Świat roślin ewy-rozalki część piąta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Świat roślin ewy-rozalki część piąta

Post »

Ewcia, czy masz w swoim ogrodzie miejsca, w których słońce świeci tylko 3h? Ja od strony północnej mam kuchnię, pod nią dwa rododendrony i coś bym jeszcze tam dosadziła, ale nie bardzo wiem co:( wszystkie kwitnące , które znam lubią słońce. Może masz doświadczenie w tym temacie?
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu ja w tym roku też kupiłam 4 azalie i 2 Rh ale to już koniec z tymi pięknymi krzewami nie mam już więcej na nie miejsca, chyba że mi któraś wypadnie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa :wit Poogladałam zdjęcia i z zachwytu zaniemówiłam, ile Ty masz rh i azalii. ;:oj Cudnie jest po prostu, a zaraz dojdą róże 150 szt, będzie co podziwiać. Na Twoim miejscu nie wychodziłabym z ogrodu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

EWUniu witaj kochana :wit
JOLCIU ,Polaracht mam .Libretto kupuj w ciemno , bo jest cudny . :D
CELINKO staram się nie sadzić w dużych grupach roślin ,które kwitną w jednym czasie ,bo potem zostaje miejsce ,które nie zawsze możesz obsadzić .Zdarzają sie małe grupki ale większość kwitnie jako soliter .W moim ogrodzie cały czas coś kwitnie ,każdy skrawek ziemi jest zagospodarowany .Potem już nie widać ziemi tak jak teraz jeszcze .Masz rację Celinko że wszystkiego nie pokazałam . ;:65 ;:65 ;:65
ELU przychodzisz do mnie wzdychać ,a ja latam wzdychać do Ciebie :;230
IWONKO Ty jeszcze pamiętasz pierwszą część ? Kochana jesteś . ;:196
MICHAŁKU dzięki że wpadasz i że podobają Ci się moje krzewy ;:173 ;:173
AGNIESIU nadają się pluskwice ,makleje ,hortensje ogrodowe ,azalie japońskie ,no i paprocie ,które są piękne a jest tyle cudnych ,że powinnaś o nich pomyśleć naprawdę . ;:108 :tan
DANUSIU ja niestety mam to samo .Jedna miejscówka ,a 6 wymarzonych ;:oj
BEATKO trochę się uzbierało .Kupisz jednego ,chcesz mieć drugiego ,a za chwilę masz cały ogród .
Z ogrodu rzeczywiście ciężko wyjść ,żeby nie komary ,tochyba bym w nim nocowała :lol:
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ewciu: masz azalie japońskie w cienistych miejscach? Z etykiety wynika, że one lubią słońce i ciekawi mnie jak kwitną w miejscach z deficytem słonecznym. Paprocie są śliczne, ale obawiam się, że mogą zagłuszyć malutkie rododendronki.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

AGNIESIU nie wszystkie paprocie mają wielkie rozmiary .Poczytaj w internecie ,to się przekonasz .Moje azalie japońskie rosną w nogach dużych azalii i różaneczników ,ale nie tylko .Jedna rośnie na bardziej słonecznym miejscu i jest co roku spalona przez słońce .Za to te w półcieniu pięknie rosną i kwitną .W tym roku zimowały bez okrycia i zmarzła tylko ta która co roku przemarza .Muszę z nią coś zrobić ,bo coś jej tam nie pasuje .Ja Ci ich nie polecam na słońce ,naprawdę . :D
Aga789
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ewciu, moje dwie azalie japońskie mam na zachodnim skrzydle i bardzo się one dobrze tam czują :). Tylko ta północna część jest jakoś pechowa. Padł tam jeden rododendron, a Hakuro zmarzła w miejscu szczepienia :(. Teraz mamy dwa nowe Rh i jedną nową Hakuro..oby się utrzymały. Jestem ciut mądrzejsza o doświadczenie i okryję na zimę miejsce szczepienia i fest podleję jesienią rododendrony. Tylko właśnie tak jakoś pusto w tym kącie.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różanecznikowy raj....... ja w maju chyba bym nie wychodziła z Twojego Ewuniu ogrodu ;:180
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Betti ,a ja nawet o tym nie pomyślałam ,faktycznie dosyć szybko . ;:oj Struś pędziwiatr tak ma :uszy
Agniesiu Hakuro i wszystkie wierzby kochają słońce i wodę .W cienistym zakątku będzie jej źle .W ciemnym kącie posadź bergenię ,ona wytrzyma wszystko .Powiem Ci że ja swoje różaneczniki ,to i zimą podlewam jak zajdzie konieczność .W tym roku było dużo śniegu i napily się do woli ,to kwitną ,jak szalone .One wręcz nienawidzą suszy . ;:173

-- 24 maja 2013, o 16:03 --

Agniesiu zawsze możesz przyjechać pod namiot ,zamieszkasz z Celinką ,która przyjmie Cię chętnie .Zapraszam ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, czy ta azalia na przedostatnim zdjęciu po prawej stronie świerka to Homebush? Jest u mnie w ogrodniczym taka, wieloletnia już, ogromna, za ponad 600zł :( Ale cudowna jest bez dwóch zdań.
Pięknie u Ciebie za sprawą różaneczników... czekamy na róże ;:173
Pozdrawiam deszczowo!
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Tak to ona ,jest jedną z pierwszych moich azalii .Ma z nich wszystkich największą dla mnie wartość .Jest piękna ,zapach cudny i kwiaty ma najtrwalsze ze wszystkich azalii .Nic dziwnego że przetrwała od średniowiecza uprawiana w dworkach i pałacach .Zasługuje na cały ten splendor .Jak trafisz to kup,tylko nie za taką sumę ,jaką wymieniłaś . ;:3
x-ag-a
---

Post »

Cieszy mnie Twoja świetna opinia o Homebush - uważam że jest naprawdę wyjątkowej urody azalią... ta w moim ogrodniczym jest wyższa ode mnie, stąd ta kosmiczna cena...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ja swoją kupiłam dawno temu ,za nieduże pieniądze ,ale bardzo jej szukałam .Ja nie wiem czy w szkółce w Hellenówku jej nie widziałam w zeszłym roku .
x-ag-a
---

Post »

Jutro sie tam w takim razie wybiore :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Ciekawe co tam mają ciekawego ,jeszcze w tym roku nie byłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”