Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Przepiękna porcja portretów RÓŻ !!! obejrzałam i zmykam
- może mi się przyśni rosarium...

- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ tu pięknie.Wchodzę i odpoczywam.Jest zielono,jest kolorowo,jest przestrzeń...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ostatnio nie wyrabiam z czasem, więc tylko zaglądam podziwiam i zmykam. Dziś czas w końcu się odezwać....trzeba nocą kraść miłe chwile
Rozplenica przepiękna i wspaniale sportretowana, pokazany cały jej urok i zwiewność
Ja myślałam , ze swoje straciłam po zimie , ale na szczęście 2 odbiły i jedna z nich pięknie zakwitła 

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Oj, ja za wszystkimi powtórzę, że rozplenica jest cudowna
Z przykrością stwierdzam, że mojej coś nie pasuje - może ją opryskam nawozem, bo listki ma takie blade.

Dominiko, moja rozplenica rośnie nad oczkiem trzeci rok i bardzo ładnie się już rozrosła... widziałam jednak w dwóch innych ogrodach starsze egzemplarze - ogromne, rozłożyste - i te dopiero robią wrażenie
Pokaż zdjęcie swojej...
Aga, cieszę się, że Twoje dwie rozplenice odbiły po srogiej dla nich zimie... strasznie byłoby żal je stracić. Czasu nie mam również, więc głównie zaglądam, podziwiam, a piszę rzadziej... Pamiętam jednak o ulubionych ogrodach
Mamofrania, witam Cię serdecznie po raz pierwszy i dziękuję za miłe słowa! Zapraszam częściej, jeśli tylko masz ochotę...
Ewelino, muszę zgłebić Twój ogród pod kątem róż, bo nie kojarzę byś je u siebie miała... ale może się mylę ;-) Przyśniły Ci się chociaż? ;-)) Dzięki za odwiedziny...
Gosiu, Whiter najpiękniej wygląda w fazie lekko rozchylonego pąka.. jest niesamowicie delikatną różą i dość szybko później przekwita, ale urodę ma nieziemską... U mnie też kiepsko z nastrojem
Marysiu, trafne porównanie Whiter do marcepanowej różyczki dekorującej tort
Ewuniu, sesję Twojej Astrid obejrzałam - jest absolutnie doskonała!
Heniu, bardzo dziękuję za zdjęcie L.D. B. (proszę, nie usuwaj go)... w jakim wieku jest Twój krzew? Z opisu wszystko się zgadza, a co do kwiatów, to mam lekkie wątpliwości... muszę się dokładnie dzisiaj przyjrzeć mojej...
Kleo, właśnie to połączenie, o którym piszesz - trawy, hortensje, rozchodniki - szalenie mi się podoba!
Julek, jesteś już wyjechana?
Beatko, co do spotkania na wystawie, to jeśli będę w ogóle, a zwłaszcza rano, to zadzwonię
Z rozplenicami spróbuj - w Melonie powinni mieć duży wybór, albo po prostu podjedź do Grass Factory...
Iwonko, wiesz jak to bywa z roślinami... u jednego przezimuje bez okrycia, u drugiego zmarźnie nawet pod kopcem - nie ma często reguły... Dobrze, że udało Ci się z przezimowaniem Twojej rozplenicy - na przyszły rok po wzmocnieniu na pewno pokaże co potrafi i wypuści mnóstwo kłosów... Do Wandzi wpadłaś na pewno i wiesz o co chodziło... Pozdrawiam Cię serdecznie!
Maryniu, dzięki za miłe słowa pod adresem mojej rozplenicy... na swoją musisz poczekać, bo wygląda na to, że faktycznie trochę się obraziła na konkurencję ;-))
MaGorzatko, ja dzisiaj muszę się opić herbaty w pracy, bo wczoraj skończyła mi się w domu i nie było wieczornego rytuału... Buraczkowa Astrid powinna Ci jeszcze zakwitnąć... do zimy daleko!

