Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Madzia, drewno potnie, potem spali, nie jest źle. 

To moje marzenie miec kilka takich plaskich "kamyczkow" w moim ogrodkuvariegata pisze:... Januszu[/b], te kamienie to skarby z okolicznych pól...
Na szczęście było chłodno i poszło bez omdlenia a przy mojej kondycji to naprawdę sukces![]()
![]()
... Czerwonym kółkiem zaznaczyłam miejsce przyszłej różanki. Proszę uruchomić wyobraźnię, bo zdjęcia są drastyczne bardzo![]()

Szanujcie dziewczyny siebie i robote, nie zajac nie ucieknie a czasem moze zaszkodzic.
Zdjecia wcale a wcale nie sa drastyczne, prawodlowe planowanie badz to na papierze czy na zdjeciach to 49% sukcesu koncowego efektu.
Przepraszam ze sie wtrancam ale proponowalbym rozaneke wlasnie wzdluz obrzeza w ksztalcie kropli wody. Sorry kotku, nie zrobilem tego specjalnie.

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, donice z kratkami śliczne
, świetnie spełnią swoją rolę zasłaniając widok na sąsiada
I miejsce na różankę świetne
Będzie pięknie
Krzewy pod płotem też podrosną i wkrótce widoki za płotem nie będą aż tak bardzo rzucać Ci się w oczy . Wzrok będzie zatrzymywał się na tych uroczych rzeczach, zobaczysz
Moi sąsiedzi za płotem też mają tak "ułożone" drewno

I miejsce na różankę świetne

Krzewy pod płotem też podrosną i wkrótce widoki za płotem nie będą aż tak bardzo rzucać Ci się w oczy . Wzrok będzie zatrzymywał się na tych uroczych rzeczach, zobaczysz

Moi sąsiedzi za płotem też mają tak "ułożone" drewno

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Madziu, idealne miejsce na różankę!
A do tych donic z kratkami to planujesz pnącza? Jak się rozbuja ogród na zielono, to sąsiada zasłoni, luzik
Widoczki wiosenne...bajkowe
ps. części lawendy wcale nie tniesz? toż to ciekawy eksperyment
A do tych donic z kratkami to planujesz pnącza? Jak się rozbuja ogród na zielono, to sąsiada zasłoni, luzik

Widoczki wiosenne...bajkowe

ps. części lawendy wcale nie tniesz? toż to ciekawy eksperyment

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Donice z kratkami na pnącza pierwsza klasa
Będzie cudnie i ani się nie obejrzyć nie będziesz widzieć sąsiedzkich wybryków
Miejsce na różankę idealne...będziesz siedzieć i podziwiać za każdym razem ich piękno.
Ściskam

Ściskam

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danuś, kochana jesteś, że tak piszesz
A sąsiad, no cóż, faktycznie pamiętam Twoje zdjęcia od strony "śmieciarza". Dlaczego ludzie nie potrafią uszanować cudzej pracy? Czekam z niecierpliwością na cudeńka
Kupiłam nową odmianę mięty- czekoladową
Mam już 4 odmiany
Iga, on drewno spali, ale na to miejsce przywiezie nowy złom lub coś gorszego. On co rok coś dowozi
Dobrze, ze już za chwilkę będzie tam rósł żywopłot z żywotników
Januszu, bardzo dziękuję za pomoc. Oczywiście to czerwone kółko, to tylko tak poglądowo zaznaczyłam, żeby pokazać miejsce
Kształt to jeszcze kwestia do zaplanowania. Twój pomysł z łezką bardzo pomocny, dziękuję. W kwestii kamieni, zapraszam do siebie na zbieranie
Kasiu, dziękuję za komplement
Miejsce na różankę, może nie do końca osłonięte od wiatru, ale za to słoneczne i w zasięgu wzroku oraz węchu
Masz rację, że jak płot już obrośnie żywopłotem to wtedy wzrok będzie się skupiał na innych rzeczach niż te wątpliwej urody skarby sąsiada
Kasiu_Robaczku, bardzo się cieszę, że miejsce na różankę wg. Ciebie jest ok.
Kratki od strony rabaty mają być obsadzone różami pnącymi, które zadołowałam
Po kolei patrząc na kratki od lewej strony mam zamiar posadzić: 'Eden', 'Chopin', 'Loise Odier' 'Pink Don Juan', 'New Dawn' i na kratce rozpoczynającej różankę 'Angela'('Korday')
Eksperyment lawendowy do obserwacji
Aguś, kochana jesteś. Mam nadzieję, że ten efekt uda mi się uzyskać szybko
Dzisiaj ciąg dalszy zdjęć z serii drastycznych, ale muszę wkleić koniecznie, ponieważ chcę się pochwalić moim zagajnikiem brzozowym. Tak! Powstał wczoraj, rękami moimi i wk....ego syna
Ale powstał
Proszę o wytężenie wzroku, ponieważ zagajnik jest TAM z tyłu:

Posadziliśmy 3 brzozy razem

Iga, on drewno spali, ale na to miejsce przywiezie nowy złom lub coś gorszego. On co rok coś dowozi

Januszu, bardzo dziękuję za pomoc. Oczywiście to czerwone kółko, to tylko tak poglądowo zaznaczyłam, żeby pokazać miejsce

Kasiu, dziękuję za komplement

Kasiu_Robaczku, bardzo się cieszę, że miejsce na różankę wg. Ciebie jest ok.
Kratki od strony rabaty mają być obsadzone różami pnącymi, które zadołowałam

Po kolei patrząc na kratki od lewej strony mam zamiar posadzić: 'Eden', 'Chopin', 'Loise Odier' 'Pink Don Juan', 'New Dawn' i na kratce rozpoczynającej różankę 'Angela'('Korday')
Eksperyment lawendowy do obserwacji

Aguś, kochana jesteś. Mam nadzieję, że ten efekt uda mi się uzyskać szybko

Dzisiaj ciąg dalszy zdjęć z serii drastycznych, ale muszę wkleić koniecznie, ponieważ chcę się pochwalić moim zagajnikiem brzozowym. Tak! Powstał wczoraj, rękami moimi i wk....ego syna

Proszę o wytężenie wzroku, ponieważ zagajnik jest TAM z tyłu:

Posadziliśmy 3 brzozy razem

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Trzy brzozy razem jako znak waszej rodziny?

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Madziu, tempo robót imopnujace
, młodzież pomaga to najważniejsze. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu fajnie, ze angażujesz syna do wspólnej pracy.... trochę pomarudzi, ale pomaga
W końcu tak sie wdroży, że będzie to dla niego normalka. Moja córcia niestety anty-ogrodowa.... bardzo żałuję, ze nie wciągałam jej do pracy przy roślinkach. Ale za to bardzo pomocna w domku
Pięknie wyglądają te drewniane skrzynie z kratami. Róże będą ślicznie się na nich prezentowały..... a zagajnik będzie wspaniały..... ach jak ja ,,zazdraszczam,, takiego wielkiego ogrodu

Pięknie wyglądają te drewniane skrzynie z kratami. Róże będą ślicznie się na nich prezentowały..... a zagajnik będzie wspaniały..... ach jak ja ,,zazdraszczam,, takiego wielkiego ogrodu

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Eeee...no efekt zagajnika za parę lat będzie fantastyczny, a młody dawno o wkurzeniu zapomni i tylko się ucieszy, że mu matka w ogrodzie stworzyła zaciszny zakątek do zaciągania młodych dziewcząt celem oglądania motyli
Sąsiad, widzę, że podobnie jak my robi zasieki na mamuty, tylko jego jakieś trwalsze chyba? Weź mu pod osłoną nocy przerzuć tam parę kłaczy podgarycznika i perzu, ukorzeni się i zarośnie błyskiem, a Ty będziesz mieć widok na zielony kopiec
A pomysły różane świetne...będą nam szczęki z wrażenia opadać, jak to wszystko zakwitnie...

