Kriss dawno u Ciebie nie byłam a tu takie zmiany, oporządzony wzorowo ogródek i warzywniak, kwiatuszki pięknie przezimowały. Pisałeś u mnie, że Ci pierwiosnki nie kwitną a ja widzę kwitnący pierwiosnek u Ciebie I krokusy śliczne. I pierwsza wiosenna tęcza
Pogoda piękna to i prac mnóstwo. Mieli racje, że po zimie przyjdzie lato - dziś był normalnie upał. Ale nie zrażałem się.
Maska A i tak zaraz będą chwasty rosły. Racja , bardzo się cieszę. Chodziło mi o te inne pierwiosnki. Bo mam takiego rdzawego. Krokusy powoli przekwitają. Byłą piękna.
Wsadziłem sałatę, później znalezioną cebulę na szczypior.
Popikowałem lwią paszczę ,szarłata i ostróżkę.
"Stara rabata" i jej nowa część.
To jest właśnie ten wiejski płotek (oczywiście prototyp)
Hartujące się roślinki i róża.
Teraz trochę ogólnych.
Posiałem już nasturcję, groszek pachnący i wilca. Czy w piątek/ sobotę mogę już zacząć siewy - warzywa , kwiaty jednoroczne , zboże , len , wysadzić dalie i mieczyki?
Przepraszam ale jestem padnięty i nie odp. wam wszystkim, zrobię to jutro. Powiem pokrótce co dziś zrobiłem : wsadziłem wszystkie kwiaty hartowane w domu, wsadziłem mieczyki i dalie, posiałem kwiaty , len, zboże a na warzywka już nie starczyło mi czasu. Jutro ciąg dalszy..
Zacznę od wczoraj.
To co miałem do wysadzenia i wysiania.
Różyczka się przebarwia.
Dziś. Z rana miałem takiego gościa.
Wysiałem warzywa. (wczoraj nie zdążyłem) Całość wygląda tak:
Zrobiłem nową rabatkę.
Wykopaliśmy z dziadziem starą czereśnie i wsadziliśmy nową. Po starej został już tylko bukiet.
I kilka kwiatuszków.
A całość wygląda tak:
Też sadziłam dziś czereśnię z B.! Ale nie mam w najbliższej odległości żadnej innej do zapylania. Tzn jest u sąsiada, ale z jakieś 150m Czy starczy? Zobaczymy. A u Ciebie? Pierwiosnki gruzińskie urocze i fiołki... No ładnie, ładnie
Krystianie!...śliczna ta wiosna u Ciebie.
Rabatki wygładzone , eleganckie... ...ale miałeś siania i sadzenia...
U mnie jest tak sucho w ogrodzie,że muszę podlewać.Czekam na deszcz jak na zbawienie. Pozdrawiam cieplutko!
Krystianie życzę, żeby wszystko ładnie wykiełkowało i rosło. Masz ślicznego pieska wygłaskaj go proszę!
Jakby miał być jakiś przymrozek to tą różyczkę z kwiatkiem chyba trzeba okryć, bo szkoda by jej było
Kriss dzisiaj to sie chyba napracowałeś i grządki jak spod igły . Czy Ty juz wszystkie te nasiona wysiałeś ??? . Ja dzis dostałam (czytaj sama sobie wykopałam ) u cioci z ogródka piwonie, narcyzy, krzaczek przyprawy magii, i jeszcze 3 inne byliny których nazw nie kojarzyłysmy z cioteczką