Ogród Andzi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Re: Ogród Andzi cz.2

Post »

Witaj Aniu jaki , czerwony kwiat znajduje się na drugim zdjęciu , po prawej (ale nie ten różowy)
Anna11 pisze:Niech znowu szybko będzie taki widok:))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
duduś
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ależ cudny pień.... uwielbiam takie elementy w ogrodzie i zazdroszczę Ci, że masz na nie miejsca ;:167
Twój ogród przepięknie wygląda i pełen kwiatów i przykryty śniegową kołdrą ;:167
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko :wit od Stycznia dzień będzie już troszkę dłuższy, zima będzie powoli odchodzić...zaczną się wysiewy roślin...będą fotki z parapetów. Porównywanie wielkości sadzonek, plany co jeszcze wysiać...na pewno nie będzie nudno ;:333 Na jesieni kupiłam torebkę dzwonka brzoskwiniolistnego...pierwsza torebka już czeka ;:224 Nad pniakiem jeszcze pokombinuję, skrócony będzie na pewno.

duduś witaj ;:3 w czerwonym kolorze kwitnie kępa Monardy... nazywana też jest Pysznogłówką.

Aga ;:196 jak minie zima, lepiej się docenia pierwsze kwiaty w ogrodzie...nawet najmniejsza cebulka raduje oczy. Miejsce powoli się zapełnia, teraz pusto zrobiło się po przesadzonych różach i przy przyciętym iglaku w kulki...przy nim pójdą hosty.
Po różach posadziłam na jesieni tylko...Dziurawiec kielichowaty i berberys wąskolistny...nie wiem czy tam jednak zostaną. Co sądzicie o porzeczce krwistej,,Scarlet''była wyprzedaż za grosze...posadziłam na obrzeżu działki :?: Hi,hi jeszcze coś przytachałam w ciemno, podpis był rozmyty...wiem tylko że to krzew ;:224
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj! Rarytasik się trafił , porzeczka krwista. Jedną czy kilka sadzonek zakupiłaś?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Porzeczka krwista jest bardzo ładnym akcentem w ogrodzie.Wtedy kiedy większość kwiatów kwitnie w żółtym kolorze,jej wlaśnie krwiste,zwisające kwiaty
są bardzo widoczne.Też ją mam tylko dlaczego nie mam fotki ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No szkoda,Janku,chętnie porównałabym ze swoją.Ja mam Atrorubens,powiem jednak,że szału nie ma.Spodziewałam się bardziej rzucającego się w oczy krzewu ;:131 Chce ją przyciąć,nie wiem kiedy powinnam.Muszę poczytać,a może ktoś ma doświadczenie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:167 po jednej sadzonce kupiłam, zawsze zaglądam na regał z przecenionymi roślinami...sadzonki nie są duże nieraz siedzi tylko jeden patyk...ale jest zawsze ładnie ukorzeniony...cena jest niska od 4-6 zł. Porzeczka ma kilka grubych pączków, na wiosnę jak wypuści gałęzie będzie ładny krzaczek. W takiej cenie trafiłam na kielichowca, klemka, dziurawiec i jeszcze coś ale podpis był starty, były też hortensje ale jaka odmiana to nie wiem był mix...zawsze więcej kasy zostanie na droższe byliny.
Na obrzeżach rabat chcę dosadzić więcej wyższych roślin, będzie ładniejsze tło dla innych roślin. W pustych przestrzeniach jak coś będzie rosło... będzie też mniej plewienia. Janku oglądałam w internecie jak kwitnie ta odmiana porzeczki, ujdzie...odpowiednio zadbana, powinna ładnie wyglądać...będzie kończyć skalniak, poza obrębem ogrodu...dostanie tło z ciemnych iglaków, powinno być ok.Mirko zasada jest chyba taka sam jak przy zwykłych porzeczkach...ciąć trzeba na wiosnę, najstarsze gałęzie...na starych ponad pięcioletnich porzeczka nie kwitnie. Odmianę Masz inną ;:131 Masz może fotkę chętnie zobaczę jak Twoja wygląda ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Zaraz pójdę do siebie,to poszukam zdjęcia.Wiem tylko,że sporo czekałam na kwitnienie i nie było takie,jak na plakietce ;:185
Dereń sibirica właśnie teraz może wyeksponować swoje nóżki :D Śnieg podkreśla wybarwienie.
Wiesz,chyba nikt nie ma tak kolorowego ogrodu ;:oj
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko :wit taki kolorowy to cały czas nie jest, po zmianach nieco inaczej będzie wyglądał.

Wspomnienie wiosny, na tym kawałku przybyło w tym roku kilka iglaków...między innymi przy tamaryszku dosadzone jest kilka Szmaragdów...żywopłot powoli się wydłuża.
Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jak u Ciebie biało ;:oj Ostatnia fotka super ;:138 Aniu zakupki super też bym skorzystała :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, jakie cudne kolorowe widoki i jaka rozmaitość roślin. Jest naprawdę na czym oko zawiesić :D Uroczy tamaryszek z floksikiem u spodu. Szałwie, firletki, pysznogłówki.. ach czego tu nie ma, jak okiem sięgnąć wszędzie piękne barwy :D
A i widoki z pierzynką też ładne. Przydałaby się u nas taka, bo na razie na rabatach łyso kompletnie, a temperatury są coraz niższe.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romko witaj przed świątecznie ;:196 biało to już nie jest...kępkami tylko śnieg leży.
Takie zakupy to prawdziwa frajda, w nowym sezonie zrobię fotki...zobaczysz ile roślin jest wystawianych za 1/2 ceny. Nie są może okazami na szóstkę ale po jednym sezonie wracają do formy.

Wandziu ;:167 floksy zostały przesadzone na skalniak, w tym miejscu stała na wiosnę woda...krety też pod spodem nie odpuszczały, wszystko było wyryte do góry. W części z pysznogłówkami pójdą drzewa i krzewy. Te wszystkie byliny rosły tylko tymczasowo, zapełniłam to miejsce żeby chwasty nie rosły...coraz więcej roślin przybywa puste luki na szczęście się zapełniają.

W ogrodzie o tej porze jest bardzo smutno, skalniaczki tylko zdobią...wybarwiły się ładnie na zimę...poza tym oczko jest skute lodem. Ciekawe czy rybki przetrwają ;:131

Kochani zmieniłam aparat, może fotki co nie co będą lepsze...powoli może ogarnę jak go użytkować...to nie takie proste jak się wydaje ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika