Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Jolu co u Was? Czemu nas tak zostawiłaś? Pewnie ogród przybiera lekko jesienne barwy, choć w sumie te temperatury nie dają robić takich zmian
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

zaglądam obejrzeć ogród tuż przed jesienią ale widzę że też cierpisz na brak czasu ;:131
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolaaaaa! Gdzie jesteś? Twojego ogrodu nam trza :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

:wit Wtam Wszystkich odwiedzających mój wątek ;:180 dziękuję za miłe słowa wszystkim razem i każdemu z osobna ;:196

Czas mam bardzo ograniczony, a moja doba zdecydowanie jakaś krótka... nie ma kiedy pisać i zaglądać nawet do własnego wątku... właściwie to i ogród stoi opuszczony i zarośnięty... :oops: fotek jesiennych też brak...

Nie mam zwyczaju ścinać kwiatów z mojego ogrodu. Robię to jedynie do bukietów do kościoła i do stroików na cmentarz...W ubiegłym tygodniu była moja kolej na sprzątanie kościoła i właśnie ogołociłam swoje kwitnące...Takie bukieciki z nich przygotowałam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia jak wyglądały bukiety ustawione w kościele mam ale na telefonie ... pokażę jak będą zgrane

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... i kilka świeżych fotek z ogrodu. To już właściwie jesienne widoki ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chwaściska urosły w moim ogrodzie piękne i dorodne więc więcej fotek jak troszeczkę ogarnę teren...bo wstyd :oops:

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Wow bukieciki cudaczne i piękne. Wpadnij do mnie :wit u cb jest jak w raju każdy elemęt odpicowany ;:108
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, Twoje bukiety to mistrzostwo świata. Piękne i w ciemno mogę napisać, ze pewnie Twoje strojenie kościoła jest najładniejsze ze wszystkich. Swoich kwaitów też nie ścinam, bo i nie mam co ścinać. Jedynie lilie poszły pod nóż na imieniny mamy.
W ogrodzie rośliny tak Ci szaleją i pięknie rosną, ze ja oprócz nich nie to nie widzę ani jednego chwaścika, więc nie wiem co Ty chcesz pielić. U mnie to dopiero zarasta. Własnie z przerażeniem zajrzałam do tui sadzonych wiosną i nie widać ich wśród trawska. Tak to jest jak od razu agro nie założyłam. Muszę to nadrobić w najbliższym czasie, ale teraz mam sadzenie lilii, bo chyba nie zaczną rosnąć przed zimą. Potem będą tulipany, a jeszcze sadzzenie tui i krzewów od Kasi mnie czeka. Wiosną może spojrzę na ogród już lepiej, ale teraz mam wszystko rozgrzebane

Spacer po Twoim ogrodzie o każdej porze roku to rozkosz dla oczu i ducha. Piękne kępy rozchodników, paprocie super a wrzosowisko jak z obrazka ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu ,widoki jak zwykle zachwycajace,ale serce by mi chyba pekło jak bym miała obciąć hortensjom kwiaty. ;:145
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Jolu,karmię się Twoim ogrodem,Zdjęcia fenomenalne:)
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Witaj Jolu :wit
Stroiki, bukiety bardzo ładne. ;:63
Ja lubię również wykonywać bukietów, stroików na różne okazje, choć kwiatów mi żal ścinać.
Ostatnio robiłam na taty rocznicą śmierci. Żałuję, ze nie zrobiłam zdjęcia.
Zdjęcia z ogrodu, jak zwykle super.
Pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, piękne widoki z jesienngo ogrodu, a kompozycje kwiatowe wyglądają jakby wysżły spod ręki florysty, brawo ;:63
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pierwsze i trzecie zdjęcie złapały mnie za serducho i kłują, kłują zazdrością. :D
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, jakie tam jesienne - po prostu późnoletnie. To znacznie lepiej brzmi. A zresztą jesień to kojarzy mi sie z opadającymi liśćmi, a tego u ciebie nie widać. :wit ;:3
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w ponury poniedziałek :wit

Piotr=) dziękuję... byłam u Ciebie to już wiesz ;:108 a jak tam fotki z neta?...można dostać oczopląsu prawda ;:108

Sosenki4 ;:196 dziękuję, lubię układać bukiety to bardzo fajne zajęcie - można opierać się na własnej fantazji i tworzyć według swojego gustu, choć trudno o piękny bukiet gdy robi się tylko z tego co we własnym ogrodzie...Mam kilka fotek bukietów z poprzednich lat ...tylko gdzie ;:185 Jak odnajdę to pokażę.

Chwaściska panoszą się okrutnie tak , tak może na fotkach tego nie widać ale obchód po ogrodzie w celach odchwaszczenia pilnie wskazany ;:108

malgocha1960 Gosiu i moje serce pęka kiedy ścinam swoje kwiaty ...ale tak już od kilku lat się u mnie przyjęło , że do kościoła i dla naszych rodziców robię wyjątek ;:108 Faktycznie żal było ścinać ok 30 kwiatów limelki , ale jeszcze sporo ich zostało i wciąż zdobią ogród ;:108

jacekopole71 cieszę się bardzo ... dziękuję

ewa_tuli Ewciu mnie również cieszy własnoręczne układanie bukiecików , stroików i wiele , wiele rzeczy ręcznie i samodzielnie wykonanych. Więc , by spełniać się choć troszeczkę czasami robię wyjątek i ciesząc się tym ,że sama sobie wyhodowałam roślinki w ogrodzie ścinam je i puszczam wodze swojej fantazji ;:108 A swoją drogą to widzę , że sporo zainteresowań mamy wspólnych :uszy kiedyś jak się spotkamy nie będziemy się nudziły ;:168

robaczek_Poznan dziękuję to bardzo miłe , że tak myślisz ... ale mój wyuczony zawód jest daleki od florystyki...zupełnie nie ta dziedzina :;230

Comcia to miłe, dziękuję. Też mam kilka fotek znalezionych na naszym forum , które powalają mnie na kolana...i wyzwalają pozytywną zazdrość, która w rezultacie jest bardzo energetyzująca ;:108

igielka78 u mnie jesień przychodzi szybko , a to dlatego , że mam zbyt mało drzew i letnie upały palą moje hosty...a one wyglądają nie na letnie lecz późno-jesiennie ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak czy inaczej, ogród masz i tak piękny. Bukiety z tego co użyłaś wyglądały imponująco. Nie wszyscy mogą hortensje mieć w bukietach, pewnie królują inne mniej dostojne kompozycje, mnie szkoda by było wyciąć takie cudeńka u siebie.
Ja tu nie widzę chwastów i nie uwierzę, że ogród wymaga pielenia. Może umiesz ładnie je na zdjęciach omijać?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”