam na spacerek

Sylwio jesteś bardzo miła, dziękuję

Przymrozki były całkiem spore, ale na szczęście roślinki wyszły z nich obronną ręką

Maryniu zdjęcia sprzed 2-3 dni, ale w ogródku nic się nie zmieniło. Przymrozków nie ma, więc roślinki wspaniale się trzymają w ciepełku i hortensje wciąż z dużą dawką koloru różowego....a są również i niedawno rozkwitłe całkiem białe

U mnie też niektóre odmiany bardzo się ociągają..... mam nadzieję, ze jeszcze długo będzie ciepło i pięknie i zdążą rozkwitnąć....
Miłeczko i ja nie wyobrażam sobie ogródka bez tych kwiatów.... bardzo lubię i jedne i drugie

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Latarenki świetnie się wpasowały w kompozycje, a ja sobie w końcu nie kupiłam
Ciąle coś i zapomniałam w końcu...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
O ile piękniej wygląda świat, gdy na niebo wyjdzie słońce.
Kiedy jeszcze na dodatek ma co opromieniać...a u ciebie w ogrodzie jest co pokazywać, oj jest...
Agnieszko zauważyłam podpartego rozchodnika, czyżby się wykładał ?
W ogóle na forum wiele osób ma z tym problem...moje stoją, jak żołnierze
Kiedy jeszcze na dodatek ma co opromieniać...a u ciebie w ogrodzie jest co pokazywać, oj jest...

Agnieszko zauważyłam podpartego rozchodnika, czyżby się wykładał ?
W ogóle na forum wiele osób ma z tym problem...moje stoją, jak żołnierze

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Piękne słoneczne widoczki nam serwujesz