Ogród u stóp klasztoru
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
RENATKO-RENIM te kwiotuszki to marcinki tylko ze białe .posadzone wiosna ,dlatego jeszcze nie rozrośnięte.ale mam ochotę na szerszy żywoplotek .ognik też wiosenny zakup ale ładnie się zapowiada .planuję ich więcej w tym miejscu żeby zasłonić brzydkie ogrodzenie sąsiada.
GRAŻYNKO -KOGRO w tym roku wiosna nas nie rozpieszczała .powiem ci że u mnie w tym roku większość roślin była mało rozrośnięta i licha dopiero pod koniec lata widziałam jak wszystko się unormowało .ja nie miałam natomiast w ogóle ogórków .dwa razy siałam i nic
MALINKO Gwitam nowego gościa w moim ogrodzie .tym bardziej miłego że mamy wspólna bolączkę -gołębie.u mnie są dwa gołębniki i woliera......sama radość .
MARTO te wrzosy to rzeczywiście rzadkość ponad to słyszałam że ciężko zimują ,a u mnie tak jak widzisz jest ok. maja już 3-4 lata ale podstawa to wiosenna pielęgnacja .przycinanie i oprysk przeciw szarej pleśni -głównemu wrogowi wrzosów
GRAŻYNKO -KOGRO w tym roku wiosna nas nie rozpieszczała .powiem ci że u mnie w tym roku większość roślin była mało rozrośnięta i licha dopiero pod koniec lata widziałam jak wszystko się unormowało .ja nie miałam natomiast w ogóle ogórków .dwa razy siałam i nic
MALINKO Gwitam nowego gościa w moim ogrodzie .tym bardziej miłego że mamy wspólna bolączkę -gołębie.u mnie są dwa gołębniki i woliera......sama radość .
MARTO te wrzosy to rzeczywiście rzadkość ponad to słyszałam że ciężko zimują ,a u mnie tak jak widzisz jest ok. maja już 3-4 lata ale podstawa to wiosenna pielęgnacja .przycinanie i oprysk przeciw szarej pleśni -głównemu wrogowi wrzosów
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
I tak jesteś lepsza.
Ja siałam 3 razy i też nic - zero.
Ja siałam 3 razy i też nic - zero.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie u Ciebie koleżanko w ogrodzie , rozplenica ładnie się ususzyła i pewnie pięknie szumi....... do snu ? 

-
oj marek do snu to raczej szczekają mi psy w liczbie 6 szt u sąsiada+ 1 u drugiego + 1 MÓJ =8 szt.razem .....policz ilość snu w ciągu nocy 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alinko nie zazdroszczę Ci tych nocnych koncertów - oszaleć można po kilku nocach a przeciez spac trzeba. A może jest do kupienia jakiś lek na " nieszczekanie" ?
Mam od zawsze bardzo delikatny sen i każdy szmer czy jakiś inny hałas jest dla mnie koszmarem a przecież cały czas nie da sie spać z zatyczkami w uszach.
Pożartować owszem można ale taka ilośc psów to poważny problem i bardzo współczuję.
Białe marcinki mają wyjątkowo ładne kwiaty, mam 1 krzaczek od wiosny bo szukałam niskich ale chyba mam innej budowy kwiatuszki - Twoje ładniejsze.

Mam od zawsze bardzo delikatny sen i każdy szmer czy jakiś inny hałas jest dla mnie koszmarem a przecież cały czas nie da sie spać z zatyczkami w uszach.
Pożartować owszem można ale taka ilośc psów to poważny problem i bardzo współczuję.
Białe marcinki mają wyjątkowo ładne kwiaty, mam 1 krzaczek od wiosny bo szukałam niskich ale chyba mam innej budowy kwiatuszki - Twoje ładniejsze.
Te deszczułki związane sznurkiem są bardzo fajne. To ozdoba prawda? A ja mam trochę stempli sosnowych po budowie i cały czas kombinowałam, jak je wykorzystać. Może zrobię z nich coś podobnego jak ty? Pozwolisz, że wykorzystam twój pomysł?
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Alinko! Mnie też się podoba ten pomysł z obwiązanymi słupkami. A do Izy ogrodu by pasował...
Jakie masz fajne te dwukolorowe wrzosy ! Ostatnią zimę przetrwały?
A dereń taki dekoracyjny...! Ja swojego za słabo cięłam , nie mam tak pięknych czerwonych gałązek. Ale pracuję nad nim.
Jakie masz fajne te dwukolorowe wrzosy ! Ostatnią zimę przetrwały?
A dereń taki dekoracyjny...! Ja swojego za słabo cięłam , nie mam tak pięknych czerwonych gałązek. Ale pracuję nad nim.
-
IZA pomysł z drewnem kominkowym przyszedł w czasie sprzątania kotłowni .szkoda było spalić takie fajne klocki .no wiec pomalowałam lakierobejcą i jest ozdoba.Izuniu korzystaj z pomysłu jak tylko chcesz . ja sama dużo podglądam na forum ciekawostek
IZO -TAMARYSZKUswoja pielęgnacje derenia ograniczam do prześwietlania ze starych pędów.co roku wycinam na wiosnę te najgrubsze i tyle .u mnie ten dereń to soliter więc nie koryguje wielkości .
KRYSIU mam na szczęście dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla tych nocnych marków ale nie wiem jak dlugo.
IZO -TAMARYSZKUswoja pielęgnacje derenia ograniczam do prześwietlania ze starych pędów.co roku wycinam na wiosnę te najgrubsze i tyle .u mnie ten dereń to soliter więc nie koryguje wielkości .
KRYSIU mam na szczęście dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla tych nocnych marków ale nie wiem jak dlugo.
No to fajnie, na pewno coś podobnego na wiosnę wykombinuję i nie omieszkam ci pokazać. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czy psy sie uspokoiły?
Ja miałam takiego budzika, który codziennie o 5 rano zaczynał wycie. Ale jakoś przyzwyczaiłam się do tego, natomiast jak pewnego ranka jeden z sąsiadów zaczął wyzywac tego psa to jakos tak mnie wybudził, że juz nie mogłam zasnąć.
Twój sąsiad ma aż 6 psów?
Hodowla jakas, czy co?
Ja miałam takiego budzika, który codziennie o 5 rano zaczynał wycie. Ale jakoś przyzwyczaiłam się do tego, natomiast jak pewnego ranka jeden z sąsiadów zaczął wyzywac tego psa to jakos tak mnie wybudził, że juz nie mogłam zasnąć.
Twój sąsiad ma aż 6 psów?
Hodowla jakas, czy co?
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Alinka, Kalwarię zasypało?
-
witam po długiej przerwie .jakoś mi ostatnio czasu nie starcza na pogaduchy na forum .tak kalwarię zasypało i prawie sparaliżowało .odśnieżanie podjazdów ( 400 m) daje niezły wycisk ale przynajmniej jest ruch na świeżym powietrzu 

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
to taka darmowa siłownia....alinaK pisze:.odśnieżanie podjazdów ( 400 m) daje niezły wycisk ale przynajmniej jest ruch na świeżym powietrzu

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Odśnieżania współczuję. Mam tylko raptem 60 m, ale też daje to porządnie w kość, jak rano przed praca trzeba szybciutko usunąc śnieg.