Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Wspomnienia ze ślubu miłe sercu i dzielisz się z nami - to wspaniale bo znaczy ,że tworzymy taką wielką rodzinę.

Gosiu jeszcze drążę temat bo piszesz
rączkę z oazisem
gąbki florystyczne do układania kwiatów znam ale z rączkami to nigdy nie widziałam.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,żebym mogła usiedzieć na 4 literach to byłoby dobrze,ale mam pażdziora. ;:oj
Lucynko,po 30 latach małżeństwa to z tym wpatrzeniem różnie bywa,można nieraz zeza dostać. ;:306
Jadziu,zdjęcie może nie oddaje prawdziwego wyglądu wiązanki,ale ten rozchodnik,który długo mi kwitnie ma piękny biskupio bordowy kolor i ładnie odbija od zieleni.W przyszłym roku poluję na nasionka szarłatu zwisłego.
Gosiu,ja nie lubię takich szturmówek na grobach,walnięta doniczka na pomnik i pańszczyzna odwalona.Wolę skromniej,ale sobie zrobić.
Kasiu,kuzynka kupiła sztuczną wiązankę niedużą i dała 50 zł,wieś tańczy i śpiewa,szału nie było.Co do zaplątania to było przesympatyczne zaplątanie.
Aguś,dzisiaj przeforsowałam trochę nogę tą podróżą,wieczorem boli jak diabli.
Dorotko,trzeba było rodzinę mi przed skręceniem wychować w pomocy,a tak za póżno. :oops:
Gosiu,nie strasz mnie z tym gipsem ;:oj Dziękuję w imieniu młodych.
Krysiu,tak czuję się tutaj jak w jednej wielkiej rodzinie. ;:196 Wieńce na pogrzeb sa robione na takiej zielonej rączce,w którą wkłada się oazis.Trzeba podejrzeć jak będą wyrzucać po pogrzebie.

Kupiłam fontannę,a miałam to zrobić dopiero jesienią w przyszłym roku,a to przez kolezankę,która mnie zabrałą do takiego betonowego raju.Altanę będę robić na betonowych kolumnach.Przez dwie godziny co najmniej grzebałam w necie w poszukiwaniu fajnego rozwiazania i nic nie znalazłam.Może macie jakieś ciekawe strony na altany z podporami kolumnowymi?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Myslałam coś podobnego zrobić,ale 4 kolumny i dach płaski bez wymyslania,zeby taniej było.Macie jakieś pomysły?

Obrazek

Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Małgośka znowu szalejesz ;:224 Normalnie fontanna cudeńko ;:333
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu, widzę, że wciąż nowe pomysły w Tobie drzemią, fontanna ekstra, ta altanka, którą pokazałaś pasowałaby do niej ;:108, nie szalej z tą nogą kochana, a u lekarza z nią w ogóle byłaś, ja skutki takiego skręcenia z przed 13 lat odczuwam do dzisiaj, a że byliśmy akurat w Czechach, to do lekarza poszłam oczywiście dopiero po powrocie, a wówczas było już niestety za późno na gips i strasznie żałuję, bo jak za dużo ją nadwyrężę to kostkę mam jak bania. Bardzo ładną wiązankę zrobiłaś na grób rodziców, ta obok z szarłatem zwisłym też fajny pomysł, jakby co, to nasionka jego mogę Ci podesłać ;:108
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj , fontanna super, gdzie masz u siebie takie betonowe cudeńka? Podasz mi adres na PW ?
Pomysł z altanką bardzo fajny, widzę że nagroda za najładniejszy ogród dodała Tobie skrzydeł :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, fontanna trafiona.
Z czego planujesz wykonać dach tej altany, skoro ma być płaski?? Czy te betonowe kolumny mają nawiązywać stylem do fontanny, którą nabyłaś?

