Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Jolu co u Was? Czemu nas tak zostawiłaś? Pewnie ogród przybiera lekko jesienne barwy, choć w sumie te temperatury nie dają robić takich zmian
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
zaglądam obejrzeć ogród tuż przed jesienią ale widzę że też cierpisz na brak czasu 

Jolaaaaa! Gdzie jesteś? Twojego ogrodu nam trza 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czas mam bardzo ograniczony, a moja doba zdecydowanie jakaś krótka... nie ma kiedy pisać i zaglądać nawet do własnego wątku... właściwie to i ogród stoi opuszczony i zarośnięty...

Nie mam zwyczaju ścinać kwiatów z mojego ogrodu. Robię to jedynie do bukietów do kościoła i do stroików na cmentarz...W ubiegłym tygodniu była moja kolej na sprzątanie kościoła i właśnie ogołociłam swoje kwitnące...Takie bukieciki z nich przygotowałam:
Zdjęcia jak wyglądały bukiety ustawione w kościele mam ale na telefonie ... pokażę jak będą zgrane
Pozdrawiam Jola
- jola1010
... i kilka świeżych fotek z ogrodu. To już właściwie jesienne widoki ...

Chwaściska urosły w moim ogrodzie piękne i dorodne więc więcej fotek jak troszeczkę ogarnę teren...bo wstyd
Pozdrawiam Jola
Chwaściska urosły w moim ogrodzie piękne i dorodne więc więcej fotek jak troszeczkę ogarnę teren...bo wstyd

Pozdrawiam Jola
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Wow bukieciki cudaczne i piękne. Wpadnij do mnie
u cb jest jak w raju każdy elemęt odpicowany 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Sosenki4
Jolu, Twoje bukiety to mistrzostwo świata. Piękne i w ciemno mogę napisać, ze pewnie Twoje strojenie kościoła jest najładniejsze ze wszystkich. Swoich kwaitów też nie ścinam, bo i nie mam co ścinać. Jedynie lilie poszły pod nóż na imieniny mamy.
W ogrodzie rośliny tak Ci szaleją i pięknie rosną, ze ja oprócz nich nie to nie widzę ani jednego chwaścika, więc nie wiem co Ty chcesz pielić. U mnie to dopiero zarasta. Własnie z przerażeniem zajrzałam do tui sadzonych wiosną i nie widać ich wśród trawska. Tak to jest jak od razu agro nie założyłam. Muszę to nadrobić w najbliższym czasie, ale teraz mam sadzenie lilii, bo chyba nie zaczną rosnąć przed zimą. Potem będą tulipany, a jeszcze sadzzenie tui i krzewów od Kasi mnie czeka. Wiosną może spojrzę na ogród już lepiej, ale teraz mam wszystko rozgrzebane
Spacer po Twoim ogrodzie o każdej porze roku to rozkosz dla oczu i ducha. Piękne kępy rozchodników, paprocie super a wrzosowisko jak z obrazka

W ogrodzie rośliny tak Ci szaleją i pięknie rosną, ze ja oprócz nich nie to nie widzę ani jednego chwaścika, więc nie wiem co Ty chcesz pielić. U mnie to dopiero zarasta. Własnie z przerażeniem zajrzałam do tui sadzonych wiosną i nie widać ich wśród trawska. Tak to jest jak od razu agro nie założyłam. Muszę to nadrobić w najbliższym czasie, ale teraz mam sadzenie lilii, bo chyba nie zaczną rosnąć przed zimą. Potem będą tulipany, a jeszcze sadzzenie tui i krzewów od Kasi mnie czeka. Wiosną może spojrzę na ogród już lepiej, ale teraz mam wszystko rozgrzebane
Spacer po Twoim ogrodzie o każdej porze roku to rozkosz dla oczu i ducha. Piękne kępy rozchodników, paprocie super a wrzosowisko jak z obrazka

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu ,widoki jak zwykle zachwycajace,ale serce by mi chyba pekło jak bym miała obciąć hortensjom kwiaty. 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Jolu,karmię się Twoim ogrodem,Zdjęcia fenomenalne:)
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Witaj Jolu
Stroiki, bukiety bardzo ładne.
Ja lubię również wykonywać bukietów, stroików na różne okazje, choć kwiatów mi żal ścinać.
Ostatnio robiłam na taty rocznicą śmierci. Żałuję, ze nie zrobiłam zdjęcia.
Zdjęcia z ogrodu, jak zwykle super.
Pozdrawiam

Stroiki, bukiety bardzo ładne.

Ja lubię również wykonywać bukietów, stroików na różne okazje, choć kwiatów mi żal ścinać.
Ostatnio robiłam na taty rocznicą śmierci. Żałuję, ze nie zrobiłam zdjęcia.
Zdjęcia z ogrodu, jak zwykle super.
Pozdrawiam

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, piękne widoki z jesienngo ogrodu, a kompozycje kwiatowe wyglądają jakby wysżły spod ręki florysty, brawo 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Pierwsze i trzecie zdjęcie złapały mnie za serducho i kłują, kłują zazdrością. 

