Miło Was powitać i podziękować za wizytę w moim wątku oraz sympatyczne słowa i komentarze na temat moich diffenbachii i nie tylko.
Zapraszam Was,Forumowiczów i Gości do kolejnych odwiedzin w moim wątku i pozdrawiam Wszystkich

Jak się w międzyczasie okazało o kwitnieniu diffenabachii nie wiedzieli niektórzy z nas ale i biegli w sztuce ogrodniczej o czym miałem okazję przekonać się niedawno oglądając w telewizji jeden z programów w którym prezentowano właśnie odmładzanie diffenbachii ale inną metodą niż moja.No cóż zdarza się nawet najlepszym,chyba,że to co nazwałem kwiatem diffenbachii,kwiatem nie jest wówczas zwracam znawcom honor a jeżeli kwiatem nie jest to czym?
Raduje się dusza na widok prawidłowo rozwijającej się roślinki i kolejnych jej nowych przyrostów.
Mój kroton wypuścił kolejne trzy młode listki.Pierwsze i drugie trzy listki zielonego koloru i zastanawiam się czy też nabiorą w międzyczasie innych kolorów,chociaż jest to wątpliwe przy tak długotrwałym braku nasłonecznienia tej zimy bo jak Któreś z Was napisało w moim wątku,liście krotonu przy dobrym nasłonecznieniu z czasem nabierają innych ciekawszych kolorów co widać u starszych liści mego krotona.Jak się w międzyczasie przekonałem,kroton to bardzo dekoracyjna i wdzięczna w hodowli roślinka.

Pozdrawiam Wszystkich