Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

A tutaj bylo 12 stopni dzisiaj, w nocy 7 i jakos nie zapowiada sie prognozowo na jakies diametralne zmiany w najblizszym czasie. Dla mnie osobiscie moze tak zostac do wiosny ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór, Gosiu...
Mrozów w pogodzie nie widziałam, dziś pewnie 16-dniową wrzucą to zobaczymy co się kroi... póki co, pogoda mi bardzo odpowiada - cicho, ciepło, bez deszczu... jeszcze żeby człek z miesiąc mógł od fabryki odpocząć...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jula, mnie zmyliły prognozy w necie. Aż się przestraszyłam, bo prawdę mówiąc nie miałabym czasu za bardzo na kopczykowanie w przyszły weekend. Odkładam zatem zadowolona tę czynność na później

Aguś, dzisiaj od rana trąbili w TVN, że od grudnia straszliwe mrozy. Nie wiem już komu wierzyć.
Ty już zakopcowałaś. Ja jeszcze czekam. Tak samo chcę zrobić jak w tamtą zimę. Kopczykowałam tuz przed mrozami, czyli w styczniu
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Mój eM kopczykuje po pierwszych przymrozkach :)
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Cześć Goś :wit :) Ja z kopczykowaniem też jeszcze czekam...pewnie w przyszłym tygodniu będę sypała ziemię...zbieram póki co ją z kopców krecich, a tych ostatnio nie brakuje :evil: Wzięłam się też za grabienie liści (znienawidzona robota)... pójdą na kompost, bo ponoć z liści najlepszy (tak słyszałam) ;:172
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, czyli jeszcze czekam :D

Gosiu Nutkowa, zastanawiam się, czy gdybyś kiedykolwiek chciała zmieniac trawnik :roll: , to nie powinnas zainwestować w siatkę pod niego. Wiem, ze to koszt, ale może kiedyś bedziesz miała furę pieniędzy? czego Ci życzę. Też czyatałam, że kompost z liści najlepszy. Ja zostawiam na rabatach. Już zaczynają gnić. Zobaczymy wiosną

A ja dzisiaj odkryłam kolejną norę nornicy. A tak się cieszyłam, że ich nie mam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Martwe pędy to widuję na różach, które przemarzną i wiosną trzeba ciąć. Teraz masz takie? Sama się z tym nie spotkałam, pewnie któraś z różanek będzie wiedziała, co się dzieje.
Pogoda o wiele lepsza-pokazało się trochę słońca, wieczorem padało, ale dziś niech sobie pada :evil: Jutro wracam później, więc też mi wszystko jedno :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Gosiu , co czytam nornica? ;:202 U mnie wraz z robotami na drodze poszły precz. Nie zniosły hałasu...
A z tymi przymrozkami to ciągle coś innego gadają, że może spaść i do -15 ;:202 Nie wyobrażam sobie, nie chcę..... ;:145
Ostatnie okrycia na dniach trzeba będzie zrobić....
Czytałam gdzieś u ciebie chyba, że jakieś robale -szkodniki miałaś? Ja mam problem bo w lecie opuchlaki strasznie mi zgryzły liście i poczytałam, że walka z nimi fatalna. Że larwy jeśli dostały sie do gleby mogą wykończyć rośliny. Trochę się martwię...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosiu zdjęcia porównawcze robią wrażenie. Aż się wierzyć nie chce, że w naszych ogrodach tak szybko zachodzą zmiany.
Zakładania trawnika naprawdę nie zazdroszczę. Ja mam do zdarcia kawałek i robi mi się na samą myśl słabo. Życzę powodzenia i dużej motywacji wiosną :wit
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Z tą zimą którą straszą od jakiegoś czasu to normalka, zawsze ma być za ileś tam dni i zawsze się im to przedłuża w czasie, nawet ta na jutro nie zawsze się sprawdza. ;:185
Ja w trakcie sadzenia usypuję kopce nówkom i od razu tym zadomowionym obok też, przynajmniej ubywa mi rabat do obrobienia. ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ogladalam prognoze na tvn... Mowili, ze juz za tydzien temperatury spadna ponizej -10st. :(
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiulek, o siatce myślimy...przy okazji wyrównywania terenu. Póki co na przedniej cześć ogrodu, czyli tej ozdobnej. Z tyłu niech sobie ryją sierściuchy wstrętne...smacznego... Może uda się jakieś barykady zrobić pomiędzy jedna częścią a druga(na linii siatki, parę metrów z jednej i drugiej strony domu)... nie wiem, może te jakieś dźwiękowe odstraszacze, albo coś... To już będzie łatwiej niż na całym terenie.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Margo2 pisze:Jula, mnie zmyliły prognozy w necie. Aż się przestraszyłam, bo prawdę mówiąc nie miałabym czasu za bardzo na kopczykowanie w przyszły weekend. Odkładam zatem zadowolona tę czynność na później

