Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

No fakt, nasturcję lepiej od razu do gruntu, ale na forum widziałam, że parę osób uprawiało z powodzeniem z rozsady, więc myślę, że jakbyś wysadził z dużą bryłką ziemi i solidnie podlał, to powinny dać radę :wink:

Koty widzę, że już w pełni w wiosennych nastrojach :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ma to sens :D Swoją nasturcję przesadzałam w ogrodzie-siewki chciałam mieć gdzie indziej. Nie zginęły, ale bardzo długo wyglądały na chore, kwitły z opóźnieniem. Zostawione bez przesadzania sięgnęły w sezonie prawie 1,5 m, przesadzane może 50 cm.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja nasturcję zawsze wysiewam do gruntu. Rozrasta się jak szalona
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michałku!...witam serdecznie i słonecznie . ;:180
Zgadza się ....nasturcję lepiej bezposrednio do gruntu...odchoruje przesadzana zanim zaadoptuje się w nowych warunkach.
To tak samo jak z wysiewaną bezposrednio do gruntu albo pod folią sałatą , ogórkami.
Sprawdziłam kilka razy ...wiem co mówię. ;:108
Czy chcesz sadzonkę ostrokrzewu?
Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

To co do nasturcji mam już jasną sytuację, dzięki za rady :D Jednak mam już 2 pudełka wschodów więc najwyżej zostaną w tych pudełkach cały rok żeby nie chorowały.
Pat Ponieważ jest już ciepło przeprowadziłem koty do ich mieszkania - mają swoją komórkę z kanapą. Niestety nie są z tego powodu zbyt szczęśliwe, zimą pchały się na dwór a teraz do domu, coś im się poprzestawiało. Zrzucają zimowy puch i ciągle się piorą więc nie nadążałem ze sprzątaniem. A teraz chociaż będą przeganiały koty ze wsi co drzyzdają mi po rogach domu :twisted:
Bogusiu A czy ostrokrzew wytrzymuje dobrze zimę? Miałem kiedyś mahonię ale którejś zimy nie przetrwała a to chyba podobne rośliny?
Dziś śnieg w gigantycznym tempie topniał, około 14 było 19 stopni od strony północnej ;:oj
Obrazek
Powiedzcie mi czemu ikonka FO w lewym górnym rogu jest w żałobie? Zmarł ktoś z forumowiczów?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michałku jest na czarno z powodu rocznicy Smoleńska
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaa , bo dziś też było i myślałem że coś na FO się stało niedobrego. Dziękuję Gosiu ;:180
Myślałem, że dziś przygotuję część roślin do wysyłek, niestety topniejący śnieg to nie wszystko, pod śniegiem wieczna zmarzlina, jak w Suwalskiem ;:306 Może przez weekend odtaje. Biały śnieg właściwie prawie cały stopniał, zostały tylko czarne wydmy , które powstały w połowie marca. Zdjęcie z 14:00, teraz tego białego chyba już nie ma
Obrazek

"Jakim prawem mam wyjść na dwór :?: :!: Powiedz, że żartujesz"
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Całkiem jak moja Kota. :;230 Też jeszcze na śniegi nie chce wychodzić. :lol:
To już taką miałeś ślicznie dodatnią temperturę :?: ;:oj
:wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koło drzewek tyle wody? Czy to ziemia? Kot naprawdę zdziwiony :;230 Prześliczny.
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

Moje koty dla odmiany rwą się na dwór :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jaki wzrok proszalny! Nie wszędzie pod śniegiem ziemia miękka miejscami jest zamarznięta. Jak Ty masz mało tego b.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jak możesz być taki okrutny? Przyprawić kota o taki wyraz pyszczka :roll: Kot filmowy, skoro wyraża emocje mordką :D
Nasturcję koniecznie zostaw w pudełku :wink: Może po kilka łopatką przenosić do gruntu, żeby jak najmniej naruszyć korzenie.
U mnie bardzo mokro, nie dało się zbyt porządnie grabić trawnika, ale za to przycięłam jeden modrzew i zerwałam część chmielu z siatki. Czemu mnie plecy bolą-nie mam pojęcia, efektów nie widać żadnych :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No jak już u Ciebie słoneczko przygrzało, to konkretnie...19 stopni to nawet na gorącym D. Śląsku jeszcze nie było :wink:
Moje koty mają podobny wyraz pyska....jak zamykam im przed nosem drzwi na dwór...ale one jeszcze świata nie widziały i tkwią w przekonaniu, ze za drzwiami jest raj pełen pięknych kocich kobiet i/lub tłustych myszy :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Michał! Fajne te Twoje kociaki. Diablik na zdjęciu wyszedł niemal jak dzika puma :D
Możesz obserwować ich interakcje. Ja mam jedną kotkę i jedynym obiektem jej zmiennych nastrojów jestem ja sam :|
Czy już masz jakieś wczesnowiosenne kwiatki?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu widziałem Twoją Kotę - rzeczywiście bardzo podobne.
Gosiu To nie woda a takie czarne zaspy śniegowe , które powstały w połowie marca i nie chcą stopnieć, zupełnie jak lodowiec ;:oj
Bagienko Moja trójka (Sępik, Diablik i Emilka) nie są szczęśliwe z powodu przebywania na zewnątrz, natomiast Darmokot mi wreszcie wybaczył i się łasi i mruczy, pozwala się nosić na rękach. Chyba miała fochy z zazdrości , że tamte siedziały w domu a ona nie, ale cóż poradzić skoro nie chciała w domu zimy spędzić :|
Marysiu Dziś pozostała jedynie zaspa na warzywniku, odgarniany śnieg przy domu i czarne łby wydm marcowych w sadzie , poza tym wszędzie widać ziemię. Planuję w niedzielę zrobić paczki i wysłać w poniedziałek, chyba już się uda wszystko wykopać. Jak pojechałem dziś na Jędrzejów i wróciłem to dobiegał mnie z podwórka płacz - okazało się, że Sępik wlazł na garaż i nie wie jak z niego zejść. W dalszym ciągu nie mam pojęcia jak on tam wlazł ;:14 Otworzyłem balkon od domu i Sępik skoczył z garażu na balkon, wystraszony , że nie chciał z domu potem wyjść :D
Ewamaj Plecy Cię może bolą od schylania albo jakiejś pracy z grabiami? Nasturcję postaram się wysadzić całą grupą, bez rozdzielania, może wtedy tak tego nie odczuje.
Pat Uważaj żeby Ci koty nie zwiały, będąc pierwszy raz na zewnątrz mogą doznać szoku, mogą polecieć za ptakiem albo wpaść do rzeki, ostatecznie polecą za kocią kobietą ;:306 Jutro zapowiadają burze ;:oj więc baterie naładować, aparat w dłoń i do dzieła ;:138 ;:138
Jacku Może spraw jej towarzystwo, będzie jej weselej, choć z drugiej strony zauważyłem, że koty które chowają się bez innych kotów są bardziej słuchane. Takie żyjące w kociej rodzinie bardziej się rozbachorzają :wink: Jak na razie kwitnie mi cebulica ciemnoniebieska, jakiś kwiatek cebulowy biało-błękitny, do kwitnienia szykują się śliwy japońskie. Wszystko jest bardzo opóźnione, pamiętam jak w 2007 roku 28 marca zakwitła mi morela, teraz to ledwo mają pąki nabrzmiałe. Ale może to dobrze, może pomoże im to przetrwać zimnych ogrodników :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”