No jakoś tak można, chociaż kilka się przez moje ręce "przewinęło"KamilaB pisze:Przemkuw moim wątku. Jak można nie lubić mammillarii
? To zdecydowanie musi być stan przejściowy i pewnie naprawialny
![]()

Ale na razie, jakoś nam nie po drodze

No jakoś tak można, chociaż kilka się przez moje ręce "przewinęło"KamilaB pisze:Przemkuw moim wątku. Jak można nie lubić mammillarii
? To zdecydowanie musi być stan przejściowy i pewnie naprawialny
![]()
abaddon1986 pisze:Jak lubię rodzaj Mammillaria to M. plumosa w ogóle mnie nie bierze... Dziwnie wygląda taka "kupka waty" w doniczce.
No a moje strajkująKamilaB pisze:Zakwitła pierwsza neoporteria
Swego czasu była całkiem niezła wymiana zdań odnośnie mamilarii. Razem z Gymnocalycium tworzą wybuchową parkę na forumKamilaB pisze:Nie myślałam, że mammillarie budzą tak skrajne odczucia.
Jakbyś postawił wśród mammillari to by zakwitłyprzemek_pc pisze:No a moje strajkują
Myślałam, że obcowanie z przyrodą uspakaja a nie eskaluje konflikty. Może jednak uspakaja... nie wiadomo cobyśmy robili gdyby nie nasze hobbyArtur89 pisze:Swego czasu była całkiem niezła wymiana zdań odnośnie mamilarii. Razem z Gymnocalycium tworzą wybuchową parkę na forum
Gdzie tam, jeśli chodzi o gusta i guściki to batalia słowna jest nieuniknionaKamilaB pisze: Myślałam, że obcowanie z przyrodą uspakaja a nie eskaluje konflikty. Może jednak uspakaja... nie wiadomo cobyśmy robili gdyby nie nasze hobby
Ale jak widać jest nieunikniona i chyba niektórzy specjalnie podsycają ogień.KamilaB pisze:Myślałam, że obcowanie z przyrodą uspakaja a nie eskaluje konflikty. Może jednak uspakaja... nie wiadomo cobyśmy robili gdyby nie nasze hobbyArtur89 pisze:Swego czasu była całkiem niezła wymiana zdań odnośnie mamilarii. Razem z Gymnocalycium tworzą wybuchową parkę na forum![]()
a dyskusja nad wyższością jednego rodzaju nad drugim ma coś z dyskusji o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi
Nie bójmy się nazwać tego po imieniuMartada pisze:Neoporteria diaboliczne ciernie i landrynkowy, delikatny w kolorze kwiatek.
Ujmujący kontrast