Gosiu przestań już z tą Hot Cocoa, bo Cię uduszę

, może jeszcze kiedyś będzie okazja, a jak nie to też nic się nie stanie, nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę, że się spotkamy, mam nadzieję, że moje królewny mnie nie zawiodą i będą wciąż jeszcze kwitły, następne pączki mają, więc jest nadzieja. Easy Does It śliczna róża, ale żeby oddać jej kolor to masakra, jak zobaczysz ją na żywo, to dopiero się zakochasz na amen, dzisiaj miała rozwiniętych 7 kwiatów, a ja po raz pierwszy zapomniałam dzisiaj o aparacie

. Jak przyjeżdżam to nie jestem wstanie zrobić zdjęć, tak świeci słońce muszę wychwycić odpowiedni moment za nim zrobi się za ciemno, może jutro o 5.00 przed pracą dam radę

. Już sprawdziłam, w tej szkółce skąd ją brałam jest w tej chwili do kupienia w doniczce, jeśli chcesz, to Ci ja zamówię, może i przy okazji ja się skusze na jakąś, jak przyjedziesz będzie czekała, piszą, że pachnie mocno, ale jak dla mnie bardzo delikatnie w porównaniu do innych i tylko te rozkwitające, rozkwitnięte całkowicie jeszcze mniej.
Aniu, to prawda, że ta róża jest piękna, ale dziś mając ich troszkę, uważam, że do tych najpiękniejszych nie należy, ale na samym początku tak samo ją odbierałam, więc była u mnie jako jedna z pierwszych, a widziałaś już kwitnącą Nostalgię, można rzec podobna kolorystycznie, a jednak zupełnie inna, jeszcze chwilka i też pokaże kwiatuszki.
Dzisiaj niestety bez nowych zdjęć, bo nie zdążyłam, ale może wykorzystam okazję i poproszę Was o radę, bo na to wciąż brakuje mi czasu
co może być powodem, że jeden z różaneczników GoldKrone, notabene ten którego dostałam w zeszłym roku od dzieci, więc tym bardziej mi go żal, mając ładnie wykształcone pączki w ogóle nie zakwitł, kiedy wszystkie inne dały popis temu pączki zaczęły zasychać, zrobiłam opryski, dostał nawóz, podlewałam i nic nie pomogło, wciąż żyje, bo listki nowe rosną, fakt, że rośnie w innym miejscu niż pozostałe, więc może go przesadzić?
taki był w zeszłym roku
w tym taki
róża Indigoletta, pięknie rośnie, ale w zeszłym roku miała tylko jeden kwiatuszek, w tym póki co powtórka z rozrywki, nie widzę nowych pączków, czy ona tak ma, bo jeśli tak, to czeka ją eksmisja z tej pergoli, gdzieś w ustronne miejsce, bo tu ma być witająca gości, czyli pięknie kwitnąca tak jak Graham Thomas, po drugiej jej stronie. No i widzę, że Aloha na innej pergoli też na razie pączków nie ma, ale ona niedawno posadzona, więc może dopiero w przyszłym sezonie.
reanimowana w zeszłym roku, a potem pięknie kwitnąca skimia też nie dała rady, zaczęła znów czernieć, ale tej mi akurat najmniej było żal, więc już się z nia pożegnałam, nie wszystko można niestety mieć, ale tego rodusia muszę uratować, więc za wszelkie wskazówki i rady będę wdzięczna