Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Chciałam Ci się pożalić, Jagi, że u mnie zima :roll: Zasypało, przymroziło, wieje i zacina... jestem smutna, a jedyną pociechą tulipany w wazonie... Najlepszego! ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Moje ulubione kolorki -pomarańcz, łosoś ;:215 . Mi nie obiecałaś, ale możesz obiecać.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kliwia to piękny kwiat - pamiętam u mojej znajomej pięknie kwitł :).
Ja z kolei dostałam dzisiaj w prezencie kwiatek w doniczce od mojej połówki niestety nie wiem co to za dobrodziejstwo :(
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór
No, nie bardzo dobry, bo za zimny, ale odpowiedzieć Miłym Gościom się godzi ;:108.

Ewo Rozalko, ;:215.

Agu, musimy się utulać nawzajem ;:306, Ty mnie, a ja Ciebie. Co prawda objawy paskudy są różne ( u nas nie pada ), ale ziąb jak diabli. Do bani, bez dwóch zdań. Ale skoro dotrwałyśmy do teraz, to i tę czkawkę zimy przetrzymamy ;:304.

Alicjo, ta kliwia jest taka "wypasiona", że wystarczy i dla Ciebie :uszy.

Na razie. Idę zanurzyć się "w pieszczocie pian". Z kryminałem. Jagi
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jagodo ...do bąbelków nie godzi się włazić z kryminałem - jak już , to raczej z Wilburem Smithem ...albo z Paulo Coelho ( Alchemik , Jedenaście minut ) ...- no , chyba , że uważasz , że za starzy ;:306 .
Mam kliwię , ale jakoś nie chce kwitnąć ;:185 - tylko raz mnie zaszczyciła kwiatami ...
Pozdrawiam Cię z zimnej , wietrznej i deszczowej Małopolski :wit ;:168 ;:167 ....
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

No też mam ten problem :roll: Jest a jakoby jej nie było ;:131 Nie kwitnie ;:185 Może opowiedz Jagodo,jakie pieszczoty jej stosujesz,że tak rozkwita ;:oj
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódeczko, pewnie to źle świadczy o moim guście literackim, ale do kąpieli biorę kogo popadnie ;:306.
A kliwia stoi w rzadko przeze mnie zimą odwiedzanym pokoju i tym samym podlewam ją kiedy sobie przypomnę albo kiedy czegoś stamtąd potrzebuję. Czasem wchodzę i ze zdumieniem stwierdzam, że właśnie kwitnie ;:oj. Tak było i tym razem.

Miriam, kliwia się ( nie wiedzieć kiedy ) tak rozrosła, że chyba w donicy jest tylko kłębowisko suchych korzeni, bo nie ma gdzie wlewać wody ;:oj. Wygląda na to że: 1) lubi mieć ciasną donicę, 2) nie lubi nadmiernej troski. Wymarzona roślina, co ;:306.

Wiele osób skarży się, że już dawno nie widziały wróbli. Podejrzewają nawet, że to ginący gatunek. Stanowczo zaprzeczam. Ja nie narzekam na ich brak. Dobrze im tu mimo trzech kotów ;:306. Oto dowody rzeczowe.

Ten obrazek kojarzy mi się z ławką rezerwowych ;:306.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy - Jagi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pogoda faktycznie paskudna. Wietrzysko niesamowite, ale za to kołderka rośnie. Jeden pozytywny aspekt pogodowy.
Najgorsze, że jutro będe musiała wsiąść w samochód. :roll:
Ławka rezerwowych fajna, ale nie wytłumaczyłaś jakie to zawody :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo, jaka kołderka ;:oj.
U nas chyba z liści, bo z nieba nie ma zamiaru nic spaść, tylko ziąb ;:174. Jak przyjdzie ten mróz, o którym tak kraczą, to będzie niedobrze ;:223.
A zawody w wyżeraniu słonecznika sikorom na czas. Kto szybciej, kto więcej.

