Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Jadziu,widzę u ciebie przy róży szałwię trójbarwną.Mam ja pierwszy raz,czy ona sama się wysiewa potem i czy jak ją przytne,bo niektóre gałązki są zżołkniete to odbije jeszcze raz?
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu cudny ten pełny liliowiec,czy zwróciłaś uwagę,że Chopin ma chyba najbardziej wypełniony kwiat ze wszystkich róż no i długo trzyma kwiaty.Lubię takie róże na długich mocnych pędach i długo trzymające kwiat.Pisałaś u mnie,że pieguski kwitną,przyszłam zobaczyć i
Pokaż nowe zdjęcia.

Pokaż nowe zdjęcia.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HANIU uwielbiam Chopina i prowadziłam go przez 2 lata jako pienną różę niestety po tej zimie musiałam go ściać, bo prowadnik zmarznął .No i odbijał od ziemi ,ale już w innym miejscu .Masz rację ,ze takie pełne róże i o wyprostowanych pędach mają swój urok

MAŁGOSIU szałwia raz wysiana zostaje w ogródku no chyba ,że sama ja skutecznie usuniesz .Ja tez brzydkie usuwam ,ale nie wyrywam z korzeniem
GOSIU tego liliowca chyba kupiłam również 2 lata temu i dopiero w tym roku tak pięknie zakwitnął .No niestety nawet jak kupisz w renomowanej szkółce możesz mieć pomylone sadzonki .No cóż tam też pracuja ludzie tacy jak my
NUCIU jestem zdziwiona ,ze mam ich aż tyle .Maritim to dopiero nowy zakup ,ale juz skradła moje
chociaż nie pachnie a Chopina warto mieć ,bo jest piękny
IRENKO mnie też zauroczył ten liliowiec ,bo już zapomniałam ,ze takiego kupiłam /Wtdy kupiłam więcej pełnych ,ale moze dopiero zakwitną w przyszłym roku ,albo w ogóle .U nas nie pada tak ciągle ,ale dzisiaj coś tam popaduje z nieba
ANETKO liliowce chociaż zajmują duzo miejsca ,ale jak zakwitna to głowa boli no chyba ,ze w deszczowe lato to zapomnij o pięknych kwiatach
MAJU do usług
ANIU mój Chopin dopiero 1 kwitnienie ma za sobą i ciekawe czy jeszcze raz zakwitnie
Kurcze jaki ja stworzyłam duecik aż nie przystoi
,ale podoba mi sie

MAŁGOSIU szałwia raz wysiana zostaje w ogródku no chyba ,że sama ja skutecznie usuniesz .Ja tez brzydkie usuwam ,ale nie wyrywam z korzeniem
GOSIU tego liliowca chyba kupiłam również 2 lata temu i dopiero w tym roku tak pięknie zakwitnął .No niestety nawet jak kupisz w renomowanej szkółce możesz mieć pomylone sadzonki .No cóż tam też pracuja ludzie tacy jak my
NUCIU jestem zdziwiona ,ze mam ich aż tyle .Maritim to dopiero nowy zakup ,ale juz skradła moje

IRENKO mnie też zauroczył ten liliowiec ,bo już zapomniałam ,ze takiego kupiłam /Wtdy kupiłam więcej pełnych ,ale moze dopiero zakwitną w przyszłym roku ,albo w ogóle .U nas nie pada tak ciągle ,ale dzisiaj coś tam popaduje z nieba
ANETKO liliowce chociaż zajmują duzo miejsca ,ale jak zakwitna to głowa boli no chyba ,ze w deszczowe lato to zapomnij o pięknych kwiatach
MAJU do usług

ANIU mój Chopin dopiero 1 kwitnienie ma za sobą i ciekawe czy jeszcze raz zakwitnie
Kurcze jaki ja stworzyłam duecik aż nie przystoi

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu ja też mam ją pierwszy sezon u siebie od znajomej i ona coś wspominała o przycinaniu w celu powtórnego kwitnienia.JAKUCH pisze: MAŁGOSIU szałwia raz wysiana zostaje w ogródku no chyba ,że sama ja skutecznie usuniesz .Ja też brzydkie usuwam ,ale nie wyrywam z korzeniem
Lubię Lilie w kropeczki i nawet mam kilka z tych starych odmian tak z sympatii.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
E , tam Jadzieńko ...może się w takim towarzystwie za swoje rozpustne życie nawróci
. Dobrze ,że Św. Elżbieta go kolorem chociaż tonuje
.
Widzę , że teraz sezon na lilie i liliowce także i u Ciebie - tu i ówdzie przeplatane różami .

Widzę , że teraz sezon na lilie i liliowce także i u Ciebie - tu i ówdzie przeplatane różami .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu zachwycam się u Ciebie kolejnym pieguskiem ....lilijka śliczna, jak piegowata gwiazda
Rasputin niesamowity, tak ciemnego powojnika jeszcze nie widziałam

