Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Nelu, szkoda, że nie spytałaś czy ma Iceberga. Gdybym wiedziała, że kupujesz coś dla Tosi to bym Cię o nia poprosiła, a Tosia by mi ja przywiozła, bo może wybierze się do mnie w październiku. Chyba, że w Twojej okolicy gdzieś byłby. U mnie nigdzie. Daj znać, jakbyś gdzieś znalazła.
Myślę, że pan pewnie by się obruszył, bo poczucia humoru u niego raczej brak.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

NELU przecież nie mozna mieć wszystkiego tak chodziło mi o czerwoną . No to będzie miała od rana słonko do około 13-14 a potem to już tylko cień
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu zupełnie zapomniałam o Twojej Iceberg :oops: ,spróbuje naprawić swoją sklerozis ...a chciałaś krzaczastą Kordesa ,czy climbing :?: Spytam w pobliskiej szkółce... :uszy
Jadziu szkoda,że tak wyszło,gdybym wiedziała,też bym Ci czerwona kupiła,zobaczymy latem co róża pokaże,bardzo ciekawa jestem jej kwiatu,a i wysokości,oby tylko nie pokazała się jako gigant... :roll: jest wkopana w takim miejscu,że nie może urosnąć więcej niż floribunda... :wink: Ale nic straconego,mogę ukorzenić ją z pędu,gdyż nadłamał mi się jeden ... :cry: Obwiązałam go ,ale wątpię ,aby się zrósł... :?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

witaj Nelu .no niestety dotarłam dopiero do drugiej części ,nie da się nic ominąć bo albo piękne fotki albo ciekawe posty.rzuciły mi się w oczy twoje róże......brak mi słów.ale wiesz mam po napadzie niedzielnym jedna z nich Charles Austin.dobrze że dobra Ania zapisała nazwy :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nelu... a ta róża to nie jest Bridge Tower ??? A fontanna przypadła do gustu, bo taka wąska w pokroju, co to się wszędzie zmieści?
:;230
Już wiesz, że zapomniałam o Dorotkowych roślinkach... A moje roślinki na razie tylko zadołowałam w warzywniku - taki warzywnik po sezonie jest niezmiernie przydatny :wink:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu gdy będziesz chodziła w dalszym ciągu po moim buszu ,to uważaj na boki ,tu róża może pokolić ,a tam pnącze zawinąć we włosy...a i zwrócić uwagę na ścieżkę ,która wąska się zrobiła i niejeden gość musiał się podtrzymać ,aby w gąszczu różanym nie wylądować... :;230
Charles Austin świetna róża ,tylko wielka...najlepiej posadzić ją jako tło ,albo soliter... :D
Ciesze się ,że wpadłaś... :D
Izka p.Tapir osobiście napisał mi nazwę na karteczce,ale Twoją nazwę sprawdzę...jeżeli i to miano nie można będzie dopasować ,to pozostaje mi tylko czekać nim spojrzę jej prosto...w kwiat... :wink:
Dobrze ,że masz takie miejsce tymczasowe,moja poczekalnia zazwyczaj w donicach...,a i tych nie mam gdzie stawiać...oj biedny ten mój trawnik... zmaltretowany dokładnie,już nawet koniczyna zrezygnowała ,aby się w nim wić... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Stawiam na Tower Bridge - z pewnością miał ją w ofercie. Wiem... bo M nabyły. Angielska róża, bo Harknesa. Piękny, wiktroriański kwiat. Tylko chyba na choroby podatna.... chorrrroba....
No... i dobrze jej tak. Tej koniczynie :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, kordeskę bym chciała. Muszę ja posadzić między innymi krzewami, żeby trochę kwiecia tam było. Tylko wiosną kwitną w tym miejscu forsycja i irga. Potem same liście.Biały będzie ładnie się odbijał na tle zieleni.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem dlaczego ,ale angielskie kojarzą mi się zazwyczaj z Austinem... ;:24 Spojrzałam na tę różę w znanej nam wyszukiwarce różanej,wydaje mi sie ,że kwiat jaki w wiadrze dogorywał był o wiele ciemniejszy... :?
Oo,tylko nie podatność na grzyba... :roll: Będę musiała do pana zadzwonić i stwierdzić tożsamość,już na targach w dyskusji związanej z Magenta był troszkę zirytowany,ale na szczęście pożegnaliśmy się bez urazy... :D
Mam cichą nadzieję ,że to Monsted wood...człon w nazwie się powtarza... ;:138
Małgoś też tak myślałam ,ale upewnić się musiałam...Dobrze kombinujesz z tym forsycjowym tłem... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to trzymam kciuki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czytam i oglądam i jestem pod wrazeniem . Obojętnie ,która z Was ma rację obie są przepiękne . No ,ale cóż tak jak pisałam nie można przecież mieć ich wszystkich . Mam nadzieję ,że kiedyś zobaczę Twój busz ja juz z niego zrezygnowałam ,ale to się okaze jak wszystko zakwitnie :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli tez odniosłaś wrażenie,że pan lekko nerwowy?
Spotkałyśmy go w Kutnie na Święcie róży. Takie święto, że tylko on jeden chyba sprzedawał róże :;230
To były nasze początki różane i jak zobaczyłyśmy jakie ma różności to wpadłyśmy w szał. I ta róża i ta. I każdą proszę opisać. Gadałyśmy jedna przez drugą. Pan się zdenerwowal. Dlaczego chcemy opisy, czy to nie wszystko jedno jaka róża? Miał za dużo przy nas roboty :D
A tak przyjdą zwykli kupujący - poproszę te śliczną czerwoną różyczkę i z głowy.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Nelu, u Ciebie w ogródku jeszcze tak pięknie, kolorowo :D I ciekawe zakupy, nowe róże... i zagadka różana :D Ja w tym roku już muszę przystopować z kupowaniem róż, a tu sezon zacznie się dopiero w listopadzie :roll:
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Oj tak, pan nerwowy jakiś był ;:224
Mój Westerland wczoraj posadzony na tle tui, czeka na towarzystwo Sympatii. Myślę, że będzie ok.
Wiesz, ja osobiście nie znam ogrodu, którego właściciel uważałby, że już nic w nim nie trzeba poprawiać. No chyba, że to ogród zakładany przez projektanta, obsługiwany przez firmę a właściciel gości w nim przyjmuje. Właśnie dlatego nasze ogrody są takie piękne, że żyją i ciągle się zmieniają. Ja uwielbiam takie busze jak u ciebie. Róże w otoczeniu innych roślin wyglądają przecudnie.
Nawet jeżeli czasem w kompozycjach coś szwankuje i nie do końca jesteśmy zadowoleni z efektu to przecież zawsze można zmienić ;:224
Pozdrawiam :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja uważam, że Nela [przepieknie potrafi łączyć szczególnie róże z innymi roslinami. Tylko ma mało miejsca i tego nie widać na pierwszy rzut oka. Ale jak pokazuje zbliżenie to aż dech zapiera czasami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”