Mam nadzieję, że to dopiero dobrego początki - przecież długa jesień i zima dopiero przed nami.

Jeśli chodzi o kwiaty to nie narzekam(bobym zgrzeszyła)tylko jakoś mam wrażenie, że mniej ich było niż w roku ubiegłympiasek pustyni pisze:Pioruńsko krótki - masz rację![]()
Ale u Ciebie i tak można tych kwitnień pozazdrościć. Jak na przykład tych przed chwilą pokazanych
Coś tam nacykałam tych kwitnących więc jak się z opisami ogarnę to na pewno będę na wątku pokazywać.hen_s pisze:Piękne rośliny dziś pokazałaś.![]()
Mam nadzieję, że to dopiero dobrego początki - przecież długa jesień i zima dopiero przed nami.
- oby takich pocieszaczy było jak najwięcej i często pokazywane na Forum
Paula15 pisze:Matukance wcale na urodzie nie ubyło przez te ciernie
piasek pustyni pisze: Nie zmienia faktu, że śliczna jest na każdym etapie rozwoju - czy łysolek, czy z taką czuprynką
emerald pisze:Twoja M. madisoniorum z nowymi cierniamijest chyba najpiękniejszą matukanką na świecie.
Ideał
Nadzieja pisze:Fajnie wygląda Matucana z nowymi cierniami
W sprawie tej matukanki to może ja się już do tej łysej tak przyzwyczaiłam jak do dobrej znajomej blondynki- jak zmieni kolor to znowu przywyknąć trzeba.Inez pisze:Twoja Matucana powala na kolana (oooo jeszcze wyszło do rymu :P ) te ciernie są rewelacyjne!!!
Kwiaty Gymnocalycium do pozazdroszczenia