Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Madziu, nie było Cię przez chwilę... udekorowałaś już chałupkę?
Kasiu, u mnie biało-szara szmata na niebie, sennie i do domu daleko... Jakoś musimy przetrzymać kolejny tydzień... Choinkę przed domem ubieram w światełka dzisiaj - już czas :) Miłego!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś mnie ostatnio robią się zaległości na forum ,piękne dekoracje , masz bardzo ciepłą atmosferę w domu dzięki kolorom w nim goszczących . Serdeczne mimo że spóźnione życzenia dla Ciebie i Pana M ,cudownie że się tak uzupełniacie :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit Och jak lubie takie swiateczne pierdolki i to obojetnie czy na elegancko czy na swojsko, na ludowo - nawet takie bardzo-bardzo pstrokato-kiczowate sa super ;:108 bardzo mi sie u Was podoba ;:333
ps najlepszego ;:136
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Piękne dekoracje w moich klimatach. Kupiłam wczoraj bombki na choinkę w A-D. Ceny u nich powalają. Próbowałam się doczytać, gdzie były wyprodukowane, nie chciałabym chińszczyzny na choince.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguniu, spóźnione życzenia rocznicowe ;:196 , pokazałaś piękne dekoracje świąteczne. U mnie od wczoraj świeci akacja robiąca za choinkę i nad gankiem zawisły świecące sople. Wewnątrz jeszcze nie mam dekoracji, choć pudła już zniesione ze strychu i choinka czeka na obsadzenie w stojaku.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś spóźniłam się na rocznicę ale przyłączam się do wszystkich serdeczności z tej okazji, dla Was obojga wielu jeszcze takich rocznic ;:4 ;:168
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

a ja mam zagwozdkę i straszny dylemat co przed domem w tym roku zrobić ;:223 Kupiłam girlandę z ozdobami w komplecie, ale muszę ją najpierw ubrać i zadecydować, czy machnąć nad drzwi wejściowe, czy do środka nad oknami salonowymi (karnisz owinąć), ale jak postawię ubraną choinkę to będzie za dużo szczęścia na raz;:124
Pokaż później oświetloną choineczkę proszę :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda jak boisz sie, ze bedzie za duzo dobrego, to sprobuj powiesic girlande pionowo gdzies w rogu pokoju. Wiem, ze girlanda nie po to zostala wymyslona ale powieszona w ten sposob nie dominuje otoczenia i spokojnie mozna postawic tez choinke ... moze znajde foto jak to wyglada.
x-ag-a
---

Post »

Magda, ja bym girlandę powiesiła nad drzwiami wejściowymi (jeśli nie wieszasz wieńca, bo obie ozdoby to już za dużo) albo zakombinowała z pionem, jak słusznie radzi Julek... Oswietloną choineczkę pokażę, a jakże... ale są to same światełka, bez zdobień.
Majutek, dziękujemy!
Marzenko, dzięki! Powoli zaczynamy ściągać ze strychów pudła z ozdobami... to już ten czas :)
Aniu, współpracowałam kiedyś zadwodowo z A-D i wiem, że większość ozdób kupowali w Hongkongu albo na Taiwanie... Myślę, że niewiele się zmieniło od tamtego czasu...
Julek, ja też lubię te okołoświąteczne pierdółki, rozstawione po wszystkich kątach w domu :) Pokaż jakies swoje dekoracje, jak wyzdrowiejesz... ;:196
Moniko, wielkie dzięki za miłe słowa! ;:173

Padłam na twarz, zmuliło mnie i zasypiam... kawa nie pomaga :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie buro i ponuro i coś białego leci z nieba. Spać się chce a jakże, a do końca jeszcze 1,5godz, i znów wrócę o ciemku do domku
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus u mnie dekoracyjnie skromnie wypadnie, bo nie moge sie jeszcze dokopac do wiekszosci ozdob. A ze ostatnio w mieszkaniu u mnie bialo-zloto bylo, to i tak mnie za bardzo teraz nie pasi, tak ze usilnie nie będę przerzucac kartonow w gospodarczym zeby je znalezdz.
Jak stane wkoncu na nogi, to moze jeszcze wybiore sie po sklepach i podjade do Majewskiego, bo on w tym swoim ogrodniczym ma tez taki duzy "dekoracyjny" dzial, jaki ostatnio Kasia pokazywala. Ale ja nie lubie kupowac dekoracyjnych rzeczy na lapu-capu, tak ze watpie zebym cos znalazla, tyle ze do Majewskiego mam rzut beretem, to zagladnac wypada.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Oswietloną choineczkę pokażę, a jakże... ale są to same światełka, bez zdobień.
muszę powiedzieć, że mnie i takie rozwiązanie się bardzo podoba, jak drzewka są ładnie rozświetlone, to więcej im nic nie potrzeba.
My w sobotę mamy osiedlowe ubieranie choinki (na tzw.rynku) Ciekawe co z tego wyjdzie, to pierwszy raz
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś widzę, ze jesteś przygotowana do Świąt na całego ;:63 Pięknie. U mnie ozdoby zawitają dopiero przed samymi Świętami.

Jak tam Twoje przemyślenia odnośnie rabaty -szpaleru hortensji? Będzie w tym miejscu spadania śniegu, czy nie?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu ja także spóźnione życzenia dla Was przekazuję . ;:167
Nie dziwię Ci się, że nie lubisz zimy, szczególnie takich pochmurnych dni, gdyż oprócz gorszego samopoczucia dają Ci się we znaki dojazdy do pracy, ale po Nowy Roku już będzie z górki . :D
x-ag-a
---

Post »

Teresko, witam serdecznie i dziękuję... oj tak, teraz jazda w jedną stronę to minimum godzina... dziś było bardzo ślisko na bocznych drogach - nie znoszę tego :( Masz rację... od stycznia już z górki... Spokojnego wieczoru!
Magda, dobry wieczór :wit Domu wewnątrz bardziej nie dekoruję - przybędzie tylko choinka przed samą wigilią, a na jodle przed wejściem do domu zawieszę światełka... Kusi mnie czasem taka bogata dekoracja bryły domu, ale odpuszczam, bo u mnie na wsi cokolwiek dziwnie byłoby to odbierane. Chyba ;-))
Co do szpaleru Limelight, to jeszcze nie zsunął mi się śnieg z dachu w to miejsce... ocenię przy najbliższej odwilży, ale raczej będę chciała plan zrealizować. Miłego wieczoru!
Magda-lulka, muszę kiedyś zawitać na tę Twoją osławioną wieś - Kasia zawsze zachwala świetny klimat tam panujący :) Umówimy się wiosną na objazdową wycieczkę po naszych ogrodach :) Liczę na zdjęcia wspólnej choinki!
Julek, u Ciebie chyba teraz bardziej srebrzyście-białe (może z dodatkami róż/fiolet?) dekoracje będą pasować? Ten Twój stół bardzo mi przypadł do gustu i chociaż do mojego wnętrza nie mogłabym go wstawić (bo drewno wszędzie), to rozwiązanie bardzo mi się podoba. Zdrowia i udanych zakupów u Majewskich :)
Marzenko, jakoś poniedziałek przetrwany i odfajkowany... Śnięta byłam niczym wigilijny karp, ale już w domu i można się oddać relaksowi na kanapce :)

Może nieco soczystych barw, bo coś nosem zaczynam się podpierać...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek