Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Aga - ja w końcu pytam - ahaaa czyli widzisz, że na parapetach i komodach nie ma już miejsca tak? i nieprzeszkadza Ci, bo nic nie mowisz...? ;:224 na co ten, że widzi wszystko i że nie... więc wiesz, teraz to ja potraktowałam to jako oficjalną zgodę na kupowanie wszystkiego co zielone :;230

Anankee - no gdzieś Ty była kiedy Cię nie było?? Ja Biedronkę mam dosłownie tuż za rogiem, więc wysiadając z autobusu po pracy mogę po drodze zachodzić, ale odpuszczam, bo przecież potem mi na rukolę nie starczy :;230
Anankee pisze:korona liści, takie sliczne symetryczne a w środeczku pąki...

no właśnie, to wyjątek u mnie - sama jestem zaskoczona, że on tak ładnie równo rosnie ;:333
Anankee pisze: A co na miejsce fiołka ja bym proponowała - zamiokulkasa - one lubią cień.

powiem Ci, że o nim myślałam, mam jednego zamiego stojącego w pokoju obok, za duży jak na komodę, ale za specjalnie nie rośnie, więc nie jestem pewna, czy mu na pewno służy klimat północnego pokoju :roll: myślałam też o sansewierze... te co mam, mają już stałe miejsca, więc po co mam przenosić jak można kupić coś nowego ;:224 :;230
Jakub_ pisze:nie wyżynam pół rośliny

no ja też wyrżnęłam tylko sam środek - może z 5 listeczków ;:108 na innym przetestuję wycinanie poza środkiem :uszy
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, no widzisz, czyli okazało się, ze twój m wcale nie jest taki nieświadomy roślinnych przemian, jak mogłoby się wydawać.Mój sądząc po dotychczasowych zachowaniach, kiedy posądził mnie o zakup zimującej fuksji czy tez zauważył po pół roku fatsję zdjętą z kwietnika do podlania raczej jest kompletnie nieświadomy. I niech tak zostanie. 8-)
Twoje grudniki wykańczają mnie psychicznie. ;:204
Natomiast o wycinaniu małych listków u fiołków w celu pobudzenia kwitnienia tez już czytałam w necie. ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga exaucaria co prawda świetnie rośnie w cieniu, ale na szafkę koło łóżka chyba nie nadaje się ;:24 ponieważ ona jest lekko zwisająca i może chcieć zawładnąć miejscem eMa ;:108
W najlepszym wypadku mąż przejdzie na Twoją połowę :wink: gorzej, jak mu wejdzie do buzi, bo trującą (sok) z niej bestyjka 8-)
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Nieźle z tym kwiatkiem :;230 uśmiałam się :) ja kiedyś też obcinałam liście fiołkom ale naprawdę wielkiej różnicy nie zauważyłam więc przestałam.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Wyobraziłam sobie swojego męża -w roli twojego -chciałabym też usłyszeć że coś zauważa, zawsze jak kupie coś nowego do pokoju -męcze go i wyputuje czy widzi zmiany -oczyiwscie zawsze wymienia tysciac innych rzeczy które już są od dawna :;230

No kobito nie mogę sie napatrzec na tego Twojego fiołka -też chce takiego bujnego ;:131
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teksty rzeczywiście niezłe. Lubię nie tylko oglądać rośliny ale jako od zawsze miłośnik czytania doceniam Twój niewątpliwy talent. A że masz o czym pisać... ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

hen_s pisze:Teksty rzeczywiście niezłe. Lubię nie tylko oglądać rośliny ale jako od zawsze miłośnik czytania doceniam Twój niewątpliwy talent. A że masz o czym pisać... ;:333
Podpisuję się pod wypowiedzią powyżej. Potrafisz ładnie pisać i ciekawie opowiadać o kwiatkach i nie tylko :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anankee, Henryku - zawstydzacie mnie :oops: dziękuję, ja po prostu gaduła jestem i dzielę się tym co się u mnie dzieje, więc jak się podoba to zapraszam kiedy macie ochotę ;:108
Marudzia pisze:oczyiwscie zawsze wymienia tysciac innych rzeczy które już są od dawna

mój jednak spostrzegawczy, kiedyś widział każdego nowego kwiatka, teraz czasem nie zauważy (pewnie temu, że kiedyś wśród 20-stu kwiatków można było się odnaleźć) :wink: a wczoraj to chodził po domu i pytał gdzie "ten taki z liścmi w górę, i miał tak dużo kwiatków tak rozstrzelonych na boki...?" - aż chodziłam z nim z kąta w kąt w poszukiwaniu... bo pojęcia nie miałam o czym on gada ;:223 okazało się, że chodziło mu o białe dendrobium, które widzieliśmy kiedyś w Kauflandzie na promocji, kazał mi brać a ja nie chciałam stwierdziwszy, że trudniejsze w uprawie niż taki zwyczajny storczyk (zresztą przekonałam się na jednym dendrobium to wiedziałm co mówię)... no i był zawiedziony...
w sumie to dobrze, że uwierzył, że nie kupiłam, a nie że ukatrupiłam :;230
trzynastka pisze:ja kiedyś też obcinałam liście fiołkom ale naprawdę wielkiej różnicy nie zauważyłam więc przestałam.

