Mogło być inaczej ....
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mogło być inaczej ....
Ja chyba jeszcze kupię Zuiko Rindo ale gdzie i jak posadzić to pojęcia nie mam.Kursy jakieś trzeba brać.Twoja jest sporych rozmiarów.Pełna też mnie kusi.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Liście tulipanowca świetne są!
Podziwiam te wszystkie maluszki skalniakowe
Podziwiam te wszystkie maluszki skalniakowe

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku dla mnie najbardziej kłopotliwa goryczka to sino -ornata ,juz dwa razy kupowałam pojedynczą, wszystkie traktuje jednakowo ,po zimie miejsce puste,jak ta pełna któregoś roku się nie pojawi juz u mnie minie ochota na nią .
Jacku jesień ładna kolorowa , ja i tak jej nie lubię szaro buro... ponure dni mgła i chlapa.
Jacku jesień ładna kolorowa , ja i tak jej nie lubię szaro buro... ponure dni mgła i chlapa.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Wiesiu.
Już wszystko porobiłaś w ogrodzie?
Powiedz mi czy Twój tulipanowiec kwitł Ci i ile ma lat?
Już wszystko porobiłaś w ogrodzie?
Powiedz mi czy Twój tulipanowiec kwitł Ci i ile ma lat?
- misia53
Alu tulipanowiec ma 9 lat ,nie kwitł
w ogrodzie spadają resztki liści )...z trawnika sprzątam nabierząco, część roślin opatulone, zostały róże do okopczykowania i hortensje do opatulenia.Juz niewiele roślinek kwitnie drugi dzień pada i zimno ,dziś strasznie wiało.
Przylaszczki obłożone mchem,kwiat nie przemrozi , będą ładnie kwitły

MIŁKI I CIEMIERNIKI tez opatulone

Kwitnie złocień arktyczny

okryta też opuncja i zrobione daszki nad skalniaczkowymi co nie lubią wilgoci

Pewnie juz nie zakwitnie goryczka sino-ornata alba

Jesienny widok ogrodu

Kwitnie sobie asterek ,

Przylaszczki obłożone mchem,kwiat nie przemrozi , będą ładnie kwitły

MIŁKI I CIEMIERNIKI tez opatulone

Kwitnie złocień arktyczny

okryta też opuncja i zrobione daszki nad skalniaczkowymi co nie lubią wilgoci

Pewnie juz nie zakwitnie goryczka sino-ornata alba

Jesienny widok ogrodu

Kwitnie sobie asterek ,
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Widzę,że jesteś przygotowana na nadchodzącą zimę. Już sporo roślin zabezpieczyłaś. Ale czy nie zbyt wcześnie? Ma być jeszcze ciepło.
Goryczka jeszcze Ci zakwitnie,ma pąki. U mnie kwitnie.
Ja tulipanowca mam krócej ,bo 6 lat. Poszedł w górę, a kwitnąć nie chce.
Ja jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie. Dziś nic nie zrobiłam,Dopadło mnie leniuchowanie. Taki dzień mi się marzył.
Dobranoc.
Goryczka jeszcze Ci zakwitnie,ma pąki. U mnie kwitnie.
Ja tulipanowca mam krócej ,bo 6 lat. Poszedł w górę, a kwitnąć nie chce.
Ja jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie. Dziś nic nie zrobiłam,Dopadło mnie leniuchowanie. Taki dzień mi się marzył.
Dobranoc.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Widoki jesienne piękne! Takie,jakie lubię
Czy to aster nowobelgijski? Ładny kolor.

Czy to aster nowobelgijski? Ładny kolor.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ja jeszcze nie okrywam chociaż część skalniaka przykryta jest firankami.Nie chce mi się wybierać liści z kamyków.Jak opadną wszystkie,firankę zabieram.Mam
złocienia arktycznego już dwa lata ale nie kwitnie.Nie wiem czy coś mu dolega czy jeszcze zbyt mały.
złocienia arktycznego już dwa lata ale nie kwitnie.Nie wiem czy coś mu dolega czy jeszcze zbyt mały.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- misia53
Jacku ,nie mam pojęcia jaka to aster,kupowałam w OBI miała być mała wyglądały kwitnące w doniczce tak....

