Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Powiadasz.. 1,60.. już będę myślała, gdzie by ją`wetknąć` choć takie to nie maleństwo :wink: Już się cieszę :tan
Kocur chyba jednak sprawy z nornicami nie rozwiązuje, a szkoda. U mnie na razie cisza ze szkodnikami, ale chyba jeszcze po prostu drogi do mnie nie znalazły :? Wcześniej to tylko ugór i trawsko rosły..
Fiołki- myślę, że nim ciepła wiosna nastanie to powinny się ukorzenić.. do sadzenia byłyby jak znalazł :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ja to Cię rozumiem też już bym chciała robić nowe obrzeża , miejsca pod rabaty, zbierać i zwozić kamienie albo konary do hostowiska :wit
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Grażynko u nie strasznie mroźno -11 a ma być w nocy -17 :shock:
czarno to wszystko widzę :(
mam nadzieję, że pogoda się odmieni ale jakie szkody poczyni ;:223
Zdrówka dla całej rodzinki ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko dzięki za informację o szkarłatce bo już nie wiedziałam czy coś tam wyrośnie
ale jak tak to się cieszę...już ciężko się doczekać na tą wiosnę już prawdopodobnie nie długo :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Martuś szkarłatka może nie najmniejsza ale ciekawie wygląda jak kwitnie,póżniej jak owocuje...warta kawałka miejsca w ogrodzie ;:108
Kasiu nie cierpię martwego sezonu w ogrodzie i zimna(nie wiadomo co ze sobą zrobic)Jak dla mnie to sezon ogrodowy mógł by trwac cały rok..mnie odpoczynku od ogrodu nie potrzeba :wink:
Dzidziu dziękuję ;:196 ...mimo grypy samopoczucie mi się poprawiło(patrz niżej ;:224 )
U nas w nocy znów -18 było...śniegu jest może z centymetr...może nie...ale większe mrozy były i śniegu ani,ani...Więc co miało pomarznąc to już mi zmarzło(nawet mój wilczomlecz migdałolistny,dobrze okryty jest teraz przezroczysty ;:145 )nie mówiąc o lobeliach pensdemonach i kilku innych...
Stasiu oby to już nie długo,bo ja już świra dostaję :roll:
A szkarłatka...myślę że nie wymarznie,mimo że mała była posadzona :uszy

Moje pierwsze(pierwsze na żywo) w tym roku zakupy roślinne mało ale i tak cieszy :tan ...za to przez internet to dośc sporo zamówiłam...i jeszcze zamówię ;:224
Obrazek Obrazek Obrazek

i jedyne nasiona na jakie się skusiłam Obrazekżadnych kwiatków miałam nie siac,ale trawki to nie kwiatki :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Grażynko kuruj się żebyś mogła te roślinki do ziemi wrzucić... ja zamierzam też w tym roku kupić
trawki ozdobne jeżeli gdzieś spotkam .Też już ciężko wytrzymać to lenistwo w domu, a tu u mnie
dzisiaj przymroziło -17st. o godz 7 rano. :shock: nie wiem co będzie z roślinami ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko.. ;:92 A to tak można? Pokazywać takie cuda o poranku? A wiesz, że ja się zaraz na zakupki wybieram i jak nie znajdę podobnych śliczności... ;:124 Te iryski.. no pierwszy i trzeci... czy mi się zdaje, czy 1 to taki czerwony prawie?

Szkarłatka, ja nie mówiłam, że nie mam dla jejmości miejsca ;:224 tylko raczej przewidzieć chciałam gdzie ją posadzić :wink:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Piękne iryski kupiłaś :lol: ciekawa jestem tych traw, żebym tylko nie zapomniała poprosić Cię o fotkę jak już coś z nich wyrośnie...
Stachu 1956

Post »