Mnie się wydaje, że coś takiego byłoby extra:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mnie tego typu tzw otwarte altany bardziej podobają się z drewna - sa bliższe naturze i jeśli juz coś dodać to tylko kamień.
Z drugiej strony dużo zależy od tego co już jest w danym ogrodzie .Wybór jest ogromny a zima to czas na spokojny przegląd tego co rynek oferuje.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Lucynko,tez mi się podoba,normalnie cieszę się jak dziecko i przykleiłam się do okna.Mam teraz na nią widok z sypialni,a od wiosny jak podłączę będzie bajka.
Ilonko,na nasionka byłabym bardzo chętna i różowego kleome o ile zebrałaś.Fontanna i altana na kolumnach będzie mi pasowała do elewacji,jaka planuję zrobić wiosną.U lekarza nie byłam,bo jeszcze nie umieram ;:306 Co mi taki konował pomoże.
Gosiu, w twojej okolicy tez jest producent z tego co szukałam w necie,ale ten ma konkurencyjne ceny.Szkoda tylko,że nie wiadomo czy będzie robił jeszcze od wiosny,bo wyjeżdża na dłużej do pracy do Anglii.Takie czasy mamy głupie,ze za tą sama robotę gdzies jesteśmy docenienie finansowo.
Aguś,nie wiem jeszcze z czego będzie dach.Mam nadzieję,ze facet mi doradzi, w końcu robi po całym kraju to chyba się orientuje.Mam całą zimę przed sobą,a może i dłużej,bo muszę w pierwszej kolejności zrobić elewacje,przestawić komin i zrobić w kostce koło pod basen.Nie wiem czy starczy kasy na cokolwiek poza tym.Mam te ozdoby do kolumn to wylanie betonem tuby do kolumny nie będzie chyba aż takie droze dach zrobię jakiś czas po tym.
Krysiu,tak już jest,ile ludzi tyle gustów.U mnie altana drewniana nie pasuje w żaden sposób do domu jaki mam i wykończenia go,jakie będę robiła.Mam taką głupią naturę i nie lubię robić tego co wszyscy naokoło. :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Gosieńko ..ależ się cieszę , że masz wreszcie dozę optymizmu ...dziękuję za miłe odwiedziny ;:196 .
Pozdrawiam ...z krainy deszczowców :wit

P.S.- niestety , w piżamie nie śpię ...tylko w koszulce nocnej , którą już dawno zamieniłam na strój wypadowy ...jadę do lekarza .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś widzę, ze teraz, gdy ogródek już obsadzony i pięknie kolorowy, przyszła pora na dekoracje ogrodowe :D Uwielbiam wodę w ogrodzie i jestem pewna, że fontanna przyniesie Ci mnóstwo radości , swoim pluskaniem :D
Ależ ciekawa jestem Twojej altanki, będę z ciekawością zaglądała na jaką wersję się zdecydujesz :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko,trzeba było coś sobie kupić na poprawę humoru,a że ciuchy dawno mnie nie kręcą to kupiłam odrobinę wody do ogrodu.Chciałam jakieś ciurkadełko czy coś w tym stylu,bo przy oczku jest za dużo roboty,a że facet naprawdę zjechał dużo z ceny przez to,że wyjeżdża do skusiłam się.Pojechałam tylko z koleżanką do towarzystwa,wróciłam z dużymi zakupami,ale przy niej tak zawsze mam,ze mięknę.ona kupiła fontannę o średnicy 2,40,nie wiem jak to będzie wyglądało,bo ogród ma połowę mniejszy od mojego.

Obrazek

Obrazek

-- 7 lis 2013, o 10:59 --

Aguś,masz rację - ogród jest już tak upchany roślinami,że trzeba powiedzieć stop i zabrać się za kosmetykę,żeby rośliny nabrały blasku.Postanowiłam skończyć z tymi korytami wkoło tarasu,wyjadę z nimi w głąb ogrodu,a jak coś nie przetrzyma zimy to trudno,nie będę już bawiła się w podlewanie 120 doniczek w sezonie,bo to mordercza praca.

Zakwitł mi z samosiejki żółty rumianek i kosmos też z samosiejki.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Małgosiu, fontanna pierwsza klasa. Bardzo chciałabym jakąś wodę u siebie, ale na oczko nie ma szans, a fontanna, to nawet nie wiem jaka miałaby być, jakaś prosta chyba i nie rzucająca się w oczy, ale za to, żeby było słychać wodę. Niedługo cała bliższa i dalsza rodzinka będzie do Ciebie przyjeżdżać urlopy spędzać. Obejrzałam Twoje zdjęcia i co mi się rzuciło w oczy to to, że Twoje RH zawiązały piękne grube pąki na przyszły rok, a moje jakoś marniutko w tym roku. Miałam wyjść do ogrodu, ale zaczęło mżyć w związku z czym pójdę posprzątać w pomieszczeniu gospodarczym.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Oho...widzę ,że muszę iść się przyjrzeć pierwiosnkom :roll: Powiedz mi kochana...czy otwieraja sie u ciebie paki rododendronowi ;:202 czy mam zwidy jakie ...
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgoś, to pokaż nam gdzie ustawiłaś fontannę...

piszesz że facet wyjeżdża, kurczę szkoda...

miłego deszczowego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”