Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Wreszcie jakieś fotki :). Powojnik faktycznie ma gigantyczne kwiaty. Fajny pomysł z tą skrzynką i butem. Widzę że palety i skrzynie mają coraz większe powodzenie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosia ale mi radość sprawiłaś ;:138 Cudny zakątek,ja mam taką samą huśtawkę i bardzo podoba mi się pomysł z materiałem powiewającym na wietrze.Jak przymocowałaś? A dół też jest podpięty? No cudnie...do tego skrzynka pomalowana na biało tworzą idealną całość ;:167
Dzięki za inspiracje,może kiedyś coś podobnego wyczaruję ;:224

Pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witam Gosiu
Wpadłem z rewizytą i o dziwo zahaczyłem najpierw o wątek kulinarny. Dziedzina mi zupełnie nieznana,(bo ja potrafię nawet wodę przypalić), dlatego cenię takich ludzi i podziwiam. Oglądając Twoje poczynania kulinarne już wiedziałem jaki będzie ogród.
Szczególnie na co zwróciłem uwagę w domu jak i w ogrodzie to dbałość o detale. Bardzo subtelnie wkomponowane w otoczenie. Pomijając różnorodność nasadzeń trzeba przyznać nie banalnych wszędzie jest ład i porządek.
Ile godzin ma Twoja doba. Z pomocników to widziałem tylko młodzież z grabkami.
Chyle czoło ;:180 przed Twoją pracowitością. Janusz
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipany ślicznie kwitły, dużo masz odmian, ale nie dziwi mnie to bo wiem, że lubisz wiosenne cebulowe.
Pomysł z białymi zasłonami bardzo fajny, mają chyba też chronić od słońca? Skrzynka z bratkami robi furorę, podobnie biała klatka. Wypatrzyłam jeszcze dzbanek z motywem egipskim za liliami wśród zieleni, cudny jest.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu Twój zakątek jest prze piękny ;:167 Cały dzień bym siedziała i tylko podziwiała. A powojnik pierwszy raz w życiu widzę tak ogromne kwiaty ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetny pomysł na zakątek do posiedzenia, Gosiu jesteś niesamowita ze swoimi pomysłami ;:215
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie jest u Ciebie. Bardzo klimatycznie. Wszystkie dodatki super wkomponowane w roślinność.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Aniu - Mój ogródeczek jest naprawdę nie wielkich rozmiarów więc i utrzymać w nim porządek jest o wiele łatwiej.
Ale też w małych widać wszystkie nawet najmniejsze zielsko , to czasem potrafi bardzo irytować ;:306
Hortensja o którą pytasz to Hortensja pnąca , od 2 lat dopiero kwitnie a mam ją już 5 lat. Rośnie po woli ale za to ma bardzo silne chwytne korzonki.

Aniu - Anabuko - Powojniki wielkokwiatowe są najpiękniejsze ale również najbardziej chorowite i podatne na uwiąd.
Ale jak już zakwitną to naprawdę z wielkim łaaaał.
Klatka to prezent od męża

Dorotko - Dziękuję

Weroniko - Jeśli nie masz dużego ogrodu to tak jak ja , ja mam naprawdę mały kącik dlatego nazywam go zielonym zakątkiem.
Udowodniłam że każdy centymetr ziemi można maksymalnie obsadzić i sprawić że właśnie mi on sprawia wiele radości.
Pamiętaj nie liczy się ilość tylko jakość ;:306 Wiem że nie jest perfekcyjny i wiele by można jeszcze w nim zmienić ale wszystko w swoim czasie.

Madziu - Wreszcie jakieś , najpierw wiosna i zupełny brak czasu potem laptop padł razem z wszystkimi zdjęciami których niestety nie dało się odzyskać. Teraz muszę systematycznie dodawać zdjęcia na forum bo jedyne jakie ocalały z ostatnich 2 lat to tylko te na forum i fB.
Skrzynka była w opłakanym stanie ale ja wiedziałam co z nią zrobię całą zimę czekała na swoją kolej i się w końcu doczekała.
Z kolei but to prezent od teściów na rocznicę ślubu od razu miał zielone przeznaczenie ;:108

Aniu - Cieszę się że mój zakątek potrafi przynosić radość nie tylko mnie , dziękuję za miłe ciepłe słowa ;:196
Pomysł zasłon urodził się już w ubiegłym roku , wtedy zawisły resztki pomarańczowego materiału , z odzysku.
W tym roku chciałam jasne , był plan kupna materiału ale że mój mąż miała worek szmat za których sprzątanie się zabrałam okazało się że są tam idealne zasłony. Ale znów problem jak je zamocować aby w razie potrzeby można było je rozsunąć i znów mój eM okazał się nie oceniony.
Mój mąż ma firmę remontową i czasem przywozi rzeczy z drugiej ręki i tak stary karnisz był idealnym rozwiązaniem przymocowany do górnej belki zaciskami. U dołu podpięta jest też zaciskami , do płotka.
Zachęcam do stworzenia takiego miejsca , w upalny dzień chwila cienia super sprawa ;:196
Aniu tutaj tył od strony warzywnika.