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Madziu, trochę wiatru różom się przyda
One wolą przewiew niż kiśnięcie w zaciszu gdzie mogą bardziej łapać jakieś przypadłości
Pamiętasz książkę o Małym księciu i róży
Brzozy piękne

One wolą przewiew niż kiśnięcie w zaciszu gdzie mogą bardziej łapać jakieś przypadłości

Pamiętasz książkę o Małym księciu i róży

Brzozy piękne

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Magda, fajnie wymyśliłaś z tymi donicami i kratkami
, przynajmniej częściowo oddzielisz się od sąsiada. Miejsce na różankę też rewelacyjne, ale będzie pachnieć

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Madziu świetne donice z kratkami i fajne umiejscowienie różanki .
Janusz ma dobry pomysł z tą kroplą !!
Co do sąsiada to też widziałam gorsze dekoracje choć wierzę ,że jest to mocno frustrujące gdy bezmyślnie zasłoni Ci widok z działki.
Zdjęcie z krzesłami i donicami magiczne. Spędzałabym tam całe dnie i chłonęła atmosferę tego miejsca.
Pelargonie wystawisz dopiero po zimnej zośce? Moje już wiszą od weekendu i zaczęłam się martwić.
Zagajnik brzozowy będzie piękny! Też mam potrójną , bo bardzo mi się podobają
Janusz ma dobry pomysł z tą kroplą !!
Co do sąsiada to też widziałam gorsze dekoracje choć wierzę ,że jest to mocno frustrujące gdy bezmyślnie zasłoni Ci widok z działki.
Zdjęcie z krzesłami i donicami magiczne. Spędzałabym tam całe dnie i chłonęła atmosferę tego miejsca.
Pelargonie wystawisz dopiero po zimnej zośce? Moje już wiszą od weekendu i zaczęłam się martwić.
Zagajnik brzozowy będzie piękny! Też mam potrójną , bo bardzo mi się podobają

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Łał ale przyspieszenie
, podziwiam ja bym już nie dała rady pracować w tak dużym ogrodzie , mam mały ogród i nie raz brakuje mi sił.
Genia

Genia
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Aga, masz rację
Iga, tu nie ma na co czekać. Młodzież na siłę wdrażana do roboty, ale pomaga
AGNESS, skrzynie są dość delikatne jak na moje otoczenie, ale już kupione i teraz obsadzić i się cieszyć
Młody taki chętny nie jest, o nie
Musiałam go groźbą angażować
Pat,ten zagajnik to faktycznie będzie miejsce spotkań
Liczyłam na moje spotkania z książką a niecne zamiary młodego odsuwam w myślach jak najdalej....
Twój pomysł z zachwaszczeniem kopca i tak delikatniejszy niż mój pierwotny.... z zapałkami
Kasiu, dziękuje za rady, czyli już całkowicie nie mam wątpliwości jeśli chodzi i miejsce na różankę
Madzia, dziękuję. Mam nadzieję, ze będzie tak jak to sobie wyobrażam
Aniu pelargonie posadzę dopiero po 15 maja, bo mi szkoda ich zmarnować. Cieszę się, że podoba się Tobie przyszła aranżacja tarasu i jego otoczenia. Pomysł Janusza z kroplą mi też przypadł do gustu ( kotu mniej
)
Genia, dlatego zasuwam, żeby móc za parę lat tez tak powiedzieć
Parę zdjęć wiosennych

Iga, tu nie ma na co czekać. Młodzież na siłę wdrażana do roboty, ale pomaga

AGNESS, skrzynie są dość delikatne jak na moje otoczenie, ale już kupione i teraz obsadzić i się cieszyć

Pat,ten zagajnik to faktycznie będzie miejsce spotkań

Kasiu, dziękuje za rady, czyli już całkowicie nie mam wątpliwości jeśli chodzi i miejsce na różankę

Madzia, dziękuję. Mam nadzieję, ze będzie tak jak to sobie wyobrażam

Aniu pelargonie posadzę dopiero po 15 maja, bo mi szkoda ich zmarnować. Cieszę się, że podoba się Tobie przyszła aranżacja tarasu i jego otoczenia. Pomysł Janusza z kroplą mi też przypadł do gustu ( kotu mniej

Genia, dlatego zasuwam, żeby móc za parę lat tez tak powiedzieć

Parę zdjęć wiosennych

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)