Ogródek to moje drugie życie cz.2
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.2
Maryniu rabaty sama "obrabiam" ,mój M ma swój kacik warzywny i do niego nalezy koszenie trawy ,oraz cięższe prace .zresztą w sezonie lubi na leżaku w słoneczku poleżeć ,ja nie ,owszem przysiadę , kawke wypiję ,odpocznę ale opalac sie nie lubię , w tym roku wyjatkowo mało chwastów po zimie było ,a działka..pewnie że nie ucieknie ,wszystko sie zrobi byle zdrowie dopisywało,prawda ? poza tym ja tak lubię przebywać na powietrzu po okresie zimowym,ze jak jest pogoda to staram sie po pracy choć na 2 godziny w ogródku posiedzieć , wiele miałabym pomysłow żeby ja upiększyć ale wiąże się to z kosztami a na działce w pewne rzeczy nie chcę inwestować -ogród przydomowy to zupełnie co innego - ale roslinki kupuję i kupuję - 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dorcia ale u ciebie wiosna no ...pełna gębą
slicznie a prymulki to masz super kolorki ta ostatnia przecudna 

- dorcia7
Też jestem tego zdania -ale kupiona w tym roku więc jestem ciekawa czy przezimujeKeetee pisze:Dorcia ale u ciebie wiosna no ...pełna gębąslicznie a prymulki to masz super kolorki ta ostatnia przecudna

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
To masz tak jak ja tylko,że ja już nie pracuję a M zajmuje się warzywkami , w tym roku będzie znaczne opóźnienie z warzywkami ze względów zdrowotnych M ale pomidorki już się hartują na balkonie .

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DOROTKA,u Ciebie to dopiero kwitnie wszystko
Zauważam żółtą kokorycz - bardzo piękna ona jest,niestety
Zazdosny

Zazdosny

- dorcia7
Wdzięczne są kokorycze ,ładnie sie rozsiewająslanka-flora pisze:DOROTKA,u Ciebie to dopiero kwitnie wszystko![]()
Zazdosny

-- 25 kwi 2013, o 07:42 --
Też już bym chciała nie pracowaćmarpa pisze:To masz tak jak ja tylko,że ja już nie pracuję a M zajmuje się warzywkami , w tym roku będzie znaczne opóźnienie z warzywkami ze względów zdrowotnych M ale pomidorki już się hartują na balkonie .

- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj Dorciu Kokorycze śliczne są pięknie kwitną szafirki widzę że masz białe i niebieskie hmmm lilie jak królewny u mnie tez się wypuszczają w górę uładka tez śliczne kwiatuszki ma tulipanki śliczne ciekawa jestem tych twoich azali jak się otworzą 

- dorcia7
Niestety 2 miniaturowe azalie mi zmarniały ,ale te co sie uchowały wszystkie maja pączki , szafrki mam jeszcze różowe ale zakwitł 1 kwiatek , moze w przyszłym roku bedzie lepiejcolli28 pisze:Witaj Dorciu Kokorycze śliczne są pięknie kwitną szafirki widzę że masz białe i niebieskie hmmm lilie jak królewny u mnie tez się wypuszczają w górę uładka tez śliczne kwiatuszki ma tulipanki śliczne ciekawa jestem tych twoich azali jak się otworzą

- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
ja się będę zabierać za rabaty dopiero 1 maja, ze względu na to że pracuję i nie mam kiedy pojechać do teściowej. A wy tu piszecie, że już praktycznie wszystko zrobione... 

- dorcia7
Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciałakatevalley pisze:ja się będę zabierać za rabaty dopiero 1 maja, ze względu na to że pracuję i nie mam kiedy pojechać do teściowej. A wy tu piszecie, że już praktycznie wszystko zrobione...

- katevalley
- 200p
No cóż jak chcę mieć kwiatki to niestety trzeba tam robić. Bo innego lepszego miejsca nie będę miała, chyba że cały balkon bym ziemią zasypała, ale balkon mi jest potrzebny ...dorcia7 pisze: Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciała
A mamy dość duży 4m w długość + z 1,20m w szerokość
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Dorcia, skoro idziesz taranem, to może i przez mój ogródek przeleciszdorcia7 pisze:Madziu jak człowiek był tak spragniony ogródka przed tą długą zimę to szłam jak burzalulka pisze:Możesz mi powiedzieć jak to robisz, że żadnego chwasta nie masz?U mnie rosną na potęgę

- dorcia7
Madziu jakbyś mieszkała w pobliżu to kto wie ?? 
-- 25 kwi 2013, o 08:59 --
, ale działeczka moja 

-- 25 kwi 2013, o 08:59 --
To prawie taki jak mój-mam 4,5 długościkatevalley pisze:No cóż jak chcę mieć kwiatki to niestety trzeba tam robić. Bo innego lepszego miejsca nie będę miała, chyba że cały balkon bym ziemią zasypała, ale balkon mi jest potrzebny ...dorcia7 pisze: Ja też pracuję ,ale u teściowej ogródka chyba bym nie chciała
A mamy dość duży 4m w długość + z 1,20m w szerokość

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
hehe mój Małż też najlepiej to by leżał w słoneczku i odpoczywał, a ja usiedzieć na miejscu nie mogę i ciągle szukam co by tu jeszcze zrobić, małża muszę ostro motywować żeby popracował i wykonał męską robotę
na szczęście daje się przekonać 

- katevalley
- 200p
A jak go motywujesz??DuczekiOsia pisze:hehe mój Małż też najlepiej to by leżał w słoneczku i odpoczywał, a ja usiedzieć na miejscu nie mogę i ciągle szukam co by tu jeszcze zrobić, małża muszę ostro motywować żeby popracował i wykonał męską robotęna szczęście daje się przekonać