Fragola masz rację świra można dostac .Siedzę w domu i patrzę na prognozy i nic pomyślnego co do wiosny.
śnieg i mróz
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynko, ogród w Młodzawach na Twoich zdjęciach wygląda pięknie. Muszę sobie zanotować, że jest takie miejsce i kiedyś go zobaczyć własnymi oczami.
Smutno, że tyle strat. Cebulki piszesz sprawdziłaś, że wyżarte, ale byliny mogły przeżyć nawet podgryzione. Tak mi np. przetrwały podgryzione zawilce japońskie, które przesadziłem po zauważeniu, co się stało.
I jeszcze słówko o szkarłatce. Z tego co pamiętam - są dwie - amerykańska i chińska. Mam amerykańską, która inaczej wygląda od Twojej. Czyżbyś miała chińską?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Stasiu dla mnie najlepszym lekarstwem jest zakup nowych roślin... ;:224
Te nasionka to trawki jednoroczne...mam kilka wieloletnich na rabatkę trawiastą zakupionych w tamtym roku,ale postanowiłam też wysiac jednoroczne.Zobaczymy co z tego będzie :wink:
Martuś jak już wspominałam ostatnio na iryski zachorowałam i tak pomalutku zaczynam zbierac :D
Ten pierwszy ma byc purpurowo-czerwony...okaże się jak zakwitnie czy to co napisali się zgadza ;:108
Kasiu też jestem ciekawa tych traw...to moje pierwsze podejście...nigdy wcześniej traw nie wysiewałam...
znaczy prawie nigdy,bo jesienią pod folią wysiałam kostrzewę siną(tak kilka nasion na próbę) i ładnie wzeszła :D
Zobaczymy jak będzie z tymi :roll:
Staszku ech...gdzie ta wiosna...śnieg(niewielki) i codziennie mróz...Kiedy w końcu odpuści ta zima :roll:
Jacku Młodzawy warto odwiedzic ;:108
Moja szkarłatka jest...hmmm nie wiem jaka :oops: (niby na niej nie pisało made in China...ale made in America też nie pisało :;230 )Wstaw zdięcie swojej to porównamy :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Fragola jestem bardzo ciekawa czy ten irysek z pierwszej fotki będzie taki jak na zdjęciu, zastanawiam się nad zakupem takiego.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Grażynko :wit

Ależ u Ciebie się dzieje.... jeszcze zima, a Ty już kusisz zakupami :D
Ja ledwo się budzę po zimie a Ty już masz takie cuda i działasz na pełnych obrotach!!!! Podobne nasionka trawki i ja chcę kupić- drżączkę i dmuszek jajowaty , no i jeszcze inne bylinki :D Myślę,że fajnie te trawki będą wyglądać ;:108 Tylko ja je mam kupić jako byliny :wink: Nie wiem,gdzie jest błą :lol:

Powiedz, jak Ci się chowa maluszek? Mam nadzieję,że zdrowy i daje pospać mamusi :D

Pokaż jakieś zdjęcia bobaska :)

Trzymaj sie Kochana. ;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jolu też jestem ciekawa czy irys będzie taki jak na opakowaniu...okaże się jak zakwitnie :uszy
Aniu miło że jesteś znowu na forum ;:196
Na moich trawkach pisze że są jednoroczne...ale jak by były wieloletne to dla mnie jeszcze lepiej :uszy
Dzieci mam niestety na razie chore...grypa ogólna wszystkich nas dopadła...Nat już wraca do zdrowia...Julka też już prawie, teraz mnie złożyło,ale nie dają się...lekarstwa roślinne zakupuję :D
Synek mój mały jest kochaniutki...wprawdzie wstaję do niego co dwie godzinki w nocy ale poje i idzie spac.Rzadko płacze czy marudzi bez powodu...Nawet teraz jak jest chory to i tak ciągle się śmieje i bawi.Jak brał zastrzyki też nie marudził...Kochane,cierpliwe dziecko ;:79
mój mały biedronek z siostrąObrazek

Obrazek
Moje wczorajsze zakupki....
... jeszcze na nasionka pnączy się skusiłamObrazek
i dwa kokejne iryski.... :D
Obrazek

tego jestem ciekawa ....Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Grażynko, cieszę się że maluszek taki spokojny :D
Zdjęcia super! Widać,że siostrzyczka za nim przepada. Już zapomniałam,jak to mieć takiego malucha w domu :D I na razie tak będzie, następne dziecko u mnie w rodzinie, to wnuk/wnuczka :lol:

Nasiona miny też mam zamiar kupić.Ciekawe jaka będzie w realu. Chcę ją puścić na siatce od sąsiadów, ale w ubiegłym roku był tam wilec i nie wiem,czy nasiona nie będą przypadkiem kiełkować. Mam nadzieję,że przemarzły....

Zdrówka życzę bardzo dużo dla Ciebie i dzieciaczków ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”