Aguś, dzisiaj od rana trąbili w TVN, że od grudnia straszliwe mrozy. Nie wiem już komu wierzyć.
Ty już zakopcowałaś. Ja jeszcze czekam. Tak samo chcę zrobić jak w tamtą zimę. Kopczykowałam tuz przed mrozami, czyli w styczniu
Witaj Gosiu ja już troszkę okopczykowałam swoje róże i teraz się boję że im za ciepło z innymi roślinkami poczekam aż troszkę przymrozi .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, może to i wynik przemarznięcia? Były słabe już od początku wiosny, a potem część zaczęła zamierać. Teraz jak zbierałam liście bardziej się im przyjrzałam.Mam nadzieję, że to tylko to i przetrwają kolejną zimę. Tylko mnie zastanawia, dlaczego tak słabo się u mnie rozkrzewiają.
Ja dzisiaj też pracowałam.Przecież praca w ogordzie to nie praca

Kasiu, pewnie od Ciebie przyszły do mnie :roll: :;230
Do tej pory ich nie miałam.
Teraz będe musiała sadzić cebule w donicach.
Kasiu, wcale to nie musiały być opuchlaki. Najlepiej zbadać sprawę samemu i jak zrobi się ciemno wiosną, czy latem sprawdzić z latarką, czy żerują. One wtedy wychodzą. Wiem, że liście zjadają też inne owady. Np pożyteczne murarki, muchówki, mrówki, chrząszcze. Jest tego dużo. Nie zakładaj od razu najgorszego.

Monia, u mnie to są małe zmiany w porównaniu do Twojego ogrodu. Już nie mogę się doczekać naszego czerwcowego spotkania, Czy to w maju? Zobaczyłabym na własne oczy te Twoje rózyczki.
Motywację to ja mam, ale gorzej z czasem :roll:

Maju, ja nie mam jeszcze ani jednej rózy obsypanej. Czekam do ostatniej chwili, ale Ciebie rozumiem. Tyle róż okryć to jest zadania :roll:
Mam nadzieję, że jeszcze im się te prognozy nie sprawdzą.

Aga, nie strasz. Ja w weekend nie mam czasu. Znowu będę latała z wywieszonym jęzorem. ;:223

Gosiu, w sumie to krety są pożyteczne, bo zjadają szkodniki trawników, o paradoksie. :roll:
Dlatego buszują w tym miejscu. Ale jakby byał siatka to nic Ci nie wypchną. Najgorsze jest to, że tunele zapadają się po jakimś czsie i wtedy powstają doły i doliny

Geniu, ja czekam do ostatniej chwili. na razie pozwijałam trawki. Ale jeśli prognozy się sprawdzą, to będę biegała w weekend. Za wczesne okrywanie róż pobudza je do życia

to teraz pokażę kolejną przemianę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Co Ty robisz że kosmosy są takie niskie ? Moje ścigają się ze mną ;:oj .
Pozdrawiam. Gosia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”