Aga, cieszę się, że Twoje dwie rozplenice odbiły po srogiej dla nich zimie... strasznie byłoby żal je stracić. Czasu nie mam również, więc głównie zaglądam, podziwiam, a piszę rzadziej... Pamiętam jednak o ulubionych ogrodach

Mamofrania, witam Cię serdecznie po raz pierwszy i dziękuję za miłe słowa! Zapraszam częściej, jeśli tylko masz ochotę...
Ewelino, muszę zgłebić Twój ogród pod kątem róż, bo nie kojarzę byś je u siebie miała... ale może się mylę ;-) Przyśniły Ci się chociaż? ;-)) Dzięki za odwiedziny...
Gosiu, Whiter najpiękniej wygląda w fazie lekko rozchylonego pąka.. jest niesamowicie delikatną różą i dość szybko później przekwita, ale urodę ma nieziemską... U mnie też kiepsko z nastrojem

Marysiu, trafne porównanie Whiter do marcepanowej różyczki dekorującej tort

Ewuniu, sesję Twojej Astrid obejrzałam - jest absolutnie doskonała!

Heniu, bardzo dziękuję za zdjęcie L.D. B. (proszę, nie usuwaj go)... w jakim wieku jest Twój krzew? Z opisu wszystko się zgadza, a co do kwiatów, to mam lekkie wątpliwości... muszę się dokładnie dzisiaj przyjrzeć mojej...
Kleo, właśnie to połączenie, o którym piszesz - trawy, hortensje, rozchodniki - szalenie mi się podoba!
Julek, jesteś już wyjechana?
Beatko, co do spotkania na wystawie, to jeśli będę w ogóle, a zwłaszcza rano, to zadzwonię

Iwonko, wiesz jak to bywa z roślinami... u jednego przezimuje bez okrycia, u drugiego zmarźnie nawet pod kopcem - nie ma często reguły... Dobrze, że udało Ci się z przezimowaniem Twojej rozplenicy - na przyszły rok po wzmocnieniu na pewno pokaże co potrafi i wypuści mnóstwo kłosów... Do Wandzi wpadłaś na pewno i wiesz o co chodziło... Pozdrawiam Cię serdecznie!
Maryniu, dzięki za miłe słowa pod adresem mojej rozplenicy... na swoją musisz poczekać, bo wygląda na to, że faktycznie trochę się obraziła na konkurencję ;-))
MaGorzatko, ja dzisiaj muszę się opić herbaty w pracy, bo wczoraj skończyła mi się w domu i nie było wieczornego rytuału... Buraczkowa Astrid powinna Ci jeszcze zakwitnąć... do zimy daleko!
Wpadłam się przywitać. Ładny dzionek się zapowiada. Miłego Aguś.
Ja chyba już jesień czuję, bo zaczynam się zastanawiać, skąd wezmę ziemię i korę do kopczykowania. 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Znów sprzeniewierzę parę minut w pracy ale muszę zajrzeć. Hortensja wygląda jakby tam była od zawsze, jak zwykle kompozycja absolutnie fantastyczna z tymi trawkami.
A rozplenica
będę tylko powtarzać po innych: przepiękna, bujna i zwiewna. Też kupiłam dwie rozplenice Rubrum. Jak przezimuje to powiększę kolekcję. Tym razem zabezpieczę na zimę
żeby nie mieć tak ogromnych strat.
Wczoraj się skatowałam wieczorem sadząc cztery przetaczniki Christa. Ty byś u siebie w tym samym czasie posadziła pewnie ze 40.
Jak ja kocham swoją piaszczysto-korzenną działeczkę 
A rozplenica

Wczoraj się skatowałam wieczorem sadząc cztery przetaczniki Christa. Ty byś u siebie w tym samym czasie posadziła pewnie ze 40.