Obrazek

Januszu - Witaj wątek kulinarny również jest tylko czasem po prostu na niego nie ma czasu. Ale mąż i dzieci obiad mają codziennie ha ha
Lubię gotować ale czasem wszystko pogodzić oj kończy się strasznym bólem pleców.
Detale uważam że diabeł tkwi w szczegółach , lubię takie cudeńka.
Co do czasu to ja nie pracuję więc jak czegoś nie zrobię dzisiaj to jutro. Ta młodzież przy grabkach to moje urwiski które w tym roku kończą pierwszą klasę za tydzień długo wyczekiwany koniec roku szkolnego jupi mama bardziej się cieszy niż dzieci.
A tutaj powstający gospodarczy , mąż baaaardzo dużo pracuje więc tylko w niedziele i to nie każda ma wolne więc idzie to mozolnie ale idzie.

Obrazek

Gosiu - Wiosenne wszystkie cieszą , ale miłością do tulipanów zaraził mnie mąż on zawsze kupował mi dużo cebul tulipanowych. I tak teraz kupuję już ja sobie sama te które podobają mnie się najbardziej.
Zgadza się zasłony mają również chronić przed słońcem.

Polu Iwonko Violetto - Dziękuję za miłe słowa ;:196

U mnie właśnie zaczęło lać jak z cebra , ale to dobrze sucho strasznie a wszystko potrzebuje wody.
Wstawiam kilka czerwcowych ujęć.

Obrazek

Bałtyk kwitł przepięknie , teraz już przekwita

Obrazek

Pilu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Gosiu a co to za piękność?
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Iwonko to Claude Monet
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Gosiu masz bardzo piękny zakątek
ciekawa jestem jaką to róże wybrałaś zamiast Edenki
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Dokładnie, nie ilość ale jakość.:) Mojemu daleko nawet do mojego ideału ale z roku na rok coraz lepiej wygląda. Miejsca u mnie jeszcze na wiele roślin ale staram się nie kupować co popadnie tylko bardziej przemyślanie.:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Gosiu. Masz ładne niczym nie porażone róże. Swoje już 3 razy opryskiwałem od czarnej plamistości. Na razie efekt jest ale nie wygląda to ładnie jak liście są w białe plamy. Najbardziej atakuje miniaturki. Na razie udało mi się powstrzymać dalszy atak ale na jak długo? -nie wiadomo. Budowa trochę zajmie Ci ogrodu ale pewnie była konieczna.

Miłego weekendu. :wit Janusz
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już wiem, jak zabuduje sobie taras u góry na domku, to u góry będą takie kotary ;:108
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Ulu - Dziękuję ;:196
Wybór był trudny , zawsze jest trudny zwłaszcza że lista zawsze jest za długa ( za długa )
Więc za miast Edenki wybrałam http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza- ... donica/765
Ale spokojnie jeszcze jedno miejsce jest właśnie dla niej.

Weroniko - Ja roślin dokupuję każdego roku , po troszeczku jednak bez wpadek się nie obyło.
A to za bardzo się rozrosło , a to lawendy mnie nie lubią. Każdy zakup raczej zawsze przemyślę , ale teoria a praktyka to dwie różne kwestie.
Lawendę kupowałam kilka razy , aż w końcu jedna jedyna póki co się przyjęła , chyba mnie polubiła ;:306

Januszu - Ja swoje róże też profilaktycznie pryskam na przemian raz na robala raz na grzyba. Właśnie dzisiaj byłam i kupiłam oprysk na robala, jak ustąpią deszcze znów popryskam. Słyszałam że lepiej zapobiegać niż leczyć więc systematycznie opryskiwacz i do dzieła. Budowa no cóż , mąż ma trochę gratów i gdzieś to pochować trzeba.

Iwonko - Kotary polecam , choć dzisiaj babcia męża się zastanawiała co to za moda firany w ogrodzie :D

Dzisiejszy dzień pochmurny , na przemian ze słońcem jednak słońca dzisiaj jak na lekarstwo. Nawet pod wieczór padał grad ;:202
Jednak udało mi się dzisiaj dotrzeć do ogrodnika i kupić nawóz który jeszcze przed deszczem rozrzuciłam. A to dzisiejsze fotki.
Liczę się z tym że mogą się powtarzać , bo zielony zakątek nie duży i tak jakoś wychodzi że czasem fotografuje to samo kilka razy.

Hortensja pnąca , uwielbiam ją za te ażurowe kwiaty

Obrazek

Obrazek

Tineke

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rosa Belmonte

Obrazek

Alinka

Obrazek

Obrazek