Moje miejsce-ogródek majowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje miejsce-ogródek majowej

Post »

majowa pisze:A kiedy zobaczymy Twoja koncepcję?
Oto jest pytanie ... mam nadzieje, że niedługo sama ją zobaczę :roll:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwono a ja mam takowe pytanie - czy Twoja p. projektant przyjeżdża do Ciebie, czy załatwiacie sprawy mailowo?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asia - część na projekcie ma 115m x 18 m + działka na której jest dom i dotychczasowy ogródek (5 arów)

-- 16 sty 2013, o 13:24 --

Ilonko - wszystko na @, bo Diana jest z Krakowa ja z miejsc. pod Radomiem, dojazdy były badzo kosztowne dla mnie. Nie znalazłam w swojej okolicy nikogo sensownego. Wysłałam setki zdjęć, opisów, wymieniłyśmy niezliczone ilości @....
Magda - chyba bardzo zapracowana musi byc być twoja pani proj...o ile sobie przypominam to juz straaasznie długo czekasz.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No moja droga, zarówno projekt jak i lista wkomponowanych weń roślin robi wrażenie - myślę, że na końcowym etapie będziesz bardzo zadowolona z efektu, a jak się krzewy i drzewa rozrosną, to będziesz miała istny raj. Gratuluję wspólnej pracy, Diana spisała się na medal ;:173
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Aga, dziękuję serdecznie ;:196 . Jeśli Diana nie doczyta, to przekażę Jej Wasze słowa.
Zapraszam wieczorem na oględziny pierwszego pokoju i proszę o uwagi.
Pozdrawiam, Iwona
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Z dużą ciekawością zajrzę, dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

No kochana, nogi się uginają z wrażenia! Lista roslin i plan piękny. Będzie jak w raju! Oby tylko wszystko dobrze rosło! Z takim planem to i praca czekająca staje się przyjemnością! Ślicznie, choć pewnie z tydzień zajmie mi przyporządkowanie numerków do planu... ;:306 Pięknie!
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No właśnie tak się zastanawiałam - czyli to babka z tzw. biglem.
Czyli można załatwić takie sprawy nawet jeśli się na żywo nic nie widzi. Na zdjęciu wygląda to oszałamiająco. Chylę czoło przed sprawczynią malunków ;:333
I na pewno oględzin pokoju dokonam
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Nelu - nie trzeba nic przyporządkowywać, fragmentami będę umieszczać z opisami ;:196

Ilonko - zapraszam serdecznie :D
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

zatkało mnie, zamurowało ... i w ogóle padłam ;:202 tyle tego ;:202 ale będziesz mieć radość z urządzania ;:215 :lol: jakie są ceny za takie projektowanie ?? :roll:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Anushka - tak jak to z uslugami bywa, ta sama usługa moze być tańsza lub droższa. Nie ma cennika projektów, wszystko zależy od pracochłonności, powierzchni, rodzaju projektu....Niektorzy liczą za 1m2, inni za całość. Sama koncepcja (kształty rabat, kolorystyka, ogólnie nasadzenia bez wyboru roslin) będzie tańsza. Mozna dodatkowo wybrać wizualizacje, wymiarowanie, opisy z pielęgnacją, projekt oczka, altany.....Tych komponentów, na które sklada się projekt jest mnóstwo. Rozrzut cen jest ogromny, niektóre wyceny mnie powaliły z nóg ;:oj . Najlepiej przejrzec ofert róznych projektantów.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

majowa pisze:Aga, dziękuję serdecznie ;:196 . Jeśli Diana nie doczyta, to przekażę Jej Wasze słowa.
Zapraszam wieczorem na oględziny pierwszego pokoju i proszę o uwagi.
czytam, czytam
tylko żywcem nie mam kiedy skomentować

dziękuję za miłe słowa :)

Jeśli ktoś jest zainteresowany wyceną dla swojego ogrodu - to zapraszam na PW, opowiem co jest potrzebne, co można mieć i za ile - oczywiście bez zobowiązań - tak w kwestii zorientowania się :)

Pani Iwonko, projekt jeszcze nie wysłany
urwanie głowy mam straszne, dzisiaj postaram się złożyć wszystko w kupę ostatecznie i jutro poleci płytka itp.
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

No to widzę, że już nic nie muszę przekazywać :D.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Otwieram furtkę do pierwszego pokoju.
Pierwsze wnętrze rozpoczyna się "bramą" z zywotników olbrzymich (26) po bokach konczącego się podjazdu z kostki. W nogach żywotników niskie trawy i krzewuszk a Alexandra(27) - w celu optycznego zwężenia i ukrycia końca podjazdu z kostki. Wykończenie podjazdu w kolistym kształcie z szarego żwiru, żółtego grysu i kamiennych pł yt. Od podjazu prowadzi do altany kamienna ścieżka z rabatami bocznymi obsadzonymi białymi bylinami(39), lawendą(38) i różami(37). Wypełnienie miedzy kamieniami na scieżce - macieżankai karmnik ościsty.

Rabata pod klonem czerwonym Red Sunset(18) - po prawej stronie na dole pokoju:
tamaryszek pink cascade(19), sosna górska Gnom(22), tawuły trójłatkowe(24), złotliny japonskie(23), świerk biały Sanders Blue(25), jako poszycie byliny (28), barwinek(29).

Następnie mamy małą rabatę z różami parkowymi (145) na tle wiązów geisha(140), nisko kostrzewa sina(143), byliny(153)

Dalej w stronę altany - to rabata z klonem jesionolistnym Aureatum(17) w otoczeniu kaliny sztywnolistnej(139), rokitnik zwyczajny(51), berberys atropurprea(137), pięciornik krzewiasty(87), cyprysik tępołuskowy(142, świerk kłujący Hermann Naue(141). Płożący jałowiec (154), niskie byliny(158, 153). Dalej wzdłóż ogrodzenia 3 lilaki pospolite Amdenken an Ludwig Spath(138), dwie fortegille większe(80) w nogach krzewuszka cudowna Alexandra(27).

Jesteśmy przy altanie na lekkim wzniesieniu, obłożonej kamieniami, pomiedzy kamieniami poduchy kwitnących bylin, miejsce ogniskowe na placyku żwirowo-kamiennym . Przy altanie podłużne oczko wodne połączone strumykiem z drugim oczkiem na wzniesieniu (owalnym lub okrągłym) po przeciwnej stronie. Nad strumykiem mostek.
W otoczeniu altany: sosna himalajska(15), tulipanowiec amerykański(16), magnolia siebolda(136.), berberys atropurpurea(137). W poszyciu byliny, niskie trawy.

.................................Obrazek

To tyle prawa strona. Przechodzimy na stronę lewą, jestesmy przy oczku:
Nad oczkiem klon palmowy Dissectum nigrum(45), za oczkiem od siatki rząd dereni Kousa(43, 44), azalie(46), pierisy(48), w poszyciu irga (49).

Ciąg żywopłotu wzdłóż siatki: jałowiec skalny Moonglow(42), cyprysiki Ivonne(36), rokitnik zwyczajny(51), wypełnieie rabaty azaliami(34), żylistkiem(35), bylinami i trawami(40, 41).
Dalszy ciąg żywopłotu - pęcherznica Diabolo(6), hortensje ogrodowe (31),żywotnik Brabant(32), lilak pospolity(30).
Koniec wycieczki :wit
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Plan robi wrażenie ;:oj , jak to już wszystko obsadzisz i zacznie rosnąć będzie bomba! Co ja mówię, już jest! ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”