Katalog Austina zadziałał

Kto mieszka w tym domku

Mieszkałam w mieście i jednak zdecydowanie zimą wolę wieś. Strasznie nie lubię tej czarnej pluchy z roztopioną solą. U nas odśnieżają drogi "na biało" ewentualnie posypują trochę piachem, ale i tak zaraz to przysypie śnieg. Samochodem w każdym razie nie mamy problemów z przejechaniem. Za to kupiłam sobie ciepłe śniegowce i codziennie jeździmy ulicą na sankach (jest bardzo słaby ruch). Dla mnie to przyjemniejsze niż spacer z wózkiem, ale to kwestia tego kto co lubi.Uważam, że właśnie zima w mieście jest o wiele "łatwiejsza" do przetrwania, główny powód - drogi zawsze są przejezdne, na wsi niekoniecznie... Spacery zimowe lubię, pod warunkiem, że jest biała pierzynka![]()
Zauważyłyście, że co roku w okolicach Bożego Narodzenia przychodzi odwilż? Czytałam, że to taki ciepły front, coś jak zimny w maju (4 ogrodników). Tylko cieszyć się, że idzie tak wcześnie. Jest nadzieja na białe Święta ;)Ja także kocham zimę i uważam, że jest piękna. Niestety do nas właśnie idzie odwilżTego akurat w zimie nie lubię... Mamy bardzo podobne karmniki
Nena w domku niestety nikt jeszcze nie mieszka. Myślę, że to przez jastrzębie, które ciągle krążą nad różanką. Piękne są szczególnie jak szybują zawieszone w powietrzu, jednak odstraszają potencjalnych mieszkańców.Katalog Austina zadziałał
Kto mieszka w tym domku