Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Geniu obuwik bardzo ładny, nie wiedziałem o istnieniu takiej rośliny, wiesz on tak wygląda, że ja myślałem, że na kwiecie jest ślimak, a to taki wypasiony kwiat. Idę sobie o nim poczytać 

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku, Michał te tulipanki maja taki kolor ciemny , mam je od lat i jestem z nich zadowolona .
Iryski rzeczywiście śliczne cały czas jeszcze dokupuję nowe odmiany .
Grzesiu ja tu większość roślin poznaje na forum , a jak uda mi się jeszcze coś takiego zdobyć to szczęście całkowite
Grzesiu to cypripedium calceolus - storczyk pospolity
Genia
Iryski rzeczywiście śliczne cały czas jeszcze dokupuję nowe odmiany .
Grzesiu ja tu większość roślin poznaje na forum , a jak uda mi się jeszcze coś takiego zdobyć to szczęście całkowite

Grzesiu to cypripedium calceolus - storczyk pospolity
Genia
- e-genia
Może ktoś wie co to za storczyk?

A mi się storczyki kojarzyły tylko jako takie w doniczkach a tutaj proszę w GRUNCIE !!!
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Geniu bardzo ładny storczyk , wzór na lisciach ma taki jak mój zabaczymy jaki będzie miał kwiat.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ten storczyk to Kukułka
czyli storczyk szerokolistny Dactylorhiza majalis

- e-genia
Grzesiu ja też nie wiedziałam że są gruntowe storczyki .
Mam nadzieję że u mnie będą bez problemów zimować .
Zenku nie długo dowiemy się jaki będzie , już się nie mogę doczekać .
A to magnolia ma już ostatnie 3 kwiatki

Mam nadzieję że u mnie będą bez problemów zimować .
Zenku nie długo dowiemy się jaki będzie , już się nie mogę doczekać .
A to magnolia ma już ostatnie 3 kwiatki

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Geniu- oniemiałam. Jakie tulipany pokazujesz!
Wspaniała rabata liliowa- już w tej chwili wygląda imponująco. Musi niesamowicie pachnieć jak kwitną.
Wspaniała rabata liliowa- już w tej chwili wygląda imponująco. Musi niesamowicie pachnieć jak kwitną.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
No Grzesiu to mnie rozbawiłeś
Pięknie i kolorowo u Ciebie Geniu az w oczy razi.Jak Ty to wszystko pomieściłaś?Chyba teraz całymi dniami siedzisz i patrzysz na te cudowności i ,że Ci tak to wszystko rosnie

Pięknie i kolorowo u Ciebie Geniu az w oczy razi.Jak Ty to wszystko pomieściłaś?Chyba teraz całymi dniami siedzisz i patrzysz na te cudowności i ,że Ci tak to wszystko rosnie

- e-genia
Krzysztof dzięki za pomoc ,t.z że taki jak Zenka najgorsze że nie wiem z kąt go mam .
Aniu, Anulko dzięki , rzeczywiście u mnie ciągle kolorowo , jak przekwitną tulipany za chwilkę będą irysy , niskie już zaczynają kwitnąć a irysy wysokie już maja też pąki .
Genia
Aniu, Anulko dzięki , rzeczywiście u mnie ciągle kolorowo , jak przekwitną tulipany za chwilkę będą irysy , niskie już zaczynają kwitnąć a irysy wysokie już maja też pąki .
Genia
Geniu - a mnie lilie kojarzą się z cmentarzem, pogrzebami
. Wiem, wiem - znowu marudzę, tak jak o prymulkach 

"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu bomba, bomba kwiatowa, oglądam do przodu, wracam wstecz i tak w kółko. Ktoś wcześniej napisał że to prawie Holandia, miał rację. Podziwiam Twój wspaniały zmysł takiego doboru roślin, aby przez cały ciepły sezon ogród rozbrzmiewał kolorami kwiatów, jesteś Geniu Wielka. Trawniczek rzeczywiście malutki, a kto wie czy kiedyś całkiem nie zniknie, znając Twoje zamiłowanie do kwiatów, mąż ma dobrze, oszczędza kosiarkę, może strzyc nożyczkami
Liliowce od Ciebie dobrze rosną, jak myślisz czy w pierwszym roku mogą mieć jakiś kwiat? Pięć sztuk posadziłem na nowej rabacie a resztę dodałem do istniejących rabat. Kiedy się rozrosną pokażę Ci reportaż, bardzo się z nich cieszę, wiem że nie wymagają za wiele opieki ani warunków a odwdzięczają się przepięknym kwitnieniem, jestem bardzo wdzięczny, dziękuję.
Pozostałe roślinki oczywiście też rosną, wszystkie się przyjęły, z resztą co tu mówić, przecież dostałem je od nie lada Ogrodniczki, Geniu wszystkiego dobrego
Pozdrawiam Tomek

Liliowce od Ciebie dobrze rosną, jak myślisz czy w pierwszym roku mogą mieć jakiś kwiat? Pięć sztuk posadziłem na nowej rabacie a resztę dodałem do istniejących rabat. Kiedy się rozrosną pokażę Ci reportaż, bardzo się z nich cieszę, wiem że nie wymagają za wiele opieki ani warunków a odwdzięczają się przepięknym kwitnieniem, jestem bardzo wdzięczny, dziękuję.
Pozostałe roślinki oczywiście też rosną, wszystkie się przyjęły, z resztą co tu mówić, przecież dostałem je od nie lada Ogrodniczki, Geniu wszystkiego dobrego

Pozdrawiam Tomek

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Geniu pięknie i kolorowo u ciebie
obuwik rewelacja
pierwszy raz widzę taką roślinę i jestem zachwycona 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Geniu, jaki kolor mają kwiaty tej magnolii, kremowy ?