Rasputin niesamowity, tak ciemnego powojnika jeszcze nie widziałam

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu
Qurczę u Ciebie wszystko ponazywane aż się wierzyć nie chce że przy róży jednej
pisze NN
Rasputin ładny ,ja poszukuję Nelli Moser może już nie ma takiego bo to stara odmiana 

pisze NN

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Jadziu, wszystko pięknie Ci kwitnie mimo tych częstych deszczów, ta bladoróżowa Myriam piękna, nie widziałam jej u nikogo więcej na forum, wiesz coś o niej więcej, czy pachnie, czy ma dużo kwiatów, jak długo jest u Ciebie?
Ciekawa jestem czy Twój Duett żyje, mój zmaltretowany deszczami ale żyje, nie kwitnie aż tak obficie jak zeszłego roku ale jak pogoda się poprawi i rozwiną się następne pączki to wstawię u siebie.
Ciekawa jestem czy Twój Duett żyje, mój zmaltretowany deszczami ale żyje, nie kwitnie aż tak obficie jak zeszłego roku ale jak pogoda się poprawi i rozwiną się następne pączki to wstawię u siebie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HENIU parę osób na FO ma tę różę .Zauważyłam to w ubiegłym roku ,a tu masz link do niej http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 8889.1.Mam ją 2 rok u siebie ,ale dostałam ją w prezencie od forumowej przyjaciółki .Zdrowa, pięknie pachnie ma wielgachne kwiaty i lubi słoneczko to chyba dla niej ważne ,bo w tym roku ślicznie kwitnie .Troche mi podmarzła i chyba będe ją musiała trochę prześwietlić .Kwiatów za dużo nie ma ,ale są one wielgachne i piękne zielone liście .U mnie nie choruje jak na razie ,ale w ubiegłym roku parę dziewczyn skarżyło sie ,że u nich chorowała .Ma ją też DanutaB .Mój Duett żyje i ma sie jak na razie dobrze,ale czy to on to nie wiem wcale nie przypomina mi też mojej avatarkowej 
STASIU u mnie też NN sie zdarzają, a szczególnie w śród liliowców .Zapytaj Alionuszkę ona jest obyta w powojnikach i wie co ,gdzie jest ,albo Anię An-ka .http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/ ... -id19.html tu on jest zobacz
TOSIA jak polujesz to upoluje .Może i ja bym sobie Kacperka wzięła .Mam nadzieję ,że Rasputin przy św. Elżbietce sie nawróci
AGUSIU ta pieguska to stara lilia .Dostałam cebulki od kochanej forumki Hani .Jest śliczny ten piegusek taki jak na fotkach .Rasputin jest ciemniejszy od Polish Spirita dla porównania

JAGÓDKO tez mam taką nadzieję ,dlatego posadziłam ich razem
Kocham mieć kolorowo w ogródku
KRYSIU ta odmiana też jest stara .Nigdy nie przycinałam szałwii może czas spróbować .One rosną u mnie byle gdzie
Znów zaczyna swój pokaz Louise Odier .Artur Bell po zimie nie umie dojść do siebie to samo Casanova .Za niedługo Burgund da pokaz swoich tegorocznych możliwości .Kwiaty Maritim ciągle są takie same nic sie nie zmieniaja

STASIU u mnie też NN sie zdarzają, a szczególnie w śród liliowców .Zapytaj Alionuszkę ona jest obyta w powojnikach i wie co ,gdzie jest ,albo Anię An-ka .http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/ ... -id19.html tu on jest zobacz
TOSIA jak polujesz to upoluje .Może i ja bym sobie Kacperka wzięła .Mam nadzieję ,że Rasputin przy św. Elżbietce sie nawróci

AGUSIU ta pieguska to stara lilia .Dostałam cebulki od kochanej forumki Hani .Jest śliczny ten piegusek taki jak na fotkach .Rasputin jest ciemniejszy od Polish Spirita dla porównania

JAGÓDKO tez mam taką nadzieję ,dlatego posadziłam ich razem

KRYSIU ta odmiana też jest stara .Nigdy nie przycinałam szałwii może czas spróbować .One rosną u mnie byle gdzie
Znów zaczyna swój pokaz Louise Odier .Artur Bell po zimie nie umie dojść do siebie to samo Casanova .Za niedługo Burgund da pokaz swoich tegorocznych możliwości .Kwiaty Maritim ciągle są takie same nic sie nie zmieniaja

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu przyszłam w odwiedziny do Ciebie z gościem chcę żeby Chopin odwiedził swoje strony

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne są te jeżówki - muszę kupić koniecznie te roślinki. Jadziu i jeszcze specjalnie dla ciebie, żebyś jeszcze raz przyjrzała się Gaiklliardii Ościstej - naprawdę ci się nie podoba?

to zdjęcie z czerwca, dziś kwitnie cały czas i jest coraz większa

to zdjęcie z czerwca, dziś kwitnie cały czas i jest coraz większa

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Mimo niezbyt udanej aury ogród jest kolorowy i piękny, widać że nie wszystkim kwiatkom taka deszczowa pogoda nie służy.
Ta Myriam jest śliczniutka a liliowców masz sporo i ładne one są. Duet 'niezgrany' wyszedł bardzo ładny, lubię takie zestawienie kolorystyczne.
Ta Myriam jest śliczniutka a liliowców masz sporo i ładne one są. Duet 'niezgrany' wyszedł bardzo ładny, lubię takie zestawienie kolorystyczne.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu kupiłaś Lustige ale w realu to nie była ona, dziś widziałam u Tralala.......w centrum w realu to jest ta piekność u mnie ale nazwałam ją Piccadilly, bardzo Ci się podobała, chcesz Lustige, kupić?
http://www.przytok.com/Roza_Lustige-1593.html
http://www.przytok.com/Roza_Lustige-1593.html
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Iwonko a mnie się one bardzo podobają.