Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Mam je wszystkie - same cudowności wybrałaś 

- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, uściskaj córeczkę ode mnie
, taki wiek to już prawdziwa dama
. Powiedz proszę, co jest na ostanim zdjęciu, fajne te pręciki a zdjęcie zrobiłaś po mistrzowsku

Marzko, dziękuję - wyściskam oczywiście córę 
Na ostatnim zdjęciu zaczyna kwitnąć cleome... na razie jeszcze niewysokie, ~40cm, ale ma być duże i kwitnąć do jesieni

Na ostatnim zdjęciu zaczyna kwitnąć cleome... na razie jeszcze niewysokie, ~40cm, ale ma być duże i kwitnąć do jesieni

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, Cleome zapowiada się ciekawie
najlepsze życzenia dla córy, taka młoda z Ciebie laska, a córcia niemal na wydaniu
ps. Doszła przesyłka? 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus dobry
a jaki tam dobry buuu u mnie dla odmiany - pada
upije sie dzisiaj jak nic ... humor mam wisielczy i glowa mnie boli
Tak sobie ogladalam foty z Twojej rabaty i tak sobie skojarzylam, ze w tym Twoim kompleksie parkowym ladnie by wygladala taka duuuuuza roza rugosa. Wiesz takie rozpychajace sie krzaczystko oblepione kwiatami - jakby je motyle obsiadly
Sa takie ktore powtarzaja kwitnienie i moze cos dobierzesz... ale to tylko moje take wisielcze gdybanie.
ps Najlepszego dla Juniorki

Tak sobie ogladalam foty z Twojej rabaty i tak sobie skojarzylam, ze w tym Twoim kompleksie parkowym ladnie by wygladala taka duuuuuza roza rugosa. Wiesz takie rozpychajace sie krzaczystko oblepione kwiatami - jakby je motyle obsiadly

ps Najlepszego dla Juniorki

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,też uwielbiam bukietówki,a to wszystko przez Bożenkę Babopielkę,która ma u siebie około 200 odmian hortensji wszystkich razem.To jest widok kiedy kwitną.Polecam ci zdecydować się w sierpniu na spotkanie u niej.Mam u siebie 13 tylko odmian i czekam na agre,żeby coś wypatrzyc.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agu, twój watek pędzi jak oszalały
nie zdążam nadrabiać wszystkiego
Ale może wieczorami uda mi się częściej odwiedzać wasze ogrody. Jak będziecie się miały gdzieś spotykać to nie zapominajcie o mnie, chętnie dołączę
Miłego dnia

Miłego dnia

- malgocha1960
Kasiu,zajrzyj do wątku kujawsko pomorskiego,15go lipca u mnie.
Gosia, a co Ty tak późno piszesz o tym spotkaniu u Ciebie? Nie żebym czuła się zaproszona czy żebym się wpraszała, ale do kujawskiego nie zaglądam... dużo gości się spodziewasz?
Hortensjoza u mnie bardzo mocna, zwłaszcza że uważam, że bukietowe pasują do mojego ogrodu... Może się tak stać, że zastopuję róże, a przejdę na uzupełnianie kolekcji paniculata.... Kiedy dokładnie jest spotkanie u Bożenki? jest już data?
Kasiu, ja o Tobie zawsze pamiętam - może skoczymy w sierpniu do Babopielki? Jak Twoje cleome?
Jula, doberek!
Myślę i myślę, i wymysliłam że masz rację z tą rugosą... mam jeden krzaczor, duży już, ale kwitnie li tylko raz... Jakiś konkretny mogłabyś mi polecić? PS. Czy Ty poznałaś moją pannę? Chyba jej nie było? Dzięki za życzenia!
Robaczku, cleome faktycznie zapowiada się przepięknie... na razie rozkwita białe, a powinnam mieć jeszcze różowe (dzięki raz jeszcze, Kasiu-magento!). Przesyłka jest, mam na dziś awizo do odebrania, także w sam raz
Dzięki za życzenia - córa juz od 2 lat brzęczy że się na studia z domu wyprowadzi ;-))
Hortensjoza u mnie bardzo mocna, zwłaszcza że uważam, że bukietowe pasują do mojego ogrodu... Może się tak stać, że zastopuję róże, a przejdę na uzupełnianie kolekcji paniculata.... Kiedy dokładnie jest spotkanie u Bożenki? jest już data?
Kasiu, ja o Tobie zawsze pamiętam - może skoczymy w sierpniu do Babopielki? Jak Twoje cleome?
Jula, doberek!

