Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

ależ oczywiście że zajrzę :) dzięki za zaproszenie :)
x-ag-a
---

Post »

Gat, narzekam, bo widzisz sama... chciałabym lepiej, ale brakuje mi sprzętu ;-) jestem już nakręcona, żeby to zmienić... zapraszam Cię pod brzózki, a po południu mrożona kawa :)
Bożenko - sporo wiciokrzewów było w ND... ale w Rogowie pewnie też jest wybór :)
Aage - witam Cię serdecznie i zapraszam na kocyk:) tak, ogród to mój raj... dzięki niemu jestem szczęśliwszym człowiekiem :) wpadnę do Ciebie z rewizytą, jeśli mogę :)
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Agunia znam ten ból :roll: też chciałabym mieć coraz lepszy sprzęt i robić lepsze zdjęcia ;:108 ;:108 Szczególnie jak popatrzę na zdjęcia Danusi np.....
Kawka mrożona.... Pycha !!!
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga jak szybko rośnie Ci ten wiciokrzew i w jakim rozstawie masz go posadzonego :?:
bo tak mi się spodobał że czytam o nim i się coraz mocniej zastanawiam nad zakupem ;:224
x-ag-a
---

Post »

Bożenko, co masz na myśli pytając w jakiej rozstawie jest posadzony?
wiciokrzew rosnie u mnie 4 lata, myślę że ma ze 2,5m wzrostu, posadzony przy ogrodzeniu od południa... nie ma zbyt dobrych warunków do rozrostu, bo zagłuszają go derenie.... ale radzi sobie :)
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aga masz jedną szt która się tak rozrosła :?
ja myślałam nad kilkoma szt i puszczeniu ich na siatkę dlatego pytam co ile były sadzone jak więcej ich masz :D
coś mi się nic nie klei ;:14 ;:14 ;:14
x-ag-a
---

Post »

tak, Bożenko, teraz rozumiem - u mnie jest tylko jeden wiciokrzew :)
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

To też zagaję coś o wiciokrzewie, żeby nie było :twisted: :twisted: Mój posadzony był przy kratce tarasowej, rósł pięknie ale te piekielne mszyce wykończyły najpierw jego a potem mnie, albo odwrotnie. Ciachnęłam go. Poza tym był jeszcze jeden problem, jak dojrzewały owoce to zlatywały się ptaki i robiły straszny.... syf :oops:

Wiecie co... ??? jakoś mi sie przykro zrobiło po tej napiętej sytuacji na FO :cry: :cry:
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ja modów rozumiem w pewnym sensie jeśli chodzi o nabijanie postów, bo tu nie idzie o jakieś punkty czy karty tylko o działanie strony. To forum ma dwadzieścia parę tysięcy użytkowników, więc potrzebuje potężnego serwera. Wątki ogrodowe nie są usuwane z czasem jak to się dzieje z wątkami na off topic, więc przy braku merytorycznej kontroli forum spuchłoby w bardzo szybkim czasie i szybko nastałby jego techniczny koniec. To z powodów czysto technicznych istnieje na przykład konieczność dzielenia wątków po uzyskaniu określonej liczby stron i nie można dodawać zdjęć wprost na serwer forum, tylko z zewnątrz jako linki.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---

Post »

Gawroniu, jeśli szanowna Administracja uzna, że wątek nadaje się do sekcji off-topic to przyjmę to z pokorą... nie sądzę, żeby przez to stracił na jakości, na co świetnym przykładem może być wątek prowadzony w ten sposób przez Jagusię. I proszę, nie bój się u mnie pisać.
Gat, zaczynam się bać tych mszyc na wiciokrzewach... codziennie oglądam swojego... szkoda wielka, że musiałaś radykalnie wyciąć swoje pnącze, bo przy tarasie na pewno stanowiło piękną jego ozdobę...
Bożenko, jaką odmianę chciałabyś kupić?
Francesko - z tego punktu widzenia to oczywiście racja... umówmy się, że odwiedzając się wzajmnie, nie poprzestajemy na nic nie wnoszących powitaniach tylko jednak dodajemy coś merytorycznego.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aga myślałam o "American Beauty"
ale jeszcze nie wiem a ty jaką masz odmianę :?
x-ag-a
---

Post »

Boniu, nie znałam tej American Beauty, ale zajrzałam do wyszukiwarki - myślę, że jest warta uwagi! mój wiciokrzew to chyba Dropmore Scarlet, ale muszę to sprawdzić :)
x-ag-a
---

Post »

dobry wieczor... jak się cieszę - zakwitł mi ognik, co oznacza, że jest szansa na owoce - po raz pierwszy od posadzenia dwa lata temu (stale przemarzał)...

Obrazek

Obrazek
tawułka

Obrazek
hortensja

milego wieczoru!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ladny ten ognik, co to jest za odmiana z takimi czerwonymi pedami? Moje chyba takich nie maja albo nie zauwazylam :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Czemu ja nie mam ani jednego pączka hortensji jeszcze? :evil: Co to za odmiana będzie kwitnąć?
A drugie to nie tawuła tylko tawułka, ponieważ ich nazwa łacińska jest zupełnie różna, śmiem twierdzić, że to jest różnica (tawuła to Spirea, tawułka - Astilbe ;))
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”