ciekawe dlaczego się tak przebarwiły u mnie w ogrodzie nie ma astrów ,ani morcinków ,pewnie pójdą na kompost ,jak chcesz zostawie do przyszłego roku i mozesz ją mieć,kolor jest ciekawy , są dwie kępy.Ciekawi mnie tylko jedno ,czmu tak się zmieniła
Janku,złocień arktyczny mam drugi rok ,w tamtym kupione ledwie dwie gałązeczki i jesienią zakwitł a w tym roku juz spora kępa.Mam tez rózowy jest ładnie rozrośnięty nie zakwitł,jesienią zmieniłam mu miejsce.

ciekawe dlaczego się tak przebarwiły u mnie w ogrodzie nie ma astrów ,ani morcinków ,pewnie pójdą na kompost ,jak chcesz zostawie do przyszłego roku i mozesz ją mieć,kolor jest ciekawy , są dwie kępy.Ciekawi mnie tylko jedno ,czmu tak się zmieniła

Janku,złocień arktyczny mam drugi rok ,w tamtym kupione ledwie dwie gałązeczki i jesienią zakwitł a w tym roku juz spora kępa.Mam tez rózowy jest ładnie rozrośnięty nie zakwitł,jesienią zmieniłam mu miejsce.
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiesiu czyli rośliny przygotowane do zimy .Czy Acaulis i siedmiogrodzką też okrywasz czy zwykłe przylaszczki też tak trzeba okrywać ???.Śmieszny ten aster tak drastycznie zmienił kolor to jest niemożliwe
.

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Witaj Wiesiu.
Widzę ,że poczyniłaś już pierwsze działania związane z otulaniem roślinek przed zimą . Ja z tymi pracami jeszcze "jestem w lesie ".
Cudowne jesienne fotki z ogrodu . Uwielbiam takie kontrasty...
Widzę ,że poczyniłaś już pierwsze działania związane z otulaniem roślinek przed zimą . Ja z tymi pracami jeszcze "jestem w lesie ".
Cudowne jesienne fotki z ogrodu . Uwielbiam takie kontrasty...
- misia53
Jadziu[/b] w tym roku wszystkie przylaszczki opatulone są mchem,tak mi doradziła bardzo doświadczona kolekcjonerka roślin.Mają się odwdzięczyć ładnym kwitnieniem,może prawda....to rośliny lasu.Opatuliłam ciemierniki ,trójlisty obuwiki ,potem jeszcze dam gałązki igliwia.
Małgosiu i tak jeszcze sporo pracy będzie w ogrodzie ,opatulić trzeba hortensje i róze okopczykować.Ja nie przepadam za jesienią ,jesienne kolory malownicze ,dobrze ze pogoda dopisuje.
Dziewczyny ja sama się dziwię ,czemu tak zmieniła się aster ,zastanawiam się jak to robią... do sprzedarzy, roślinę ,
kupujesz inna
a potem masz coś zupwłnie innego.
Małgosiu i tak jeszcze sporo pracy będzie w ogrodzie ,opatulić trzeba hortensje i róze okopczykować.Ja nie przepadam za jesienią ,jesienne kolory malownicze ,dobrze ze pogoda dopisuje.
Dziewczyny ja sama się dziwię ,czemu tak zmieniła się aster ,zastanawiam się jak to robią... do sprzedarzy, roślinę ,
kupujesz inna

Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czy mech przyniosłaś z lasu trochę ciekawska jestem
,ale też chciałabym ,żeby moje przylaszczki [chociaż mam tylko takie pospolite żadne rarytaski ]też pięknie kwitły .Czy ciemiernikom nie będzie za ciepło ,przecież to zimowe kwiaty
Troche dużo mam tych pytań 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Czego ja się dowiaduje MISIU, przylaszczki mchem obłożyc ,ciekawe,ja nigdy tego nie stosowałam .Musze córce podpowiedzieć

- misia53
Jadziu,z duszą na ramieniu zbierałam mech w lesie pod drzewami liściastymi,przywiozłam tez ziemi z lasu spod brzozy i sparciałych korzeni brzozy.Mam nadzieje ze ciemierniką nie będzie zaciepło,dwa lat temu przemroziło kwiaty i sporo mi wyleciał,ma to zapobiec obgniwaniu liści ,Ja je nie nakryłam ,tylko wkoło obłorzyłam listki są na wierzchu i u przylaszczek też.Kto pyta nie błądzi
,ja tez nie wiedziałam ,ale jak się ma 40 letnie doświadczenie to pewno coś w tej tajemnicy jest.

Moje nadwyżki
Moje nadwyżki