Robaczku, cleome faktycznie zapowiada się przepięknie... na razie rozkwita białe, a powinnam mieć jeszcze różowe (dzięki raz jeszcze, Kasiu-magento!). Przesyłka jest, mam na dziś awizo do odebrania, także w sam raz

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Agunia, pędzisz z wątkiem, że zupełnie nie nadążam.
Róże jak zwykle oszałamiające i reszta też.
Dołączam do grupy fascynatów hortensji krzaczastych.
Mam dopiero 3 a już wiem, że to moje ulubione krzaki. Limelight sadzona w ubieglym roku ma jakieś 1,60 w górę i 1,50 średnicy i ciągle rośnie.
Pąków jeszcze nie widać, ale aż się boję jak zakwitnie co to będzie za widok.
Vanille Fraise będzie miała nareszcie kwiaty i już się nie mogę doczekać kwitnienia.
Lilie też masz piękne.

Róże jak zwykle oszałamiające i reszta też.

Lilie też masz piękne.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Bukavu, Kornik, Roter Korsar, Aleksander MacKenzie, Ritausma, F.J. Grootendorst i Pink Grootendorst - to z tego co mi do glowy przychodzi. Po wiecej trzeba bylo by sie do Rozanek przejsc albo Oliwki podpytac.
Juniorki nie mialam okazji poznac, szkoda ... nastepnym razem nadrobimy
Juniorki nie mialam okazji poznac, szkoda ... nastepnym razem nadrobimy

- malgocha1960
Aguś,każdy gość mile widziany,od ciebie to tylko 2 godziny jazdy do mnie,a ode mnie do Bożenki tylko 9 km.Dzwoniłam do Wandzi,ma porozmawiać ze swoim M i może też dojedzie.Czuj się zaproszona,nie wiem ile osób bedzie na chwilę obecną,to okres urlopowy i trochę przeszkadza tez to.Wpadnij do naszego wątku na chwile.Mam nadzieję,że się zdecydujesz.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Aguś, chyłkiem przebiegam po ogrodach, bo zaległości porobiły się gigantyczne. U Ciebie jak zwykle feria barw. Czytam że stawiasz teraz na hortensje
tak trzymaj
choć moje Anabelle nie wytrzymały ostatnich ulewnych deszczy i wczorajszego gigantycznego gradu
Ucałowania dla Dziedziczki
to będzie impreza
Ja w domu imprezę mam od poniedziałku, bo u syna ciągle tłum gości i tylko wymieniają się na nocleg
Już nie ogarniam kto jest skąd. Ale niedługo wyjeżdża na obóz to się pozbieram. Ale przynajmniej obiad miałam jak wróciłam do domu, oczywiście pizza ale za to własnoręcznie zrobiona przez syna i kolegów. A koleżanki nawet posprzątały po nich kuchnię. Nie mogę narzekać na obecną młodzież
miłego świętowania

Ucałowania dla Dziedziczki

Ja w domu imprezę mam od poniedziałku, bo u syna ciągle tłum gości i tylko wymieniają się na nocleg

miłego świętowania
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Aguś zajrzałam do Różanki, ślicznie u niej. Muszę nadrobić jej wątek. Oczywiście Ciebie też będę odwiedzać. Masz tyle róż, że muszę Cię podpatrywać i dopytywać o odmiany. Podpowiedz, róże pnące kupione wiosną dadzą radę zakwitnąc w tym roku? Póki co mimo dbania o nie jakoś marnie rosną 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tojeść orzęsiona - pierwszym skojarzenim był tukan
Piękne kontrasty. Moja hoetnsja (ta wielka) jakoś marna jest, one
nie lubią prawda?