Beatko, dzień dobry... Ty wiesz, że też myślałam o tym nieszczęsnym kopczykowaniu... w tym roku użyję chyba kory, bo mam wykorowane rabaty i nieźle się namęczyłam wiosną, żeby usunąć i posprzątać ślady po kopcach z ziemi...
Miłego dnia również...
Jolu, cieszę się, że miejsce, które wybrałam dla hortensji od Ciebie przypadło Ci do gustu... kawałek dalej jest kępa składająca się z trzech hortensji ogrodowych, które w zasadzie tworzą jedną całość, tak się rozrosły... myślę, że będzie jej tam dobrze
Czytałam o przetacznikach Christa - piękne! - i o mękach wczorajszego sadzenia
Biedna!
Miłego dnia również...
Jolu, cieszę się, że miejsce, które wybrałam dla hortensji od Ciebie przypadło Ci do gustu... kawałek dalej jest kępa składająca się z trzech hortensji ogrodowych, które w zasadzie tworzą jedną całość, tak się rozrosły... myślę, że będzie jej tam dobrze

Czytałam o przetacznikach Christa - piękne! - i o mękach wczorajszego sadzenia

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Agnieszko, pieknie wkomponowałaś hortensję od Joli. Masz to coś...
Róże u Ciebie piekne, jakby chciały przemówić...
Cóż dziś chłodniej, może Młody nie padnie mi w drodze powrotnej do domu i będę mogła znów coś porobić w ogrodzie?
Róże u Ciebie piekne, jakby chciały przemówić...
Cóż dziś chłodniej, może Młody nie padnie mi w drodze powrotnej do domu i będę mogła znów coś porobić w ogrodzie?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aguś - bywając u Ciebie podziwiam Twoje szlachetne i eleganckie róże
Od niedawna i u mnie goszczą ale jak wiesz takie popularne i dostępne na lokalnym rynku. Nie silę się na ściąganie i zamawianie
róż i innych roślin .Bo jakoś tak mam,że zawsze znałam i znam swoje miejsce na ziemi... Dlatego omijają mnie wszelkie frustracje i zniechęcenia...
.No bo w moich skromnych ROD-owych warunkach to byłoby tak jak z motyką na księżyc..U mnie sprawdzają się zwykłe pospolite odmiany i szkoda się silić na wyszukane. .Same nazwy nie pasują . A w takich Ogrodach / tak,tak, przez duże O/jak Twój to jest TO!
No i wcale to nie "wazelina" ale takie są moje odczucia i przekonania i nic tego już nie zmieni ... 

róż i innych roślin .Bo jakoś tak mam,że zawsze znałam i znam swoje miejsce na ziemi... Dlatego omijają mnie wszelkie frustracje i zniechęcenia...

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozplenica już całkiem dorodna, zabezpieczasz ją jakoś na zimę?
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agnieszko Twój ogród jest jednym z kilku do których zagladam żeby nacieszyć oczy pięknymi obrazkami roślin, dziś zaglądając zobaczyłam jak piękne kłosy ma rozplenica i już wiem że w przyszłym roku trzeba będzie jej poszukać. Ja ostatnio też mało piszę bo jakoś mam takiego lenia nic mi się nie chce, nawet na forum spędzam ostatnio dużo mniej czasu.
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, oczekuję, żeby klon wyróżniał mi się na tle rabaty, tworzył barwną plamę. Pokrój i wielkość obojętna, no może żeby nie był to jakiś olbrzym.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej Aguś
jak nastrój dzisiaj?
piękne foty Astrid i Whiter
Szkoda tylko, ze kwiat Whiter taki nietrwaly..
Kiedy planujesz przesadzać róże? Trochę się obawiam tej operacji u siebie, mam nadzieję, ze przeżyją...
przydałaby się Jule do pomocy, ma doświadczenie
Ps. yyyy...Jule, wpadniesz do mnie w pazdzierniku?

Kiedy planujesz przesadzać róże? Trochę się obawiam tej operacji u siebie, mam nadzieję, ze przeżyją...

Ps. yyyy...Jule, wpadniesz do mnie w pazdzierniku?

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aguś jak tam podniosłas sie nieco po kawusi kochanej
Ja nawet ciągnę...ale ..chlip chlip, nie wiem czy chlip chlip ,będę miała chlip chlip....Eden88 chlip
Niech mnie ktos przytuli

Ja nawet ciągnę...ale ..chlip chlip, nie wiem czy chlip chlip ,będę miała chlip chlip....Eden88 chlip

Niech mnie ktos przytuli