ja to zrobiłam 1 raz i to może zbieg okoliczności z tymi pąkami, ale postanowiłam na innych też przetestować.. na razie efektów brak :?
heliofitka pisze: gorzej, jak mu wejdzie do buzi, bo trującą (sok) z niej bestyjka

ło żesz! ;:202 w porę to przeczytałam bo byłam znów w B-ce i omal nie kupiłam, a przecież M bankowo by mnie posądził o celowy zamach na niego ;:124 :;230
heliofitka pisze:W najlepszym wypadku mąż przejdzie na Twoją połowę

łojej ;:185 to ja może kupię zamiokulkasa ;:224
rapunzel pisze:Twoje grudniki wykańczają mnie psychicznie.

oj.. no nie to miałam na celu ;:196 mogę Ci podrzucić kilka szczepek po przekwitnięciu to może tym razem coś z tego będzie :uszy

U mnie dziś od rana mgła z widocznością na ok 50 metrów, mam gdzieś taką wiosnę ;:14 idę na kawkę.... zapraszam ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cześć Aguś ;:138
Mgła to u nas była ale o 5.00 rano. Musiałam w piżamie lecieć z psem na dwór bo groziła mi powodź na podłodze.
Co zrobić aby wielkanocnik zakwitł? Bo mój już drugi rok się obija ;:14
Mój M. już stracił całkowicie rachubę i pogubił się w ilości doniczek i kwiatków, które przybyły w ostatnimi czasy do domu :;230
Ale wczoraj jak siedzial przy komputerze i gapił się przez okno, a że widok mu zastaniała kobea i wschodząca nasturcja to krzyknął "Ale ci tu to zielone rośnie!" Po chwili - słychać było, że grzebie w doniczce aby kartkę z nazwą wyciągnąć - ta nasturcja!" :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, przyłączam się do osób chwalących twój styl, bo i ja lubię tu sobie poczytać. :)
Co do przysyłania szczepek grudników, to absolutnie nie, bo moje mają się całkiem dobrze, tylko kwitnąć coś nie chcą, nawet te, które kupiłam z pączkami i kwitnące, szybko pączki pozasuszały i się skończyło kwitnienie, widać nie umiem sobie z nimi poradzić. :?
Gorzej z wielkanocnikiem, bo chyba go zasuszyłam na amen, gdy niby przechodził okres spoczynku, oby nie okazał się to wieczny odpoczynek w jego przypadku. :wink:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Aga uśmiałam się, z facetami można paść!
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Aga uwielbiam Cię za Twoje poczucie humoru ;:215 Siedzę i kwiczę :;230
Właśnie miałam Ci napisać, że na stolik M zamiokulkas pewnie by się sprawdził ;:108
Ja w półcieniu trzymam też jukki..
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś wczoraj dorwałam się do katalogu Obi na sezon 2012 i normalnie rewelka ;:138
Już widze oczami wyobraźni ta dżunglę na twoim balkonie :heja
Katalog to oglądam po inspiracje bo ceny to z kosmosu mają.
Obejrzyj sobie i może coś wybierzesz:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=30514
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=23146
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Łoooo jak poogladałam sobie te kompozycje z linków ;:oj ;:oj ;:oj
nie mogłam zamknąć buzi z wrazenia ;:oj
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

witajcie ;:196
ależ się dziś urobiłam ufff ;:60 przesadzałam i przesadzałam...
przy okazji pozaglądałam pod ogonki moim skrętnikom i fiołeczkom i tak to się ma teraz sytuacja:

Obrazek

chyba faktycznie wiosna :heja

zdjęcia efektów mojego napracowania się pokażę jutro, bo dziś już światło było nie ten tego...

Kochani cieszę się, że lubicie do mnie przychodzić i nawet nie narzekacie jak naklepię jakiś elaborat i jest czytania zamiast oglądania ;:131 ;:168 ;:4 ;:cm

diament pisze:Aga uśmiałam się, z facetami można paść!
Stokrotkania pisze: Siedzę i kwiczę

o właśnie - oni coś klapną :;230 i potem w domu bywa śmiesznie :wink: choć ja pod swoim adresem dość często słyszę "śmiesznie z Tobą" :roll: więc teraz to sama już nie wiem...

Monia - dzięki za linki ;:196 weszłam na jeden z nich i ;:oj tak wyglądałam - dziś zakomunikowałam dla M, że w tym roku na balkonie będą kwiatki na co on "no dobra, niech będą" ;:63
Niunia1981 pisze:Co zrobić aby wielkanocnik zakwitł? Bo mój już drugi rok się obija

wielkanocniki jak i grudniki lubią chyba być przechłodzone... ja mam raptem jednego, przyniosłam ze sklepu w pąkach i wszystkie się rozwinęły i dość długo stały :shock: to pewnie temu, że przy oknie w +13*... grudniki stojące na parapetach przy których wieje też kwitną - jeden to 3 raz! w tym roku późnym latem mam plan wynosić je na balkon ;:224
Stokrotkania pisze:Ja w półcieniu trzymam też jukki..

o widzisz, gut pomysł ;:108 muszę zacząć się rozglądać za jukami...

Normalnie jestem zmęczona tym całym przesadzaniem... w sumie to może nie tyle przesadzaniem co sprzątaniem tego bałaganu co narobiłam ;:223 bo nawet mój M jak popatrzył na mnie stojącą tak w bezradności nad tym roz.. no bałaganem, to rzucił "król chaosu'" :?

Miłego wieczorku ;:7
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”