Pa, pa - Jagoda
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Ja też mam kliwię i tak jak piszesz lubi ciasną donicę,rzadkie podlewanie,zimny wychów,opieki zero.Ważne tylko aby nie ruszać jej z miejsca bo bardzo tego nie lubi.U mnie stoi na północnym oknie,często kwitnie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

A ja wiem dlaczego nasza przemiła gospodyni poszła do wanny z kryminałem...ale nie powiem :wink:

==================

Jagódko - wczoraj posiałam Kupidynka. Tylko do końca nie wiem czy on będzie niebieski czy wrzosowy...Jak zakwitnie to się zobaczy :wink:
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Ibrakadabra chodzi po wodzie, ciekawe jakie jeszcze cuda potrafi czynić. Wicek i Szuwarek upamiętnieni w zabawnych sytuacjach, gębusia mi się sama uśmiecha. Zdjęcia kotów wspaniałe, czekam na następne.
Takiej wczesnej wiosny też nie lubię, bo człowiek rwie się do ogrodu, a tu zimno. I w każdej chwili może znowu wrócić zima i zmrozić to co już wyrosło. Nie lubię takiej niepewności. Jednak jak przystało na ogrodowego nowicjusza, zachwycam się teraz kiełkami wyłaniającymi się z ziemi. Oprócz wzruszenia czuję też czasem wielkie zdziwienie i zapytuję sama siebie 'cóż ja tutaj posadziłam?' Ogród budzący się do życia po zimie graniczy dla mnie niemal z cudem, podobnie siewki na parapecie wyrastające z nasionek. Trochę mnie uspokoiłaś Jagi, że większość początkujących ogrodników tak ma i że to stan przejściowy. Mój M chyba by tego nie zniósł na dłuższą metę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jagódko w kwestii mojej czapeczki. Otóż gdy płynęliśmy stateczkiem po jednym z naszych Wielkich Jezior, pożyczyłam sobie ten kapelusik od pana kapitana, co by na zdjęciu lepiej wyglądać. I w ten oto sposób mam miłą pamiątkę z naszych letnich wojaży :D
Spędziłam wczoraj u ciebie mnóstwo czasu i naprawdę delektowałam się twoimi zakątkami. Ogród masz przepiękny, niebanalny, romantyczny i ciekawy. Można po nim spacerować, podziwiając coraz to inne kwiaty i gadżety. Taki klimat jest mi bardzo bliski. No i powiem ci, że zainspirowałaś mnie w kilku sprawach, które mam nadzieję zrealizować w tym sezonie.
A poza tym, co też jest nie bez znaczenia, bardzo mi przypominasz moją koleżankę o takim samym imieniu i wyglądzie (przyjrzałam ci się bliżej w waszym wątku spotkaniowym). Ona też ma taką, sorry, gadkę i poczucie humoru.
Miłego weekendu życzę. :D
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Grazia pisze:Ja też mam kliwię i tak jak piszesz lubi ciasną donicę,rzadkie podlewanie,zimny wychów,opieki zero.Ważne tylko aby nie ruszać jej z miejsca bo bardzo tego nie lubi.U mnie stoi na północnym oknie,często kwitnie.
O coraz bardziej mi się ta kliwia podoba. Cieszę się że już mi ją obiecałaś. ;:138
Wanda7 pisze:... (przyjrzałam ci się bliżej w waszym wątku spotkaniowym)...
Trochę bym się Jagódko obawiała, obserwują Cię, donoszą o najlepiej strzeżonych datach, zakradają się i przykrywają ogonami. Czy to już inwigilacja?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

MUSZĘ POSZUKAC INFO O KLIWII-takie nie wymagające roslinki to marzenia:)
wróbelki super
u mnie dzwon z nasionkami miał amatorów tylko jak był mróz,a jak tylko ciut zelżało to nikt sie nie pojawia:(
wisi jednak blisko okna i chyba sie boją sikorki bo dalej wisi słoninka i karmik i tam sie pojawiaja ,razem z wróbelkami-ilość jednak jest raczej skromna
rządzą zdecydowanie 2 pary srok-łobuziaki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”