Dzięki

,aż tak piękny to on nie jest bo zawsze mam problem z kadrowaniem aby całego bałaganu nie objąć.
Pytasz pewnie o hutujnię sercowatą "Cameleon"
Inaczej zwana Tułacz pstry, nazwana tak za pewne, że potrafi rozchodzić się po ogrodzie. Jak to przeczytałam, pomyślałam, że to cudownie będę miała taką piękną roślinkę wszędzie, bo niektórzy traktują ją jak chwast tak potrafi podobno chodzić po ogrodzie.
Napisałam podobno bo u mnie całkowicie wymarzła zeszłej zimy, dobrze, że ją zabrałam w doniczkę i na strych to przetrwała i stopniowo chcę ją rozmnażać i wprowadzać do ogrodu aż mi się rozrośnie. Oczywiście pod warunkiem, że nie powtórzy się taka zima jak w zeszłym roku, mroźna i bezśnieżna.
Bardzo ją lubię, piękne listki i kwiatki, zapach liści ma fajny choć nie każdemu się podoba. Jest to roślina bagienna, dobrze rośnie w donicy stojącej w misce z wodą, dobra dla lubiących przelewać rośliny bo tej nie przeleją w gruncie na grządce też pięknie sobie radzi, rozmnaża się przez podziemne kłącza. U mnie z powodzeniem robi za roślinę doniczkową na zewnątrz w sezonie.