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, jakie tam jesienne - po prostu późnoletnie. To znacznie lepiej brzmi. A zresztą jesień to kojarzy mi sie z opadającymi liśćmi, a tego u ciebie nie widać.

- jola1010
Witam w ponury poniedziałek
Piotr=) dziękuję... byłam u Ciebie to już wiesz
a jak tam fotki z neta?...można dostać oczopląsu prawda
Sosenki4
dziękuję, lubię układać bukiety to bardzo fajne zajęcie - można opierać się na własnej fantazji i tworzyć według swojego gustu, choć trudno o piękny bukiet gdy robi się tylko z tego co we własnym ogrodzie...Mam kilka fotek bukietów z poprzednich lat ...tylko gdzie
Jak odnajdę to pokażę.
Chwaściska panoszą się okrutnie tak , tak może na fotkach tego nie widać ale obchód po ogrodzie w celach odchwaszczenia pilnie wskazany
malgocha1960 Gosiu i moje serce pęka kiedy ścinam swoje kwiaty ...ale tak już od kilku lat się u mnie przyjęło , że do kościoła i dla naszych rodziców robię wyjątek
Faktycznie żal było ścinać ok 30 kwiatów limelki , ale jeszcze sporo ich zostało i wciąż zdobią ogród
jacekopole71 cieszę się bardzo ... dziękuję
ewa_tuli Ewciu mnie również cieszy własnoręczne układanie bukiecików , stroików i wiele , wiele rzeczy ręcznie i samodzielnie wykonanych. Więc , by spełniać się choć troszeczkę czasami robię wyjątek i ciesząc się tym ,że sama sobie wyhodowałam roślinki w ogrodzie ścinam je i puszczam wodze swojej fantazji
A swoją drogą to widzę , że sporo zainteresowań mamy wspólnych
kiedyś jak się spotkamy nie będziemy się nudziły
robaczek_Poznan dziękuję to bardzo miłe , że tak myślisz ... ale mój wyuczony zawód jest daleki od florystyki...zupełnie nie ta dziedzina
Comcia to miłe, dziękuję. Też mam kilka fotek znalezionych na naszym forum , które powalają mnie na kolana...i wyzwalają pozytywną zazdrość, która w rezultacie jest bardzo energetyzująca
igielka78 u mnie jesień przychodzi szybko , a to dlatego , że mam zbyt mało drzew i letnie upały palą moje hosty...a one wyglądają nie na letnie lecz późno-jesiennie
Pozdrawiam Jola

Piotr=) dziękuję... byłam u Ciebie to już wiesz

Sosenki4

Chwaściska panoszą się okrutnie tak , tak może na fotkach tego nie widać ale obchód po ogrodzie w celach odchwaszczenia pilnie wskazany

malgocha1960 Gosiu i moje serce pęka kiedy ścinam swoje kwiaty ...ale tak już od kilku lat się u mnie przyjęło , że do kościoła i dla naszych rodziców robię wyjątek

jacekopole71 cieszę się bardzo ... dziękuję
ewa_tuli Ewciu mnie również cieszy własnoręczne układanie bukiecików , stroików i wiele , wiele rzeczy ręcznie i samodzielnie wykonanych. Więc , by spełniać się choć troszeczkę czasami robię wyjątek i ciesząc się tym ,że sama sobie wyhodowałam roślinki w ogrodzie ścinam je i puszczam wodze swojej fantazji

robaczek_Poznan dziękuję to bardzo miłe , że tak myślisz ... ale mój wyuczony zawód jest daleki od florystyki...zupełnie nie ta dziedzina

Comcia to miłe, dziękuję. Też mam kilka fotek znalezionych na naszym forum , które powalają mnie na kolana...i wyzwalają pozytywną zazdrość, która w rezultacie jest bardzo energetyzująca

igielka78 u mnie jesień przychodzi szybko , a to dlatego , że mam zbyt mało drzew i letnie upały palą moje hosty...a one wyglądają nie na letnie lecz późno-jesiennie

Pozdrawiam Jola
- Sosenki4
tak czy inaczej, ogród masz i tak piękny. Bukiety z tego co użyłaś wyglądały imponująco. Nie wszyscy mogą hortensje mieć w bukietach, pewnie królują inne mniej dostojne kompozycje, mnie szkoda by było wyciąć takie cudeńka u siebie.
Ja tu nie widzę chwastów i nie uwierzę, że ogród wymaga pielenia. Może umiesz ładnie je na zdjęciach omijać?
Ja tu nie widzę chwastów i nie uwierzę, że ogród wymaga pielenia. Może umiesz ładnie je na zdjęciach omijać?