Ogródek to moje drugie życie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.2

Post »

Maryniu rabaty sama "obrabiam" ,mój M ma swój kacik warzywny i do niego nalezy koszenie trawy ,oraz cięższe prace .zresztą w sezonie lubi na leżaku w słoneczku poleżeć ,ja nie ,owszem przysiadę , kawke wypiję ,odpocznę ale opalac sie nie lubię , w tym roku wyjatkowo mało chwastów po zimie było ,a działka..pewnie że nie ucieknie ,wszystko sie zrobi byle zdrowie dopisywało,prawda ? poza tym ja tak lubię przebywać na powietrzu po okresie zimowym,ze jak jest pogoda to staram sie po pracy choć na 2 godziny w ogródku posiedzieć , wiele miałabym pomysłow żeby ja upiększyć ale wiąże się to z kosztami a na działce w pewne rzeczy nie chcę inwestować -ogród przydomowy to zupełnie co innego - ale roslinki kupuję i kupuję - ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Dorcia ale u ciebie wiosna no ...pełna gębą ;:oj slicznie a prymulki to masz super kolorki ta ostatnia przecudna ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Dorcia ale u ciebie wiosna no ...pełna gębą ;:oj slicznie a prymulki to masz super kolorki ta ostatnia przecudna ;:108
Też jestem tego zdania -ale kupiona w tym roku więc jestem ciekawa czy przezimuje :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

To masz tak jak ja tylko,że ja już nie pracuję a M zajmuje się warzywkami , w tym roku będzie znaczne opóźnienie z warzywkami ze względów zdrowotnych M ale pomidorki już się hartują na balkonie .
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DOROTKA,u Ciebie to dopiero kwitnie wszystko :wit
Zauważam żółtą kokorycz - bardzo piękna ona jest,niestety :oops:
Zazdosny :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

slanka-flora pisze:DOROTKA,u Ciebie to dopiero kwitnie wszystko :wit
Zauważam żółtą kokorycz - bardzo piękna ona jest,niestety :oops:
Zazdosny :wink:
Wdzięczne są kokorycze ,ładnie sie rozsiewają :D

-- 25 kwi 2013, o 07:42 --
marpa pisze:To masz tak jak ja tylko,że ja już nie pracuję a M zajmuje się warzywkami , w tym roku będzie znaczne opóźnienie z warzywkami ze względów zdrowotnych M ale pomidorki już się hartują na balkonie .
:wit
Też już bym chciała nie pracować :( -my pomidorów już od lat nie sadzimy,w ogóle mamy mały kącik warzywny-na rzecz roslinek ozdobnych ;:306 ,siejemy tylko ogórki i fasolkę szparagową ,rzodkiewkę , mały trochę sałaty i grządke cebuli posadzoną głownie ze względu na szczypiorek , posadzilismy też por i kilka flancy selera-też ze względu na liście bo dodaję je do sałatki z ogórków :D
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Witaj Dorciu Kokorycze śliczne są pięknie kwitną szafirki widzę że masz białe i niebieskie hmmm lilie jak królewny u mnie tez się wypuszczają w górę uładka tez śliczne kwiatuszki ma tulipanki śliczne ciekawa jestem tych twoich azali jak się otworzą :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

colli28 pisze:Witaj Dorciu Kokorycze śliczne są pięknie kwitną szafirki widzę że masz białe i niebieskie hmmm lilie jak królewny u mnie tez się wypuszczają w górę uładka tez śliczne kwiatuszki ma tulipanki śliczne ciekawa jestem tych twoich azali jak się otworzą :wit
Niestety 2 miniaturowe azalie mi zmarniały ,ale te co sie uchowały wszystkie maja pączki , szafrki mam jeszcze różowe ale zakwitł 1 kwiatek , moze w przyszłym roku bedzie lepiej :D
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14

Post »

ja się będę zabierać za rabaty dopiero 1 maja, ze względu na to że pracuję i nie mam kiedy pojechać do teściowej. A wy tu piszecie, że już praktycznie wszystko zrobione... ;:174
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

katevalley pisze:ja się będę zabierać za rabaty dopiero 1 maja, ze względu na to że pracuję i nie mam kiedy pojechać do teściowej. A wy tu piszecie, że już praktycznie wszystko zrobione... ;:174
Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciała ;:306
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

dorcia7 pisze: Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciała ;:306
No cóż jak chcę mieć kwiatki to niestety trzeba tam robić. Bo innego lepszego miejsca nie będę miała, chyba że cały balkon bym ziemią zasypała, ale balkon mi jest potrzebny ...
A mamy dość duży 4m w długość + z 1,20m w szerokość
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

dorcia7 pisze:
lulka pisze:Możesz mi powiedzieć jak to robisz, że żadnego chwasta nie masz? ;:oj U mnie rosną na potęgę ;:161
Madziu jak człowiek był tak spragniony ogródka przed tą długą zimę to szłam jak burza ;:306
Dorcia, skoro idziesz taranem, to może i przez mój ogródek przelecisz ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu jakbyś mieszkała w pobliżu to kto wie ?? :;230

-- 25 kwi 2013, o 08:59 --
katevalley pisze:
dorcia7 pisze: Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciała ;:306
No cóż jak chcę mieć kwiatki to niestety trzeba tam robić. Bo innego lepszego miejsca nie będę miała, chyba że cały balkon bym ziemią zasypała, ale balkon mi jest potrzebny ...
A mamy dość duży 4m w długość + z 1,20m w szerokość
To prawie taki jak mój-mam 4,5 długości :D , ale działeczka moja :heja
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

hehe mój Małż też najlepiej to by leżał w słoneczku i odpoczywał, a ja usiedzieć na miejscu nie mogę i ciągle szukam co by tu jeszcze zrobić, małża muszę ostro motywować żeby popracował i wykonał męską robotę :) na szczęście daje się przekonać ;:138
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p

Post »

DuczekiOsia pisze:hehe mój Małż też najlepiej to by leżał w słoneczku i odpoczywał, a ja usiedzieć na miejscu nie mogę i ciągle szukam co by tu jeszcze zrobić, małża muszę ostro motywować żeby popracował i wykonał męską robotę :) na szczęście daje się przekonać ;:138
A jak go motywujesz??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”